Z chemią miałam do czynienia trochę w przeszłości i w zasadzie cały czas w mniejszym czy większym stopniu się z nią stykam.
Mam problem, potrzebuję pomocy chemika, który pomógłby mi coś wytłumaczyć.
Zajmuję się tłoczeniem metali i poszukiwaniami smaru który byłby odpowiedni do tłoczenia stopów metali trudnoodkształcalnych ...zwłaszcza stopów Al i Ti. Proszę powiedzcie mi czy istnieje jakieś powinowactwo tych metali do określonych substancji...chodzi o kwas borowy i stearynowy.
Czy w swojej praktyce spotkaliście się z takim zagadnieniem a jeśli nie..to chociaż podpowiedzcie gdzie mogę szukać wskazówek
K.
20 sie 2015, o 11:55
aleksanderwiel
Re: Witam,
Witaj Kasiu
_________________ Dobrze "wiem, że nic nie wiem", a "to co wiemy to kropla, czego nie wiemy ocean".
20 sie 2015, o 12:53
enter24
Re: Witam,
Może mój nie pierwszy post tutaj (bo drugi) ale też się przywitam
Szczerze nie do końca znam się na chemii i głównie zajmuje się odnawialnymi źródłami energii, elektroniką oraz informatyką, ale założyłem konto by uzyskać poradę odnośnie mieszalnika magnetyczngo, który buduję dla znajomej, dopiero zaczynającej jakąś większą przygodę z chemią.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość