dlatego :
"cale pomieszczenie" tak sie mowi o calym pomieszczeniu a nie jego czesci np zawartym w pomieszczeniu dygestorium czy tez o wolnym powietrzu.
Wiek nie jest istotny tak samo jak i posiadane tytula naukowe. Mily jest fakt iz konsultujesz z nami swa wiedze. Czytajac informacje zawarte w twych postach (te ktore napisales a nie te ktore tylko ty wiesz i ich nie napisales) moge stwierdzic iz ja nei odwazylbym sie powiedziec jaki to kwas (owszem co neico wskazuje na pewien kwas) a co do soli to nei ma jakichkolwiek przeslanek wskazujacych co to jest, a sol do kapieli wydaje sie wysoce prawdopodobnym rozwiazaneim aczkolwiek nei doradzam uzycaia jej w tym celu.
Tak naprawde ty robisz nam konkursika : a co ja mam w sloiczku ? Niektorzy milczaco przyjmuja iz jest ten kwas jest jakims konkretnym kwasem moze maja racje moze nei tylko Ty to wiesz, w postach tego nei ma a moze to mieszanina kwasow, moze jakeis techniczne czyms zanieczyszczone bo zapach jest charakterystyczny ale z tym neimily to mi sie co innego kojarzy. To samo sie tyczy soli.
Kazesz nam robic za wrozki i jeszcze masz o to pretensje.
Raczej tak zawsze robie
przeczytalem przemyslalem i napisalem, czego chyba Ty nie zrobiles ze swym postem (wniosek taki pozwala mi wysmuc poczatek twego posta), niemowiac o reszczie przy ktorej wrozenie z wnetrznosci zwierzat ofiarnych to pikus.
a co do "chcesz pogadac to ..." dzieki ale niemusze sie wstydzic swoich wypowiedzi i moge pisac tutaj i jak by co zawsze sluze swa skromna osoba i bardzo skromna wiedza ale prosze nie pytaj mnei co to jest zielone kryszalki i mam to w sloiczku bo nie wiem co to jest, natomiast znam kilkadziesiat substancji poczawszy od slynnej soli do kapieli (zmiekczajaca bez zapachu z barwnikiem) do mniej przyjaznych dla otoczenia substancji.
Swa prosbe z poprzedniego postu podtrzymuje a nawet po przeczytaniu tego powiedzialbym iz o wile mocniej podtrzymuje.
Zycze milego i owocnego korzystania z forum.
A swoja droga juz bardziej jako pozatematyczny wtret cos chyba sie dzieje najpierw radosny poszukiwacz fajnego srodka trujacego, przed nim kilku "rozkmninkowcow" (cokolwiek to znaczy brzmi ladnie), ostatnio mieszacz odczynnikowy ze swymi zagadkami ... Taaaa forum to ciekawe jest zaiste i pelne nieodgadnionego ... wciaga swa mroczna storna ....