Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Skąd smak rozpuszczalnika w dwudniowej surówce? 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 20 mar 2016, o 15:48
Posty: 2
Post Skąd smak rozpuszczalnika w dwudniowej surówce?
Ja naprawdę nie wiedziałam gdzie poszukać odpowiedzi na moje pytanie, nie mniej prosze o pomoc.
Wczoraj na obiad zrobiłam sobie surówkę z marchwi i jabłek. Smakowa normalnie. Na noc nie schowalam jej do lodówki i kiedy dzis chciałam ją zjeść okazało się, ze zarówno cuchnie jak i smakuje rozpuszczalniekiem, lakierem czy czyms pododobnym. Czy jest mozliwe, ze zapach ten powstal na skutek reakcji soków?


20 mar 2016, o 15:55
Zobacz profil

Dołączył(a): 26 mar 2008, o 17:40
Posty: 247
Post Re: Skąd smak rozpuszczalnika w dwudniowej surówce?
Może zaczęła zachodzić fermentacja. Przy fermentacji soków owocowych/warzywnych powstaje duża ilość frakcji wrzących niżej niż etanol, m.in. estry i aceton które mogą dawać taki rozpuszczalnikowy zapach.


20 mar 2016, o 17:04
Zobacz profil

Dołączył(a): 20 mar 2016, o 15:48
Posty: 2
Post Re: Skąd smak rozpuszczalnika w dwudniowej surówce?
Dzięki, bo prawdę mówiąc już zaczęłam podejrzewac, ze któryś z moich współlokatorów mnie nie lubi;)


20 mar 2016, o 17:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..