Cześć, potrzebuję porady (bardzo o nią proszę) naniosłem perhydrol 30% na deskowanie dachu od wewnątrz, temperatura powietrza 5-8stopni, przewiew duży (budowa bez tynków). Szukając informacji natknąłem się na wątek na stronie, że powinienem dać pracować środkowi 30minut następnie zmyć dużą ilością wody szorując szczotką, ponieważ pozostawienie środka na deskach grozi pożarem oraz deski mogą stać się "jak gąbka". Deski po 24h są zimne (jak otoczenie) lekko wilgotne, natomiast kompletnie nie zmieniły swojej struktury. Czy możecie podpowiedzieć, czy perhydrol 30% rozkłada się kompletnie do "0" samoczynnie, czy faktycznie powinienem teraz dokładnie oczyścić deski?
18 gru 2025, o 01:20
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2584 Lokalizacja: Krakow
Re: Perhydrol 30% spłukiwanie po naniesieniu na deski
perhydrolu to tam nie ma już od wielu godzin
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
18 gru 2025, o 10:24
Piotrek Kura
Re: Perhydrol 30% spłukiwanie po naniesieniu na deski
Dziękuję za szybką odpowiedź. Też tak bym obstawiał, jednak ta informacja wywołała strach i chciałem upewnić się u profesjonalistów. Jeśli mogę jeszcze zapytać. Czy może zatem zajść jakaś reakcja z kolejnymi etapami- czyli nakładanie impregantu którego czynnikami są: Węglan miedzi(II) – wodorotlenek miedzi (II) (1:1): 12,70 g/100g Poli(oksy-1,2-etanodilo),.alfa.-[2-(didecylmetyloamino)etylo]-.omega.-hydroksy-, propanian (sól): 8,40 g/100g oraz permetryna?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości