Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Estry używane w przemyśle spożywczym. 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 3 gru 2006, o 10:50
Posty: 93
Post Estry używane w przemyśle spożywczym.
Ma może ktoś dostęp lub spotyka się z estrami używanymi w przemyśle spożywczym, na przykład
Octan izoamylu (zapach bananów)
Octan oktylu (zapach pomarańczy)
Octan etylu (zapach gruszek)
Mrówczan butylu ma zapach malinowy
maślan etylu - banan / ananas
octan oktylu - pomarańcze
maślan n-pentylu - morele
octan izobutylu - owoce
octan propylu - gruszka
maślan butylu - ananas
octan izopentylu - banan
fenylooctan izopropylu – miód
i wiele innych używanych od zapachów ryb czy krewetek do żurawin i jagód.
Konkretnie interesuje mnie stężenie procentowe w nośnikach, czym są stabilizowane, konserwowane i jaki ester lub ich mieszanka dają jakie zapachy.
Może by nie zaśmiecać tematu prosił bym o odpowiedzi na pw.

_________________
Surowce do zanęt i kulek proteinowych. Gotowe miksy, dipy i kulki zanętowe. Także inne akcesoria do wędkarstwa karpiowego. http://fishfood.bloog.pl/?ticaid=65dea


25 sie 2009, o 11:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..