Witam wszystkich forumowiczów .
Chciał bym was prosić abyście pomogli i wyjasnili mi w jaki sosób mogę wyodrębnić ze Słodziku Fenyloalanine . Za wszelką pomoc z góry wielkie dzieki . Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły .
10 gru 2009, o 20:03
Muody
*
Dołączył(a): 11 lis 2008, o 02:31 Posty: 251 Lokalizacja: z Epicentrum
Cytuj:
2.3.3 Zakaz pisania postów dotyczących wytwarzania i użytkowania środków odurzających
Idę kupić Zapas słodziku CZAS NA WIELKIE ĆPANIE ^^
(Kurczę, ludzie z fenyloketonurią to muszą chyba ciągle na haju chodzić)
Muody nie trafiłeś niestety.
_________________ Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !
GG:3716505
10 gru 2009, o 21:52
Muody
*
Dołączył(a): 11 lis 2008, o 02:31 Posty: 251 Lokalizacja: z Epicentrum
Fenyloalanina to prekursor do produkcji fety i nie chodzi to o ser...
10 gru 2009, o 22:52
CTX
Dołączył(a): 20 sie 2004, o 09:48 Posty: 1084 Lokalizacja: /dev/nul
W takim razie powinniśmy Cię spalić w piecu bo jeszcze ktoś z Ciebie amfetaminę zrobi... bye bye maszkaRo.
Żeby otrzymać z tego fenyloalaninę musisz najpierw przeprowadzić hydrolizę w alkalicznym środowisku, później oddzielić metanol od dipeptydu a z dipeptydem wiesz co zrobić skoro się w takie rzeczy bawisz...
doskonale wiem, że mozna z tego zrobić amfetaminę, ale jet to nieopłacalne i idać takim tokiem myślenia ziemniaki też mogą być prekursorem, pozyskujemy z nich sachoroze, potem hydrolizujemy do glukozy, potem kilka innych reakcji i mamy fete.
Co do rozkładu dipetydu, polecam hydrazynę, powstanie fenyloalanina i hydrazyd kwasu asparaginowego.
_________________ Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !
GG:3716505
10 gru 2009, o 23:17
wersal76
Dołączył(a): 15 sty 2008, o 23:07 Posty: 395 Lokalizacja: Białystok
Re: hydroliza Aspartamu
może to i stary post jednak go odświeżę zapytaniem... czy oprócz hydrazyny i enzymów sąinne sposoby wydzielenia fenyloalaniny? z aspartamu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości