Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Zlecenie/zadanie 
Autor Wiadomość

Post Zlecenie/zadanie
dzien dobry

poszukuje osoby/chemika ktora odplatnie przygotuje na rzecz mojego przedsiebiorstwa plyn do spryskiwaczy skutecznie pozwalajacy zwalczac problem "autostradowych owadow"

W czym rzecz: obecne plyny do spryskiwaczy (majace swoje dostosowanie do aktualnych norm srodowiskowych , ktorych jestem swiadom) nie pozwalaja skutecznie odprowadzac zanieczyszczen powstalych w trakcie podrozy pojazdem/samochodem. (przede wszystkim zgodnie z badaniami jest to uciazliwe dla podrozujacych autostradami, jak wykazuja nasze badania)

To czego potrzebuje to skladu takiego specyfika. Celem projektu jest stworzenie plynu ktory dzieki swojemu skladowi bedzie na tyle mocny iz bedzie w stanie usuwac wszelkie zanieczyszczenia z przedniej oraz tylnej szyby w postaci zaschnietych owadow

Prosze o przeslanie szczegolow, wyceny, informacji , na moj prywatny adres e-mail;
[email protected]

19 sty 2015, o 12:23

Post Re: Zlecenie/zadanie
Z ciekawości zacząłem przeglądać patenty i znalazłem np.
Płyn do spryskiwaczy szyb samochodowych zawiera od 0,5 do 5,0% wagowych halogenku magnezowego i/lub cynkowego, od 0,02 do 0,50% wagowego produktu kondensacji alkoholi tłuszczowych z tlenkiem etylenu, od 10,0 do 70% wagowych etanolu oraz wodę do 100%. Płyn może zawierać ponadto od 0,5 do 2,5% wagowych glikolu jednopropylenowego oraz śladowe ilości pigmentu. Halogenek jest chlorkiem i/lub jodkiem, a produkt kondensacji jest produktem kondensacji alkoholi tłuszczowych o długości łańcucha od C12 do C20 z tlenkiem etylenu o stosunku molowym tlenku etylenu korzystnie od 3 do 20.

Przeglądając patenty jestem pod wrażeniem jak prosty przepis można skomplikować ;)

19 sty 2015, o 18:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]