Witam W najbliższym czasie będę organizatorem warsztatów chemicznych dla gimnazjum lecz potrzebuje około 3 tematów do przeprowadzenia na owych zajęciach. Zależy mi na chemii nieorganicznej ale w ostateczności tez się zgodzę, materiał na temat nie może być z gimnazjum ale jednocześnie nie może być zbyt trudny (uczniowie 1 klasy gim.-mało zaznajomieni z chemią). Myślałem np.: "zasady wypierania się kwasów" , "odczynniki domowej roboty" czy coś podobnego proszę o pomoc wystarczy sam tytuł tematu wiedza na jego zawartość to nie problem.
2 wrz 2015, o 15:22
chemik23
@MODERATOR
Witaj ale niestety obawiam się, że nie zrozumiałeś tego co powiedziałem chodziło mi o tematy bardziej do zadań bądź sprawdzenia doświadczalnie ale nie o doświadczenia pokazowe ale i tak dzięki.
2 wrz 2015, o 21:05
chemik23
@MODERATOR
Re: Warsztaty chemiczne
Jeśli chodzi o jakieś związane z zadaniami z gim to na pewno zmiana rozpuszczalności w zależności od temp. (polecam CuSO4)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości