Dzien dobry! Jestem artystą i pracuje aktualnie nad stworzeniem dziela ktore na pierwszy rzut oka bedzie niewidoczne. Owa praca moze powstac na klasycznej plexi bądź plastiku kolorowym czy metalowej blaszce. Podaje dwa podłoża bo moze na jednym z nich nie bedzie to możliwe.
O co chodzi. Szukam substancji którą naniose na w.w material. Pojawi sie ona dopiero po np oblaniu jej jakims zwiazkiem badz po kilki "kapielach" jedna po drugiej w różnych zwiazkach. Wiem ze moge po prostu uzyc farby uv i mam efekt jednak szukam czegos bardziej skomplikowanego i zagadkowecgo...
23 lis 2016, o 14:26
Rejner
Re: (Nie)widzialne
Moze byc takze inne podloze. Np szklo. Czekam na Wasze propozycje
23 lis 2016, o 14:30
azotek
Możesz użyć fenoloftaleiny i roztworu wodorotlenku sodu. Fenoloftaleinę możesz kupić w internecie, a jako wodorotlenku sodu możesz użyć sody kaustycznej. Kupisz w sklepie z chemią gospodarczą. Kret się nie nadaje.
23 lis 2016, o 16:03
azotek
I do tego NIE MOŻESZ używać blachy metalowej
23 lis 2016, o 16:05
NaOH+Al
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 18:34 Posty: 175 Lokalizacja: Pod krzesłem
To z czego ma być ta blacha jak nie z metalu. Blacha przeważnie jest metalowa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości