Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
pH wody gotowanej 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 7 lut 2020, o 00:57
Posty: 1
Post pH wody gotowanej
Czy pH wody gotowanej znacznie wzrasta? Zostaje zaburzona równowaga weglanowo wapniowa dochodzi do wydzielenia CO2 i wytrącenia się kamienia kotłowego co prowadzi do obniżenia twardości. Ale na ile zmienia się pH w związku z zmniejszeniem ilości rozpuszczonego CO2? Czy taka woda po ostudzeniu wysyca się CO2 z powietrza i pH wraca do normy? Czy wciąż będzie miała odczyn zasadowy? A może stosunki CO2 do wodorowęglanów nie zmieniają się znacznie?


7 lut 2020, o 01:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..