Autor |
Wiadomość |
chemil
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 21:36 Posty: 113 Lokalizacja: Z Czarnobyla
|
potaż z i rozpuszczalnik ????
Baba na chemii mi powiedziałą że po zmieszaniu potażu (K2CO3) z jakimś rozpuszczalnikiem tworzy się mieszanina która po dłuższym czasie rozpuści tkanki zwierzęce razem z kośćmi . Ktoś wie co to jest za rozpuszczalinik bo mi nie chciała powiedzieć . OD RAZU MÓWIE-NIKOGO NIE ZABIŁEM I NIE CHCE USUWAĆ ŻADNYCH ZWŁOK .
|
17 mar 2007, o 00:08 |
|
|
palasz
Dołączył(a): 6 lut 2005, o 11:23 Posty: 380 Lokalizacja: Tarnobrzeg
|
Re: potaż z i rozpuszczalnik ????
A od czego masz google? Podobno google nie gryzie, mnie jeszcze nie ugryzło. Kiedyś słyszałem jak facet zabił żonę i wszystkim krzyczał że to nie on, rozklejał plakaty że to nie on... okazało się ze to on... i czemu od razu zaznaczasz że "to nie ty". Poszukaj, masz może jakieś książki do chemii, .... a próby własne to nie łaska zrobić ?
ap
_________________ gg: 1460353
|
17 mar 2007, o 10:32 |
|
|
eko osiem[*]
|
odp.
Pozatym beczki muszą być szczelne i w ciepłym miejscu
eko.
|
18 mar 2007, o 00:52 |
|
|
Arion
Dołączył(a): 12 gru 2005, o 22:33 Posty: 608 Lokalizacja: Poznań
|
Wystarczy że te rzekome zwłoki wrzucisz do dołu z nielasowanym wapnem a po pewnym czasie całkowicie sie rozpuszczą. Jeśli byłbyś uparty i wybierał później z takiego dołu wapno warstwa po warstwie to zobaczyłbyś tylko coś w rodzaju cienia w miejscu, gdzie te zwłoki leżały.
_________________ Chemik nie upija się, tylko zwiększa labilność konformacyjną.
A poza tym wszystko jest dla ludzi... z głową!
|
18 mar 2007, o 13:54 |
|
|
Tryptamind
|
z jakiej racji? to ze wapno dezynfekuje to jedno, to ze zekomo rozpuszcza cialo i kosci to drugie, jakos mnie to nie przekonuje, to samo potaz, nawet jesli to bedzie potaz zracy
|
18 mar 2007, o 14:10 |
|
|
chemil
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 21:36 Posty: 113 Lokalizacja: Z Czarnobyla
|
Baba na chemii powiedziała : mając potaż (K2CO3) i rozpuszczjąc go w jakimś rozpuszczaliniku otrzymamy rozwór żrący i rozpuszczjący tkankę mięką i kości . CO TO JEST ZA ROZPUSZCZALNIK ???????? WIEM , ŻE GOOGLE NIE GRYZĄ ALE TAM NIC NIE MA NA TEN TEMAT .
|
20 mar 2007, o 20:20 |
|
|
Tryptamind
|
chyba chodzilo jej jednak o potaz zracy KOH a rozpuszczalnik to woda, ewentualnie alkohol, ale kosci to nie rozpusci, nic bardziej zracego z tego nie da sie zrobic, nauczycielka cos kreci, jak ktos czgos nie wie to czasem sobie zmysli
|
20 mar 2007, o 20:33 |
|
|
wojtex
|
Tym ropuszczalnikiem jest rozcieńczony kwas solny. Do potażu dodaje się ostrożnie 0.01% kwasu, ale tylko do momentu aż przestaną wydzielać się bąbelki dziwnego gazu o nazwie carboneum dioxygenatum. Do uzyskanego roztworu wkładamy kość (najlepsza jest kość niezgody) i patrzymy, co się dzieje. Oj będzie się działo...
|
20 mar 2007, o 22:40 |
|
|
eko osiem[*]
|
odp.
Zwykle kosc niezgody lasuje sie bużliwie
/zakladac okulary ochronne / i wyjąc do księzyca przeprośmy za wybory .
Beczki dwie czekają potaż jest brakuje jedynie chetnego by spełnił marzenia
eko.
/sativ/ Hehehe, z nawiązania do wyborów juz wiem po co akurat 2 beczki (Pewnie nie za wysokie jeszcze są?)
|
21 mar 2007, o 04:30 |
|
|