Dołączył(a): 10 sty 2010, o 19:35 Posty: 67 Lokalizacja: mazowsze
No i tak staram się robić bo wiem czym to może grozić. Cieszę się, że jednak sporo się dowiedziałem i że jednak sporo osób coś na ten temat wie
_________________ Przezorny, widząc niebezpieczeństwo, ukrywa się, lecz prostaczkowie idą naprzód i ponoszą szkodę (Przyp.22,3)
18 kwi 2010, o 22:47
oldsniper
Co wykorzystać, żeby jak najtaniej oczyścić wodór?
Skoro koledzy mi pomogli w jednej sprawie, to jeszcze ośmielę się zapytać. Czasami wodór przepuszczam przez płuczkę i stosuję samą wodę.
Powiedzieliście, że przy produkcji wydobywają się też cząstki NaOH.
Czy jak przepuszczę wodór przez roztwór kwasku cytrynowego, to wystarczy na zneutralizowanie zasady? Czy nie powstanie przy okazji jakaś niepożądana, lotna substancja- mnie wychodzi, że nie, ale chciałbym się upewnić.
_________________ Przezorny, widząc niebezpieczeństwo, ukrywa się, lecz prostaczkowie idą naprzód i ponoszą szkodę (Przyp.22,3)
20 kwi 2010, o 09:43
adi9304
**
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 21:04 Posty: 267 Lokalizacja: z Marsa
płuczka z wodą w zupełności wystarczy
_________________ "Solve et coagula"
20 kwi 2010, o 10:38
oldsniper
Dzięki. No to taniej wyjdzie z samą wodą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości