potrzebuje "czyms" pokryc papier co bedzie sie np zaczerniac w miejscu posmarowanym np na czarno gdy dym "dotknie" tego miejsca.
moze tez byc cos co reaguje i zmieni kolor papieru np na parowanie czegos innego;
problewm w tym ze absolutnie nie wiem co uzyc.
8 lis 2011, o 12:49
achaj
przepraszam za ten totalny idiotyzm: "co bedzie sie np zaczerniac w miejscu posmarowanym np na czarno" nie wiem czemu nie bylem na tyle skupiony bo to wylapac, problem nadal aktualny
8 lis 2011, o 12:51
raymundo
@MODERATOR
ale jaki to ma być dym? i do czego ma ten wynalazek służyć?
8 lis 2011, o 13:06
achaj
w celach artystycznych, przepuszczajac dym przez matryce na papier w odpowiednich miejscach posmarowany "czyms" co zareaguje na ten dym powstanie ksztalt i jak podejrzewam oddalanie i przyblizanie pozwoli na miekkie przejscia i cienie, zapewne wyjatkowe tylko dla takiej techniki.
problem w tym ze nie wiem co spalic, lub moze wyparowa, by unoszace sie opary/dym
wywolywaly pozadany obraz dzieki substancji (tez i przede wszystkiem nie wiem jakiej substancji) ktora odpowiednio na to zareaguje.
8 lis 2011, o 15:19
raymundo
@MODERATOR
A aerograf? Z użyciem małej ilości farby i dużego ciśnienia gazu? Bo obawiam się, że takiego efektu nie uzyskasz z dymu....
Chyba, że będziesz używał substancji sublimujących ale wtedy już nie będziesz miał do czynienia z dymem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości