Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Przestroga odnosnie perhydrolu fryzjerskiego. 
Autor Wiadomość
Post Przestroga odnosnie perhydrolu fryzjerskiego.
Witam,
chcialbym, aby ten temat byl przestroga dla tych, ktorzy maja zamiar kupic perhydrol w sklepie fryzjerskim, i prosba o zwiekszenie wymagan na sprzedawce w tym sklepie.
Otoz, ide dzisiaj do sklepu fryzjerskiego. Dzien dobry, dzien dobry, patrze od wejscia a tam 2l butelka z wielkim napisem PERHYDROL 35%. Patrze, 11zl, no to biore. Kupilem, upewniam sie sprzedawcy 4 razy.... perhydrol? na bank perhydrol? czysty?
a on .. taaa na 200%.... swoja droga, za jego plecami ogromny napis ZWROTOW NIE PRZYJMUJEMY.
No to ja zadowolony, jakiego ubilem targu, wracam do domu, odpakowalem opakowanie, wszystko pieknie ladnie, otwieram ulotke ze srodka a tam takie cos:
Hydrogen Peroxide 35%
Cetearyl Alcohol
Castor Oil
Sodium Cetearyl Sulfate
Etidronic Acid
Trilon BD Powder
Disodium Versenate
Citric ACID Monohydrate F6000
Fraganca.

Przestrzegam wiec przed perhydrolem firmy Scandic i glupota sprzedawcow.... 5zl to nie majatek, ale grosz do grosza i bedzie kokosza ;)

P.S. moze ktos znajdzie sposob na oczyszczenie tego perhydrolu z tego calego gowna? =P taka sztuka dla sztuki.
Pozdrawiam,
Mateusz Pawłoszek

13 maja 2006, o 11:30

sposobu daleko szukac nietrzeba to destylacja pod obnizonym cisnieniem ale niewykonalne dla ciebie w domu na chyba ze masz pompke pruzniową ... :)

A do pokazów chemicznych pewnie taki perchydrol by sie nadał podejzewam :)

na 666 postach koncze pisanie siana :))

13 maja 2006, o 13:29
Watpie. To ma konsystencje blota..... a co do rozdzielenia.... moze sproboje to rozcienczyc woda, moze zobacze jakies warstwy, cos sie osadzi etc. , a potem wydestyluje... =O
Do dziela..... sztuka dla sztuki ;P
Pozdrawiam,
M.P.

13 maja 2006, o 13:42

lol ty woglem iales kiedys kontakt z perchydrolem ?
ja bym tego niedestylował na twomi miejscu ... po 1, rozłorzysz to jesli nieobnizysz ciesnienia
po 2 stężony perchydrol Wybucha !

na 666 postach koncze pisanie siana :))

13 maja 2006, o 13:53

To mogłeś kupić normalny perhydrol, ja przed zakupem w fryzjerskim poprosiłem o odkręcenie zakrętki, pani mi pokazała... przezroczysta, trochę gęstsza od wody ciecz... A to, co kupiłeś to zwykły utleniacz do włosów w kremie, którym w niektórych sklepach zastępuje się zwykły perhydrol.

A co do napisu "Zwrotów nie przyjmujemy" lub "Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się" jest on po prostu niezgodny z prawem i nie posiada żadnego znaczenia, sprzedawca może sobie taki napis włożyć w... I możesz zareklamować to, co kupiłeś, bo jest niezgodne z tym, o co prosiłeś.

13 maja 2006, o 14:20
Post odp.
Nie rozpaczaj zawsze sobie nim możesz image zmienić jakies pasemka etc.
kobiety kochają blondynów :wink:
pozdro.
eko.

15 maja 2006, o 00:37
A nie można by było przesączyć perhydrolu kilka razy przez sączek??

15 maja 2006, o 09:22
To cholerstwo w ogole nie rozpuszcza sie w wodzie, po prostu u gory jest woda, na dole "mazio-bloto", nie pomaga mieszanie, itd.... probowalem destylowac samą maź, ale cos tez sie nie kwapila do destylacji....a to co otrzymalem po tej pseudodestylacji, na pewno nie mozna bylo nazac perhydrolem..... sproboje jeszcze kilka razy, moze to cos da.... teraz, to juz TYLKO I WYLACZNIE dla sztuki...

@Richy - mowisz serio z ta tabliczka? Co moge zrobic, jesli sprzedawczyni sie upiera, ze "zwrotow ni eprzyjmuje"? kierownika zawolac, czy wolac sie na federacje konsumencka? ;p
@Shadow45... To jest takie geste, ze zostanie na saczkach...... to nie jest maź, ktora plywa w perhydrolu, i osobno jest perhydrol, osobno maz.... to jest maz z perhydrolem....ktora ma konsystencje kremu do rak.. ;p
@EKO: hahaha wiem, ze lubia blondynow, niestety mam pewien problem:
a) ja juz jestem blondynem....
b) dwoma litrami moglbym z 10 osob na blond zrobic.... ;p
Pozdrawiam,
M.P.

15 maja 2006, o 17:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]