Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
NABOJE , POCISKI 
Autor Wiadomość

Post NABOJE , POCISKI
Czy zna ktos moze jakies strony o produkcji nabojów do broni strzeleckiej ?? oglądałem ostatnio program i koleszka robił sobie sam w domu pociski. Znacie jakies strony na ten temat ?? cos o sprzecie do produkcji , procesie ??

14 sty 2007, o 23:54
**

taa to było w 997, że psychol robił se odlewane z ołowiu pociski i strzelał nimi z samoróbki w ludzi i zabijał

chcesz się do niego upodobnić ? :lol: 8)

15 sty 2007, o 00:02

chodziło mi o takie bardziej profesjonalne odpowiedzi.Program oglądałem na discovery.I moze bedzie ban ale niestety musze powiedziec ze WKURWIA mnie na tym forum ze jak ktos zada jakies nietypowe pytanie (takie jak moje powyżej) , albo zacznie gadac o jakies nietypowej substancji (nitroetan - najprostrzy przykład) , to zaraz robicie co niektórzy z ludzi cpunów , złodzieji albo własnie jakis bandytów.
Własnie takie osoby co tak podjudzają powinny dostawac bana.Bo moze ja chciałem sie dowiedziec czegos wiecej tak hobbystycznie , nie wspomniałem ani słowa ze bede chciał to wykorzystac praktycznie a tym bardziej do kogos walic z takiego czegos.SAM JESTES DEBILEM JAK MASZ TAKIE POMYSŁY W GŁOWIE A W REGULAMINIE JEST ZE ZA DEBILNE POMYSŁY BAN - WIEC UWAZAM ZE TEN PAN POWINIEN DOSTAC BANA ZA TO ZE MA CHORE MYSLI I POMYSŁY I JESZCZE PODSÓWA JE DO GŁOWY INNYM .

Sorry za ortografie.
Pozdrawiam

15 sty 2007, o 00:22

Wyrób gotowych pocisków, materiału napędowego specjalnego (prochu)...
Czy całość broń i pociski... ???
Pytanko na czym bazował koleś z programu... ????
Czyli reasumując co chcesz robić i w jakim stopniu ????

15 sty 2007, o 00:49

nic nie chce robic praktycznie bo bym nawet nie miał czasu.Program widziałem tylko przelotem (15-20sek.) i teraz mi sie własnie przypomniało wiec sie pytam. Ale chciałbym sie dowiedziec w jaki sposób np. robi kształt łuski , czym ją nabjia , co to za maszynka podobna do imadła w której był nabój , koles cos przyciskał , przesówał i miał gotowego naboja.Nie wiem , tak ogólnie po prostu.Nie musi byc specjalitycznie opisane czy cos , ogólnie , z ciekawosci.

15 sty 2007, o 01:10
Post odp.
A co ma nitroetan do twojego pytania ?? a jesli juz to niesadze by byl konieczny :wink:
Widac że cię ciekawi temat jesli zadajesz pytania na temat pociskow :wink: nikt tego nie neguje dotad jesli pytania sa czysto teoretyczne !! a odpowiedzi legalne .
To co widziales to praska do domowej produkcji pociskow legalna w wielu krajach ,w naszym niestety nie dla amatorow :cry:
zaciskanie polega na wprowadzeniu pocisku do uski i zacisnieciu calości powodując uzyskanie calosci czyli naboju do broni ,dawki prochów czy gramatura pocisku jest uzalezniona od czynników zew. czyli rodzaju broni ,przeznaczenia itp. teoretyzujac sa dostępne obudowy z wbudowana splonka a ilosc prochu okresla sie za pomocą przeznaczenia pocisku :wink: rodzaj pocisku czyli tzw. kula moze posiadać szerokie zastosowanie typowe lub specyficzne ,oczywiście mozliwe jest odlanie pocisku w gotowej formie niestety jeszcze nie w naszym kraju :wink:
Własnoręczna produkcja naboju istnieje jedynie w ramach odpowiednich zezwoleń lub w kraju gdzie posiadanie broni jest zagwarantowane konstytucją .
pozdro.
eko.

15 sty 2007, o 02:29

Mareo tylko wyśmiał lekko pytanie bo takeie pytanie może mieć wiele podtekstów :lol: A Ty sie na żartach nie znasz i już raban podnosisz i bluzgasz zamiast kulturalniej to załatwić :lol:
koniec offtopa
Pozdro 8)

Kontakt na PW :]

15 sty 2007, o 02:37

do EKO - co do nitro - kiedys ktos w sklepie pytał czy nie mozna tego kupic to zzrobili z niego producenta amfetaminy.
nie podobaja mi sie te podstekty na tym forum i tyle.Pozatym jest ok.

Nie wszystko musi ci sie podobać !! pozatym kto powiedział że nie można kupić nitroetanu ?? można w każdej ilości np. w Aldrichu /eko

15 sty 2007, o 13:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]