Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
odzysk srebra/zlota z stykow/obwodow drukowanych 
Autor Wiadomość

Post Re: odpady
eko osiem napisał(a):
solariego napisał(a):
Zapewniam Was, że inspektorzy kontrolujący posiadacza odpadu potrafią policzyć co do grama ilości odpadu powstającego lub zutylizowanego.
Z racji wykonywanego zawodu wiem sporo na ten temat

No no brawo ... tylko pozazdrościć takiej wiedzy i zawodu , do grama powiadasz potrafią to zrobić ... a to bestie bez serca :cry:

Eko watpisz? :-)
Ja nie!!!! Widziałem juz tylu idoitów w urzędach ze nie watpie, ze któryś liczy co do grama :-)
co innego, że myli sie o tony albo setki ton ;-)
On jednak liczy wypełnia tabelki, raportuje, wysyła monity daje mandaty i jest swiecie przekonany ze spelnia misje ;-)

Moze i na jakiejs Wyzszej Szkole Tańca Góralskiego nawet popełni doktorat... na ten temat i co do grama wyliczy w nim wyniki :-)

Pozdrowienia dla urzedników ktorzy sa "solą tej ziemi" ale nie slona tylko gorzką ;-)

29 gru 2009, o 20:03
@MODERATOR

to tak jak z kartami oddania odpadu w którym trzeba wpisać masę w megagramach :) przy zdawaniu do utylizacji przykładowo słoika z przeterminowanym odczynnikiem jest to zaje*** mądre ;] tym śmieszniej jeśli ten słoik zawiera substancje toksyczną którą w firmie trzeba ewidencjonować z jak najwyższą dokładnością :)

29 gru 2009, o 21:35
Post Re: odpady
komischemiczny napisał(a):

Eko watpisz? :-)
Ja nie!!!! Widziałem juz tylu idoitów w urzędach ze nie watpie, ze któryś liczy co do grama :-)
co innego, że myli sie o tony albo setki ton ;-)
On jednak liczy wypełnia tabelki, raportuje, wysyła monity daje mandaty i jest swiecie przekonany ze spelnia misje ;-)

Moze i na jakiejs Wyzszej Szkole Tańca Góralskiego nawet popełni doktorat... na ten temat i co do grama wyliczy w nim wyniki :-)

Pozdrowienia dla urzedników ktorzy sa "solą tej ziemi" ale nie slona tylko gorzką ;-)

Słuchaj drogi kolego :wink: naprawdę nie jest aż tak źle w tej dziedzinie jak wszędzie idiotów nie brakuje , jednak zapewniam cię z roku na rok jest lepiej co wyraźnie widać przy wszelkich rozliczeniach i sprawozdaniach rocznych , zawsze gdzieś trafi się jakaś pała z czasów minionej epoki uważająca że urzędnik państwowy to tytuł nadany i ranga zmusza do tego by ew. kontrola odbyła się na zasadzie przesłuchania , hee hee te czasy minęły bezpowrotnie samo środowisko zaczyna eliminować tego typu osobników , ciesze się ogromnie że nowa młoda siła w tych szeregach myśli szarymi komórkami z perspektywą , dawne odchodzi do lamusa i bardzo dobrze miło i komunikatywnie rozmawia się z osobą posiadającą odpowiedni do tematu zagadnienia poziom wiedzowy nie zawsze kontrola urzędowa jest złem koniecznym, przepisy prawne mamy UE i wyszkolenie dobrego inspektora niestety trwa dość długo do tego dochodzi praktyka tej trzeba nabyć osobiście na etacie czy praktykach :cry:
Jako wspólnota UE niestety musimy ponosić pewne koszta z tego tytułu narzucone prawnie , pozostając w temacie nie dyskutując na jego dziwne -przypadłości od siebie dodam myśl -
Chłop na targu za ogarek kilka złotych miał... , a tu trafia się zegarek... i nie myśląc brał , morał ciśnie się z ust szparek g***o chłopu ten zegarek jeśli mu nie grał , hee hee do pewnych spraw trzeba mieć odpowiedni zakres wiedzowy wtedy to co straszne nie musi być ograniczeniem czy problemem ...
pozdrawiam
eko

30 gru 2009, o 02:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2