Czy zna ktoś może polski odpowiednik płynu super dri. Albo może wiecie z czego jest on zrobiony.
Nie znam się na chemii wiec proszę pisać jasnym językiem.
Służy on do wytwarzania dymu w samolotach rc. Wpryskuje się go tłumika i wtedy gdy osiągnie jakąś temp. zaczyna się spalać (tzn ja to tak rozumiem).
Pozdrawiam
26 sty 2007, o 20:06
Dbraven
Mam dla ciebie doświadczenie weź patelnię nalej oleju roślinnego trochę i zagrzej też zacznie dymić, taki patent to jest płyn do dymiarek znajdziesz na allegro:
Ogólne dobre efekty daje też płyn do do zamków wstrzyknięty do wydechu.
27 sty 2007, o 20:07
doomEL
Dołączył(a): 16 gru 2006, o 22:48 Posty: 105 Lokalizacja: Poznan
hm.... a do czego ci to dokladnie potrzebne? do dymiarki ma bardzo podobne dzialanie, tylko inna temperature spalania pewnie... Po za tym mozesz dokupic rozne aromaty:D na allegro tego jest pelno w sprzecie dyskotekowym:D
Potrzebne mi jest do samolotu zdalnie sterowanego. I chcę to "wstrzykiwać" do wydechu więc nie może mieć zbyt dużej "temperatury dymienia".
Co ot ten płyn do zamków ? Do odmrażania czy co ?
28 sty 2007, o 00:16
Dbraven
Tak to jest chyba płyn do odmrażania zamków było coś takiego na Discovery, ale nie jestem pewien musiałbym sprawdzić.
Ja bym kupił płyn do dymiarki.
Musisz poszukać, opcjonalnie zrób inną mieszankę do silnika i samoczynnie byś miał dym.
Trochę siedzę na lotnisku w wakacje i jak się modelarze zbierają to jak jakiś zwali proporcje to jest dym że zasłonę może postawić, trzeba by nad tym pomyśleć.
Tak samo jak robię mieszankę do motoru to jak dam za dużo oleju do mieszanki dla dwusuwa to też leci dym z tłumika.
28 sty 2007, o 01:08
Anonymous
No tak znam to z doświadczenia. Ale wtedy nie będę miał pełnych osiągów silnika i ten dym nie jest zbyt stały.
W jakiej temp. płyn do dymiarek się dymi i może ktoś wie jaka jest temp. przy wlocie do tłumika ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości