Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
program do kart charakterystyk ? 
Autor Wiadomość
@MODERATOR

Post program do kart charakterystyk ?
Hejka.
Wiecie może czy istnieje jakiś program do sporządzania kart charakterystyk dla preparatów ? Chodzi mi o coś takiego, że są dokładnie podane działy + podpunkty oraz krótka ich charakterystyka dla starych systemów i nowych.

Bo zaczynam już dostawać p***** od tych wszystkich skrótów typu CLP, GHS, czy jakieś DPD :| A na stronach reach i ministerstwa gospodarki większość plików wyjaśniających wszytko jest... po angielsku (bo jak by nie było językiem urzędowym w Polsce jest język angielski i dlatego dokumenty na stronach ministerstwa daje się właśnie w nim :|)... może ten angielski nawet by mi tak bardzo nie przeszkadzał, ale o samych klasyfikacji CLP i jej celach jest to plik ponad 400 stronicowy. A ja po prostu chcę sobie zrobić kilka kart charakterystyk w starym i nowym systemie + dorobić do nich etykiety.

Albo chociaż jakieś wzory kart ? Pewnie bym to wszystko olał i zrobił po prostu prze konwertowanie prawie 1 do 1 zmieniając tylko piktogramy i zwroty R i S na te nowe H i cośtam, ale obawiam się, że pewnego dnia ktoś się może "dojebać", bo zabrakło np. podania, że opracowane jest to na postawie ustawy numer xxx :|

A na koniec narzekania - czemu, żadna osoba z ministerstwa gospodarki wreszcie nie weźmie się za tłumaczenie plików tylko dalej wszystko wklejają w oryginale ?? Za co my im płacimy ? Są przecież po to aby nam pomagać (ale widać tylko w teorii :|)

9 maja 2011, o 10:06

Istnieje. Zwie się excel. Albo open office - jego nie będziesz musiał kraść. Jest darmowy. Te programy naprawdę mają mnóstwo zastosowań.

13 maja 2011, o 23:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]