Możesz tym solić do woli wszystko to co chcesz
Pamietaj jednak ze nadmiar soli NaCl negatywnie wpływa na organizm nie nalezy przesadzać z ilością , ilości bromków w solach jadalnych kuchennych czy morskich nie stanowia problemu lecz odwrotnie mikro ilości są bardzo zalecane , jeśli masz wybór to zdecydowanie stosuj w kuchni morskie sole bogate w mikroelementy nawet jesli na etykiecie analitycznie widnieja bromki , to podobnie jak z wodami mineralnymi na niejednej jest podana zawartość H2S czy SO2 te ilości są potrzebne i bezpieczne dla naszego organizmu podobnie jak bromki czy jodki w soli morskiej .
Po ostatniej aferze z solą kuchenną czyli odpadem przemysłowym który powinien być stosowany jako sól drogowa, najgorsze że sprzedawano ją jako sól spożywcza kuchenna nie mam zaufania do zmielonego drobno proszku, sól morską masz krystaliczną widzisz co jest , afera ucichła winnych brak i sól w proszku nadal jest w sklepach z firmy /krzak/ nikt nikogo nie ukarał czyli co należy myśleć
pozdrawiam
eko