Witam! Jestem tegoroczną klasą pierwszą LO. Wybierałem się zgodnie z moimi zainteresowaniami na profil mat-chem, jednak nie został on otworzony ze względu na zbyt małą liczbę chętnych. Mój wybór ograniczył się wtedy do mat-fiz i biol-chem - na tym pierwszym nie ma rozszerzonej chemii, a na drugim jest biologia - której ze względu na np. anatomię nienawidzę, a poza tym nie jest w żadnym stopniu powiązana z moimi planami na przyszłość (celem jest makrokierunek Chemia i Energetyka Jądrowa - tutaj również chciałbym wiedzieć co o nim myślicie). Tak więc wybrałem mat-fiz i chemii postanowiłem się uczyć poza szkołą. I tu chciałbym zadać wam pytanie - czy dobrze wybrałem? Czy da się na korepetycjach przerobić materiał rozszerzony z nauczycielem przez 3 lata (w jakimś zadowalającym stopniu oczywiście)?
Pozdrawiam
25 wrz 2014, o 21:11
Finkur
**
Re: Chemia a profil w LO
Spróbuj się uczyć sam, a ewentualnie nieścisłości wyjaśniaj z nauczycielem/korepetytorem. Najpierw przerób podręczniki z chemii do liceum, zrób do każdego działu po kilkanaście-kilkadziesiąt zadań, a potem możesz się brać za poważniejszą literaturę. Uwierz mi, że da ci to więcej niż sam korepetytor czy nauczyciel na profilu.
_________________ Pozdrawiam, życzę bezpiecznego eksperymentowania i owocnej nauki! ☢Finkur☠
26 wrz 2014, o 08:37
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Re: Chemia a profil w LO
Znalazłem ten temat, więc w nim piszę (zgodnie z regulaminem) . Potrzebuję wersje e podręczników do liceum - chemia. Tak tylko, by zobzczyć, czy nie jestem w tyle z chemii i by dalej śrubować poziom wiedzy. Za łąskę dziękuję
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 50 gości