mam w piwnicy stare odczynniki chemiczne (całą piwnicę dostałem... w spadku):
- kwas octowy 80%; - woda amoniakalna; - dwie bezbrawne, przezroczyste butelki typu laboratoryjnego z czymś bezbarwnym i przezroczystym; - jedna zielona butelka po winie z czymś znajomym, jakby rozpuszczalnik, benzyna ekstrakcyjna, czy aceton... - jedna zielona butelka po winie z czymś.
To co wiem, to wiem z naklejek, zapach potwierdził. Na pozostałych naklejek brak. Te niezidentyfikowane substancje to ciecze w lepkości zbliżonej do wody.
Jak się tego pozbyć? Ocet to w sumie mam pomysł, rozcienczyć mocno wodą z kranu i do ścieku, ale reszta? Nie chcę za bardzo wyrzucać czy wylewać byle gdzie, bo szkoda środowiska.
Z góry dziękuję za ew. odpowiedzi i pozdrawiam.
27 gru 2016, o 11:09
azotek
Re: Stare z piwnicy
Wodę amoniakalną i kwas octowy sprzedaj na forum lub na allegro, a te które nie mają etykiet daj do utylizacji. Nie wylewaj do kranu i NIC NIE WĄCHAJ.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości