Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Zadania z egzaminu zawodowego 
Autor Wiadomość
**

Post Zadania z egzaminu zawodowego
Witam.

Posiada moze ktos zadania z egzaminu zawodowego w Technikum technologii chemicznej, chcialbym je przejrzec a nigdzie ich nie moge znalezc.

Pozdro

24 cze 2006, o 11:28
@MODERATOR

Wydaje mi sie ze kazde technikum w kazdym miescie ma inny zestaw zadan opracowywany przez nauczycieli w danej szkole :)

kiedy ja konczylem tech. analityczne to jako egzamin zawodowy (ktorego nie zdawalem bo bronilem prace dyplomowa) losowalo sie po prostu jedno z zadan z analizy chemicznej ktorew bylo przerabiane podczas laborek w ciagu 5 lat

wiec moglem dosctac po rpostu wszytko poczawszy ad alkacymetrii, poprzez jodometrie konczac na ASA

wiec najszybciej bylo by przejzec zeszyt z laborek z technologii chemicznej z calego tech i bedziesz miala spis zadan ;) - no ze chyba teraz robia inaczej egzaminy zawodowe

24 cze 2006, o 14:41

No w technikum elektrycznym tak samo to wyglądało albo dyplomówka albo ktores z cwiczen na pracowni ja oczywiscie wybralem dyplomówke 100X bardziej przyjemniejsze i zaden problem dla osób z powołaniem.;)

Ps. Vivaldis czyżby nie bylo u ciebie takiej możliwości (praca dyplomowa)?

24 cze 2006, o 14:48
w tym roku był faktycznie specyficzny egzamin zawodowy. mogę sie postarać o zadania ale dopiero za dwa tygodnie

24 cze 2006, o 16:38
**

Juz nie ma prac dyplomowych tylko jest egzamin zawodowy. Za dwa lata mnie czeka ale z ochrony srodowiska. A te zadania z chemii ponoc byly ciekawe i dlatego chcialem je przejrzec. U nas na pracowni badan laboratoryjnych to na razie zadan nie bylo. Jedynie na poczatku wazenie a potem caly czas miareczkowania a i wspolmiernosc kolby i pipety wiec zadan z zeszytu raczej nie wezme.

24 cze 2006, o 17:21

Juz nie ma prac dyplomowych tylko jest egzamin zawodowy.

Ehhh tak "ciot" nam brakuje w tym panstwie.... reforma idzie w "dobrą" stronę

24 cze 2006, o 18:09
@MODERATOR

ViValdis - i wlasnie na egzaminie przynajmenij starego typu mozna bylo dostac miereczkowania roznego typu :)

25 cze 2006, o 10:56
udało mi się zdobyć zadania z obu etapu egzaminy zawodowego w technikum o specjalności technologia chemiczna.
z tego co się dowiedziałem to w tej specjalności szkoli tylko Tarnów-Mościce ale tu kierunek zamykają i Płock, chodzą słuchy, że taki kierunek mają otworzyć w Brzegu ale to nic pewnego.
Jeśli jesteś nadal zainteresowany to daj znać na PW - muszę to zeskanować.

13 lip 2006, o 07:47

wiarus, jeszcze u mnei w techniuk była klasa o profilu technologicznym. Ale to chyba bylo technikum po zasadniczej szkole zawodowej.
Jeśli kogos interesuję, to mogę znajomemj zapytaj o pytania na egzaminie.

16 lip 2006, o 23:29
udało mi się wreszcie dostać do skanera, zadania z części teoretycznej egzaminu zawodowego na technika-technologa chemicznego są pod:

http://rapidshare.de/files/26394172/tec ... a.zip.html

niektóre zadania są mało chemiczne ale w końcu technolog na zakładzie ma wiele obowiązków, nie tylko doglądanie procesu chemicznego.
a jeszce, nie sugerujcie się zakreślonymi odpowiedziami, nie każdy absolwent techników chemicznego jest chemicznym orłem

20 lip 2006, o 13:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ]