Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
korki z chemi ;/ 
Autor Wiadomość
Post korki z chemi ;/
Witam. Poszukuje osoby chętnej do udzielenia korepetycji z chemii ;) za poziomie 1lo przez neta. Proponue 10zł za lekcje przez neta (skype lub coś w tym stylu)

23 sty 2007, o 23:22
@MODERATOR

Z jakiej konkretnie dziedziny chciałbyś się nauczyć??

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.

23 sty 2007, o 23:56
@MODERATOR

Ja jestem narazie w gimnazjum, ale swietnie umiem chemie na tym poziomie, ktory chcesz sie nauczyc - chcesz moge Ci dawac korepetycje :lol: Ale tak na powaznie to jak moj brat byl jeszcze w liceum to go uczylem jak mial jakis trudny sprawdzian :wink: 8)

24 sty 2007, o 11:57
no teraz musze poprawić spr. (jeszcze nie oddany ale wiem ze będzie szmata ;-/ a później to na bieżąco chciałbym być z tematem min. lekcja raz w tygodniu i 2godz przed spr.

24 sty 2007, o 20:11
@MODERATOR

Przez gg nie próbowałem (do skypa nie mam mikrofonu), dlatego pierwszą lekcję mogę dać za darmo. Ale dopiero po sesji, czyli za 3 do 4 tygodni. Jak jesteś zainteresowany to zgłoś się na priva.

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.

24 sty 2007, o 20:19

mogę dać lekcję na skype lub na gg od zaraz gg:2533134
jestem w 1 lo, ale sporo do przodu

Idioci ciągle od nas odchodzą...

26 sty 2007, o 19:24

również mogę, na początek za darmo, namiar wyślę na pw :wink:

Obrazek
weź udział:

26 sty 2007, o 19:31

Odgrzebany temat, ale myślę, że warto go poruszyć.
Od dłuższego czasu piszą do mnie na gg lub maila osoby mające problem z chemią i bardzo dobrze. Nie rozumiem jednego, w dniu dzisiejszym na przykład pisze do mnie dziewczyna, że jej brat ma do rozwiązania test z chemii.

Odpowiedź moja jest zawsze taka sama - nie robię gotowców, mogę wytłumaczyć, nawet poświęcić czasem godzine czy dwie, bo bardziej satysfakcjonujące dla mnie jest to, że ktoś rozumie i umie sam napisać lub z moją pomocą, a nie, że poleci do szkoły z rozwiązanym zadaniem i nawet nie ma pojęcia o co w nim chodzi.

Dlatego apeluje do wszystkich, którzy zamierzają do mnie pisać w sprawie zadań, problemów z chemią, itp., że nie sporządzam gotowców, a mogę zato dobrze wytłumaczyć. Może tak troche ambicji i chęci by się przydało?

Konsultacje w środy od 13 do 16, w tym czasie można mnie odwiedzić ale i konsultować się telefonicznie bądź mailowo.

Artur Pałasz

18 lis 2007, o 16:33

podpisuję się pod poprzednikiem. Jeśli ktoś szuka tylko frajera, który za niego odwali myślenie i robotę, to lepiej niech do mnie nie pisze. Jeśli nie masz krzty inicjatywy i chęci do rozwiązania zadania, to nie pisz do mnie. Nie robię gotowców itp. Pomoc nie polega na tym, że mam za kogoś coś zrobić, ale nakierować na rozwiązanie. Należy odróżniać te dwa pojęcia od siebie: pomoc od odwalenia "brudnej" roboty... Albo zapraszam na korki w realu.

Ale są ludzie i parapety, jak raz pomogłem lasce na prośbę jej brata z dwoma zadaniami, to po kilku dniach przysłała mi 22 zadania do rozwiązania (nie żeby sprawdzić czy pomóc, tylko rozwiązać), analogiczne do tych dwóch które jej tłumaczyłem, z dopiskiem: "oj wiem że sie gniewasz". Zaraz mi się przypomniało, że tydzień wcześniej kolega mi o analogicznej sytuacji mówił, z tą różnicą, że sama do niego zagadała, a nie poprzez brata... Też pomoc w dwóch zadaniach, a potem 22 mu przysłała, tylko tak się złożyło, że napisała do mojego kolegi biologa. Czyli ta sama laska szukała frajera do rozwiązania zadań, nad którymi nie zamierzała myśleć. dopiero nieświadomy tej sytuacji jej brat mi wyjawił, że stara się o stypendium naukowe, czyli laska wybitnie frajera szukała. Mo komentarz był wtedy krótki:"Nie jestem instytucją charytatywną" I więcej się już nie odezwała, mimo że miało to miejsce na początku roku...

PS i bardzo lubię tłumaczyć, nawet robie to z pasją, ale pod warunkiem, że druga strona to docenia.

Obrazek
weź udział:

22 lis 2007, o 00:04
@MODERATOR

DMchemik - ee tam, bylo trzeba krzyknac cene w wysokosci 3 miesiecznego stypendium i jej rozwiazac ;)

a wracajac do tematu - szukam kogos kto bylby w stanie mnie nakierowac w sprawach termodynamiki/chemii fizycznej - bo w tym roku u mnie chemia stoi praktycznie tylko pod tym znakiem, a ja nie dosc ze nie do konca rozumiem i umiem fizyke to juz chemii fizycznej nie lapie wcale :(

ale bardziej chodzi mi o nakierowanie w stylu - naucz sie tego i tego prawa, zastosujesz je przy tego typu zadaniach ;) no ale zobaczymy - poki co to ja mam niechec do szukania czego kolwiek na ten temat, po rpostu przeraza mnie to

22 lis 2007, o 18:07

PS i bardzo lubię tłumaczyć, nawet robie to z pasją, ale pod warunkiem, że druga strona to docenia.

Zgadzam się z tym i wyznaje taką samą zasadę.

AP.

22 lis 2007, o 20:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]