Cześć,
w poniedziałek piszę Małopolski Konkurs Chemiczny dla gimnazjum i chciałbym Was prosić o przysłanie mi jakichś zadań, pozwalających trochę wyszlifowac umiejętności. Tylko bez stężenia molowego bo na rejon nie obowiązuje.
Z góry dzięki
11 gru 2010, o 14:43
adi9304
**
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 21:04 Posty: 267 Lokalizacja: z Marsa
Cytuj:
w poniedziałek piszę Małopolski Konkurs Chemiczny
Widzę lubisz być dobrze przygotowany i z dużym wyprzedzeniem patrzysz w przyszłość
Jak by nie patrzeć, trochę późno się zabrałeś za zadanka. No nic.
Słyszałeś o takim panu co się nazywa Krzysztof Pazdro? Skombinuj sobie jego zbiór zadań i rób co Ci potrzeba. Poza tym na stronie Kuratorium chyba są konkursy archiwalne-ściągnij i przerób. Przez 2 dni to raczej cudów nie zdziałasz ale dobre i to
W każdym razie połamania pióra
_________________ "Solve et coagula"
11 gru 2010, o 16:30
o.r.s.
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 6 maja 2004, o 17:24 Posty: 983 Lokalizacja: Bobrosławiec Śl.
Dzięki! Patrzyłem w tych zbiorczych i trochę już porobiłem. I to nie jest tak oczywiście że się zabrałem 2 dni przed wcześniej kółka i wszystkie kuratoryjne konkursy zrobione Chcę po prostu się upewnić że nie zrobię jakiegoś głupiego błędu... Właśnie problem w tym że wymaganej literatury nie zdobyłem ale umiem raczej wszystko Jeszcze jakiś kolega mi zeskanuje włąsnie ze zbioru Pazdry kilka zadań więc dam radę
11 gru 2010, o 19:11
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
No to przede wszystkim zwracaj uwagę na takiego typu błędy jak brak jednostek bo to jest podstawowy błąd, za który na praktycznie każdym kolokwium czy konkursie odbiera się punkty.
To samo tyczy się pisania odpowiedzi w obliczonym zadaniu.
Dane też należy zawsze zapisać.
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości