Nie potrafię sobię z nim poradzić , a jest mi niezbędne do uzyskania zaliczenia z Biochemii , pomóżcie proszę i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc ,naprowadzenie.
Myślę ze trzeba tu podać także kolejność wlewania ( dodawania) składników , ale sukcesem było by samo jego rozwiązanie.
2 lut 2011, o 14:05
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2580 Lokalizacja: Krakow
6,057 g TRIS (2-Amino-2-hydroxymethyl-propane-1,3-diol) rozpuszczasz np. w 15 ml wody podwójnie destylowanej, ustawiasz pH za pomocą stężonego HCl na wartość 6,8, dodajesz 10 ml glicerolu (gliceryna), oraz 0,1 g SDS (nie jestem pewny kolejności czy gricerol ma być przed czy po SDS), następnie dopełniasz wszystko w kolbie miarowej do kreski (do 50 ml).
Nigdy biochemią się nie zajmowałem, nie miałem też styczności z tym bufforem, ale myślę, że tak właśnie powinno się to przygotować.
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości