Tak jak w temacie, oczywiście mile widziana literatura w języku angielskim
10 sie 2016, o 02:19
krewetek01
Re: [SZUKAM] Książki o elektrosyntezie
Związków nieorganicznych, organicznych? Co dokładnie cię interesuje i do czego chcesz to wykorzystać?
10 sie 2016, o 22:15
31Ga_nonymus
Obu, choć bardziej interesuje mnie chemia organiczna. Jeśli mam być szczery to nawet gdybym chciał to wykorzystać to nie mam możliwości. O samym terminie "elektrosynteza" dowiedziałem się dość niedawno, szczerze mówiąc bardzo się zdziwiłem, że przez całe życie nikt o tym nie wspomniał m.in. w toku mojej edukacji, a temat jako, że ciekawy chciałbym zgłębić i postarać się wyciągnąć pewne zależności.
11 sie 2016, o 12:54
krewetek01
Znam jedną, całkiem ciekawa ale ma już 110 lat. Zawartość to właściwie sprawozdania z przeprowadzonych eksperymentów (Przeprowadzono elektrolizę acetonu. Otrzymano pinakol. itd). Jak kto co lubi, mnie nawet zainteresowała. Do pobrania na library.sciencemadness.org/library/books/electrochemistry_of_organic_compounds.pdf
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość