do tego przydaloby sie jakas ksiazka o przechowywaniu ziol i wyodrebnianiu ich skladnikow
_________________ <center> "...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
1 kwi 2008, o 17:02
blizzard
@MODERATOR
Dołączył(a): 17 sty 2006, o 00:29 Posty: 703 Lokalizacja: behind enemy line
Mam na płycie flora polski, może by się na coś przydała...
1 kwi 2008, o 17:08
alkem
farmakognozja
Kompedium wiedzy o zwiazka zawartych w roslinach i o farmakologicznych surowcach roslinnych ... mam dwa dwie sztuki w dosc oplakanym stanie bo wydanie z lat 90 ulega smoistnemu rozklejeniu ale moge jedena ksiazke odstapic bo mi zawadza a nie mam serca jej spalic jesli jestes zainteresowany pisz na maila [email protected]
5 gru 2008, o 09:15
Oxygenium
Dołączył(a): 29 maja 2005, o 11:09 Posty: 623 Lokalizacja: Poznań
Farmakognozja autorstwa Kolmunzera: nie tylko znajdziesz tam opis roslin i surowców leczniczych, ale takze wyodrębnianie wielu związków, a przede wszystkim to, co Cie interesuje: jakie związki chemiczne sa w danych habaziach i jak owe związki działają
_________________ Kto chce, ten szuka okazji. Kto nie chce, ten szuka wymówki.
Raczej nie widziałem tam przepisow na wyodrebnianie , ale jest tam wiele informacji o substancjach pochodzenia naturalnego opisane w sposob systematyczny i dokladny . Opisano tez wiele surowcow roslinych i wystepujace w nich substancje.
Polecam ... polecam
5 gru 2008, o 21:10
Oxygenium
Dołączył(a): 29 maja 2005, o 11:09 Posty: 623 Lokalizacja: Poznań
alkem napisał(a):
Raczej nie widziałem tam przepisow na wyodrebnianie
zgadza się, nie ma tam szczegółowych przepisów na wyodrębnianie związków z roslin, sory very, jesli kogoś wprowadziłam w błąd, sa tylko metody ogólne
_________________ Kto chce, ten szuka okazji. Kto nie chce, ten szuka wymówki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość