_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
2 maja 2009, o 09:58
chemik10
Nauczyciel
Dołączył(a): 30 gru 2007, o 21:59 Posty: 963 Lokalizacja: Katowice
Raczej kiepsko z tym będzie. Znalazłem ofertę sprzedaży używanej (do 5ml z przedziałką 0,05ml) sprawną, za 150 zł To raczej do profesjonalnych, precyzyjnych zastosowań jest... w amatorskim labie pomiar z dokładnością do 0,1 ml i tak jest już bardzo dokładny
Grucha rządzi
_________________ <wyk> Państwo się nie martwią że brakuje miejsc, tylko wykład wszyscy mają w jednej sali, konkurs będziecie pisać w warunkach normalnych.
<g>Wolałbym w standardowych, kurtkę zostawiłem w szatni.
2 maja 2009, o 09:59
Madilio
Ja też się przeraziłem, gdy zobaczyłem cenę pompek do pipet. Myślałem, że takie tam plastiki to góra 10zł, a tu niespodzianka. Za taką, z pozoru prostą, pompkę chcieli w sklepie 40zł.
Ale co tam. Dla chcącego nic trudnego. Zrobiłem sobie zastępczą z strzykawki 20ml, gumowego korka do probówki i taśmy teflonowej. I moim zdaniem jest "sprawniejsza" przy posługiwaniu się niż te w/w. No i koszt produkcji 1,50zł. W prostych operacjach świetnie się sprawuje.
4 maja 2009, o 19:18
chemik10
Nauczyciel
Dołączył(a): 30 gru 2007, o 21:59 Posty: 963 Lokalizacja: Katowice
_________________ <wyk> Państwo się nie martwią że brakuje miejsc, tylko wykład wszyscy mają w jednej sali, konkurs będziecie pisać w warunkach normalnych.
<g>Wolałbym w standardowych, kurtkę zostawiłem w szatni.
21 maja 2009, o 18:00
waldi
**
A czy w naszych amatorskich zastosowaniach nie wystarczy kawałek wężyka gumowego lub silikonowego i strzykawka za kilkadziesiąt groszy.
Ja tak robię od lat i na tej samej strzykawce (3 cz z gumowym tłokiem) działa bez zarzutu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości