Mam zaschniętą piankę na drzwiach od pokoju - ubrudziły się podczas montażu. Próbowałem zeskrobać - trzyma sie dziadostwo. Zmyłem troszkę tym preparatem do czyszczenia pistoletów do pianki ale zostały jeszcze plamy z niej ( na preparacie pisze że tylko do niezaschniętej pianki....). Wiem że ten preparat jest na acetonie. Czy zna ktoś jakiś inny sposób aby delikatnie usunąć piankę - tak aby drzwi nie straciły koloru?
_________________ jak sie POMYLE to mnie poprwacie:D
21 maja 2006, o 17:48
blady
Zasłużony dla forum
tak ... aceton zmywa ale trzeba mocno trzeć. Zmywa też kolor z drzwi ;] Tu nie ma miejsca na doświadczenia typu "a może kwasem go" bo drzwi kosztowały 300zł Jak ktoś czegoś sam nie próbował to proszę o powstrzymanie się od takich rad bo mogą przynieść tylko większe szkody....
Dodam że drzwi są pokryte formirem i mają brązowy kolor który pod wpływem tarcia acetonem schodzi razem z pianką.
21 maja 2006, o 17:53
Anonymous
roztwór 8% kwasu solnego
21 maja 2006, o 19:56
DJ MHz
**
Dołączył(a): 12 kwi 2005, o 10:29 Posty: 391 Lokalizacja: Polkowice
jest taki sprey z acetonem. popsikasz i juz latwo zejdzie. zwyklym acetonem tez mozna latwo to zrobic...
DJ Mhz - no właśnie ja tym sprayem ;] do czyszczenia pistoletów do pianki i schodzi ;] ale z kolorem drzwi Schodzi ciężko trzeba trzeć i ściera się farba...
shadow45 - testowałes? bo jakoś to cienko widze....
21 maja 2006, o 20:06
DJ MHz
**
Dołączył(a): 12 kwi 2005, o 10:29 Posty: 391 Lokalizacja: Polkowice
co gdzie ciezko. psikniesz pozadnie pod pianke. mozna najpierw dziurki zrobic male i w nie psikac to aceton rozpusci pianke powoli i pojdzie ladnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości