Witam serdecznie Kolegów! Ostatnio natknąłem się w internecie na takie oto termometry galowe: http://www.justbaby.pl/bezpieczny-bezrt ... byono.html I teraz mam do kolegów takie pytanie, czy ktoś może wie co tam dokładnie jest umieszczone? czy jest to rzeczywiście pierwiastkowy i względnie czysty gal? Z góry dzięki za odpowiedź
28 gru 2011, o 18:19
piotr94
Re: Termometr galowy - źródło galu?
Hmm, a jak ze szkodliwością tego stopu? Cyna i Gal są nieszkodliwe raczej w kontakcie ze skórą, a Ind?
29 gru 2011, o 00:04
piotr94
W komputerach jako chłodziwo? Jakoś rozebrałem dziesiątki pecetów i tyleż samo złożyłem i nigdzie nie było, chyba ze myślisz o chłodzeniach cieczowych? Oczywiście jeść tego bym nie jadł.
29 gru 2011, o 19:17
piotr94
No to ciekawostka, zwykle stosuje się inne ciecze.
30 gru 2011, o 01:29
mikikam
Dołączył(a): 21 kwi 2007, o 21:22 Posty: 6 Lokalizacja: Bydgoszcz
również nie spotkałem się jeszcze w praktyce z takim chłodzeniem PCtów a mam z nimi bardzo dużo do czynienia. Koszt takiego sprzętu musi być gigantyczny chyba, że gal jest składnikiem pasty termoprzewodzącej, którą umieszcza się między procesorem a jego radiatorem ale co do tego nie jestem pewien
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości