Wymyślanie, produkowanie odzieży - jakie studia wybrać?
Autor
Wiadomość
Kostel
Wymyślanie, produkowanie odzieży - jakie studia wybrać?
Witam!
Jestem tutaj nowy, jak widać, zatem proszę o wyrozumiałość. Chcę związać się zawodowo z branżą produkcji odzieży od strony materiałowej (nie projektanckiej typu wzornictwo, uzdolnień artystycznych brak) i od jakiegoś czasu mocno googluję temat. Otóż nie wiem jakie studia wybrać. Chodzi wyłącznie o pracę związaną z wymyślaniem, ulepszaniem materiałów w branży odzieżowej, jeśli tak to mogę określić.
i teraz główne pytanie: studia chemiczne pomogą spełnić moje marzenia, czy lepszym wyborem są studia na kierunku materiałoznawstwo/inżynierii materiałowej? A może jeszcze inny kierunek. Proszę o konstruktywne odpowiedzi. Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam!
Kostel
14 kwi 2023, o 17:30
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
Re: Wymyślanie, produkowanie odzieży - jakie studia wybrać?
Sprawdź stronę Politechniki Łódzkiej wydział: Wydział Technologii Materiałowych i Wzornictwa Tekstyliów i tam masz dwa potencjalne kierunki: - włókiennictwo - inżynieria materiałowa
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości