Moderator: #Moderatorzy
AdolfH napisał(a):nie wiem czy temat już był, ale napiszcie jakie są wasze ulubione militarne zabawki.
Moje to:
Pistolet: Desert Eagle .50AE
Pistolet historyczny: Walther P38
Pistolet maszynowy: MP5
Pistolet maszynowy historyczny: PPSz (pistolet Pulemiot Szpagina)
Karabin: Dragunov SVT
Karabin historyczny: Mause 98k
Karabinek maszynowy: AK-47
Karabinek maszynowy historyczny: Stg 44
karabin maszynowy: MG 42 (nie rozdzielam sie tutaj ponieważ użuwa sie go do dziś).
A tak nawiasem: Co myślicie nad planowaną zmianą ustawy o broni i amunicji? Ta dziłająca obecnie jest strasznie zawiła i nie pozwala trzymać w domu nunczaków, kastetów, pałek teleskopowych itp. Ta co ma wyjsć teraz ma dawać ludziom uprawnienia podobne do tych w USA. Ale by było fajnie, jakby powstał polska odmiana impactguns.com i możnaby było wtedy kliknąć na kup bez zadnych przeciwności. Na razie to tylko marzenia, które być może sie spełną.
P.S. kiedyś w Super Nowościach był artykół o tym jak w sieci można LEGALNIE kupić prawdziwą broń. Tylko jeden mały haczyk: kupujesz np. Mauser 98k w częsciach, składasz go i masz problem bo po pierwsze ne masz amunicji a po drugie jesteś przestępcą.
Pozdrowienia
piro_men1986 napisał(a):Ja chciał bym mieć steyra HS .50
Jest na stronie www.giwera.pl/artykuly/2005/12/03/hs50.htm piękna jedno strzałowa rusznica na dziki.A z lekkich to NF Five-seveN cal 5,7mm a z maszynówek to P90.
A tak poza nawiasem powinni pozwolić na posiadanie wszystkich odprzodowców z przed i po roku 1850.Niby jaka jest różnica miedzy tymi replikami a dzisiejszymi odprzodowcami.
GhosT napisał(a):A to to prostokątne to nabój jest![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości