nie wiem czy temat już był, ale napiszcie jakie są wasze ulubione militarne zabawki.
Moje to:
Pistolet: Desert Eagle .50AE
Pistolet historyczny: Walther P38
Pistolet maszynowy: MP5
Pistolet maszynowy historyczny: PPSz (pistolet Pulemiot Szpagina)
Karabin: Dragunov SVT
Karabin historyczny: Mause 98k
Karabinek maszynowy: AK-47
Karabinek maszynowy historyczny: Stg 44
karabin maszynowy: MG 42 (nie rozdzielam sie tutaj ponieważ użuwa sie go do dziś).
A tak nawiasem: Co myślicie nad planowaną zmianą ustawy o broni i amunicji? Ta dziłająca obecnie jest strasznie zawiła i nie pozwala trzymać w domu nunczaków, kastetów, pałek teleskopowych itp. Ta co ma wyjsć teraz ma dawać ludziom uprawnienia podobne do tych w USA. Ale by było fajnie, jakby powstał polska odmiana impactguns.com i możnaby było wtedy kliknąć na kup bez zadnych przeciwności. Na razie to tylko marzenia, które być może sie spełną.
P.S. kiedyś w Super Nowościach był artykół o tym jak w sieci można LEGALNIE kupić prawdziwą broń. Tylko jeden mały haczyk: kupujesz np. Mauser 98k w częsciach, składasz go i masz problem bo po pierwsze ne masz amunicji a po drugie jesteś przestępcą.
Pozdrowienia
24 sty 2006, o 22:40
HMTD
Dołączył(a): 15 lis 2005, o 20:57 Posty: 40 Lokalizacja: z nienacka:)
Moj ulubiony pistolet to Desert Eagle piekna rzecz Karabin AR-15, karabin maszynowy M249, snajperka Mosin taka jak mial Zaitzev w "Wrog u bram", strzelba to Jack Hammer
24 sty 2006, o 23:19
Anonymous
Re: Wasze ulubione
AdolfH napisał(a):
nie wiem czy temat już był, ale napiszcie jakie są wasze ulubione militarne zabawki. Moje to: Pistolet: Desert Eagle .50AE Pistolet historyczny: Walther P38 Pistolet maszynowy: MP5 Pistolet maszynowy historyczny: PPSz (pistolet Pulemiot Szpagina) Karabin: Dragunov SVT Karabin historyczny: Mause 98k Karabinek maszynowy: AK-47 Karabinek maszynowy historyczny: Stg 44 karabin maszynowy: MG 42 (nie rozdzielam sie tutaj ponieważ użuwa sie go do dziś).
A tak nawiasem: Co myślicie nad planowaną zmianą ustawy o broni i amunicji? Ta dziłająca obecnie jest strasznie zawiła i nie pozwala trzymać w domu nunczaków, kastetów, pałek teleskopowych itp. Ta co ma wyjsć teraz ma dawać ludziom uprawnienia podobne do tych w USA. Ale by było fajnie, jakby powstał polska odmiana impactguns.com i możnaby było wtedy kliknąć na kup bez zadnych przeciwności. Na razie to tylko marzenia, które być może sie spełną.
P.S. kiedyś w Super Nowościach był artykół o tym jak w sieci można LEGALNIE kupić prawdziwą broń. Tylko jeden mały haczyk: kupujesz np. Mauser 98k w częsciach, składasz go i masz problem bo po pierwsze ne masz amunicji a po drugie jesteś przestępcą.
Pozdrowienia
Nie trzeba zmieniać ustawy tylko ją przestrzegać. Wg ustawy człowiek który ukończył 21 lat, ma badania lekarskie,zaświadczenie sądu,był niekarany, ma prawo dostać pozwolenie na broń. I spokojnie by dostał gdyby nie upierdliwośc panów policjantów w komendzie. Mój wujek chciał dostac pozwolenie na broń i kupa. Bo pan policjant powiedział "mieszka pan w spokojnej okolicy po co panu broń" i nie dostał pozwolenia. I w większości wypadków tak jest.To nie jest wolność obywatelska to głupota.
25 sty 2006, o 11:15
cocaine
Moim ulubionym pistoletem jest colt 1911 i GLock 19 , a z karabinów to sig sauer 550 i Colt M1A1. Z zabytkowych podobają mi się Sten-y(mimo wad) i M1 grand
25 sty 2006, o 13:59
Anonymous
Moja ulubiona broń to PKM(zmodernizowana wersja karabinu maszynowego PK)
26 sty 2006, o 16:28
Anonymous
...
Ostatnio edytowano 19 lip 2006, o 17:11 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
29 sty 2006, o 12:06
DJ MHz
**
Dołączył(a): 12 kwi 2005, o 10:29 Posty: 391 Lokalizacja: Polkowice
no call of duty 2 jest super grą wojenną ! . szkoda ze taka krótka...
W ameryce są coraz bardziej popularne WKW (wielkokalibrowe karabiny wyborowe). kaliber najcześciej to 12,7mm x 99mm. Takim czyms w Wietnamie zabito żółtka z odległości 2260m. A u nas cały czas panuje niezniszczalny .30-06 (popularny do SVT). Co do Call of Duty - nigdy przez komputer nie doznasz takich doznań jak szczelając z prawdziwej broni. Wiem, bo jestem w LOK-u. Czasem wybieram siez sasiadem, który ma strzelbę 12 marki Remington i Mausera 98k i wiem jak sie obchodzić z bronią i co to znaczy komputer, a rzeczywistość. Co do wypowiedzi Pitera to masz po części racje, ale policz sobie koszty badania, koszty kursu (razem ok. 700zł). I co pieć lat należy przedkładać aktualne badania lekarskie. Niby gwarantuje to to, ze bron nie dostanie sie w niepowołane ręce, ale co komu szkodzi wybrać siena bazar i zakupić sobie jakiś pistolet. Ta ustawa uderza w ludzi przestrzegających prawa. A tak poz tym - dlaczego w USA i innych rozwiniętych krajach, gdy ktoś wejdzie na np. moją ziemię to ja mam go prawo zabić, a w polsce ja byłbym ukarany. Znam porzypadek - młody człowiek chciał obrabować dom. Przyszedł w nocy i zaczą pakowac różne rzeczy. Gdy właściciel domu się obudził, uderzył złodzieja tłuczkiem do mięsa. W sądzie obrońca oskarżonego powiedział, że poszedł on spakowac swoje rzeczy, bo sie wyprowadzał i pomylił domy. W SRODKU NOCY!!! pRZY WYŁĄCZONYM ŚWIETLE!!! Chore nie?
pozdrowienia
29 sty 2006, o 14:20
piro_men1986
MARZENIA JELENIA
Ja chciał bym mieć steyra HS .50
Jest na stronie www.giwera.pl/artykuly/2005/12/03/hs50.htm piękna jedno strzałowa rusznica na dziki.A z lekkich to NF Five-seveN cal 5,7mm a z maszynówek to P90.
A tak poza nawiasem powinni pozwolić na posiadanie wszystkich odprzodowców z przed i po roku 1850.Niby jaka jest różnica miedzy tymi replikami a dzisiejszymi odprzodowcami.
7 lut 2006, o 22:14
koman
**
Re: MARZENIA JELENIA
piro_men1986 napisał(a):
Ja chciał bym mieć steyra HS .50 Jest na stronie www.giwera.pl/artykuly/2005/12/03/hs50.htm piękna jedno strzałowa rusznica na dziki.A z lekkich to NF Five-seveN cal 5,7mm a z maszynówek to P90. A tak poza nawiasem powinni pozwolić na posiadanie wszystkich odprzodowców z przed i po roku 1850.Niby jaka jest różnica miedzy tymi replikami a dzisiejszymi odprzodowcami.
Dołączył(a): 29 gru 2004, o 15:52 Posty: 128 Lokalizacja: Tomaszów Maz
Trauvelo 7.62 Lupua i nikt nie podskoczy bo ta broń ma własny charakter i niezłe wymiary.... 30 calowa lufa i ten kaliber....
_________________ szkoła uczy, ale uważajcie czego...
9 lut 2006, o 21:36
piro_men1986
Adolf ten gun to super sprawa.Jeśli ktoś niepowołany wtargnie do domu to może się przeliczyć myśląc ,że rewolwery są 6 lub 5 strzałowe. Bo ten to moc ośmiu naboi 375 magnum. To zabawka dla prawdziwego mena.
13 lut 2006, o 19:13
Anonymous
A słyszeliscie o czyms takim jak Wildey? (to co miał Charles Bronson w Zyczeniu Śmierci 3 [Death Wish 3]). Piękna maszyna, regulowany stopień odprowadzenia gazów, cała masa kalibrów (44 Auto Magnum, 45 Winchester Magnum, 45 Wildey Magnum, 475 Wildey Magnum) wymienne lufy (od dwóch do osiemnastu cali). Zajrzyjcie tutaj:
http://www.wildeyguns.com
P.S. Znacie serię typy broni i uzbrojenia? Gdybyście byli chętni to mogę zamiescić w necie kilka ksiażeczek (na razie mam jakieś 30, ale codzennie mi przybywa).
Pozdrowienia
11 mar 2006, o 09:13
Anonymous
pistolet : P99 , desert eagle , i Glock
PM-y : mp5 , mp7
karabiny : wszystkie ak , i m14
karabiny maszynowe : MG 4 ( nowość od H&K (!)) M134, PKS
granatniiki bazooki : RPG 7, RPG 29 , M72 LAW , M136 LAW
11 mar 2006, o 16:39
Anonymous
A ja tam najbardziej lubie karabiny wyborowe... semi-auto są świetne ale słabsze od tych z zamkiem suwliwo obrotowym i własnie takie kocham.
Jak narazie to najbardziej podoba mi się Sauer SSG 3000 .
PS: WKW też sa świetne.
12 mar 2006, o 18:35
Eling
a moje dwie ulubione to Styer AUG oraz Heckler und Koch G11..fajna zabaweczka http://world.guns.ru/assault/as42-e.htm najbardziej podoba mi się rozwiązanie zamku w min
_________________ Do we get it? NO! Do we want it? YEAH! This is the new shit.Stand up and admit.
12 mar 2006, o 20:32
Anonymous
Podobne rozwiazanie podajnika amunicji jest w P90 o ile pamiętam....
A to to prostokątne to nabój jest
NOOO tzn łustka tak..nabój jest w środku tego prostopadłościana..lub wystaje ponad jego
_________________ Do we get it? NO! Do we want it? YEAH! This is the new shit.Stand up and admit.
13 mar 2006, o 08:51
Anonymous
Oszz kurde... tak to jest, zachciało im sie takiego mechanizmu to mają... cieżkie cholerstwo( bo łuska swoje waży), zero uniwersalności naboju, skończą ci się magazynki i leżysz na łopatkach bo wątpie żeby np. we wrogim obozie dało sie znaleźć takie naboje do tego (mówiąc o jakichś działaniech na tyłach wroga czy coś w tym stylu), natomiast jako broń dla oddziałów AT, i specjalnych jednostek policji to powinno sie sprawdzić... A tak nawiazujac do wyglądu to całkiem całkiem... taki trendy jest bo ostatnio durzo takich "futurystycznych" pukawek wyszło.
P.S mam jeszcze mase tych ksiązeczek. Gdybyście chcieli moge je zamieścić. Mam takze na składznie całe kompendia wiedzy o broni palnej i drugiej wojnie światowej. W razie tych drugich piszcie na PW.
13 mar 2006, o 22:25
Maturas
Dołączył(a): 29 sty 2007, o 20:12 Posty: 11 Lokalizacja: Katowice
Moje ulubione to:
parabellum
vis
mauser 98k
stg44
cała seria g36
mp40
29 sty 2007, o 22:41
emek
Dołączył(a): 20 wrz 2006, o 22:13 Posty: 57 Lokalizacja: miasto na 2 litery
Jesli miałbym wybierac to z historycznych:
pistoletów Colt tzw. armijny, choc Stieczkin tez nie do pogardzenia z dopinana kaburą i możliwościa strzału niemalże seriami
peem - Thomson kal 11,43 lub M3 Grease Gun (tzw. smarownica) Tommygun mógł funkcjonowac z magazynkiem prostyn lub bębenkowym - wiadomo. Pepeszka tez była niezawodna (wpadła w błoto, piach to sie otrzpało i wpieriod) tylko celność to hm...
karabinek szturmowy StG 44 (skądś sie wziął potem AK47 nieprawdaż) a jeszcze lepiej FG 42 (falschirmjager gewehr)
kaem - to jednak Spandau MG 43 tylko dużo luf do wymiany hehe hoć i Diegtarem by nie pogardził (mur rozwalał)
29 sty 2007, o 23:11
abrams82
Dołączył(a): 31 sty 2007, o 14:40 Posty: 9 Lokalizacja: świebodzin
to tak od najmniejszych:
nóz ka-bar
dezert eagle(posiadam takowy tyle że air soft gun)ale jednak mam
oczywiście dragunov
rusznica pe-panz
i oczywiście abrams
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości