Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Mądre jedzenie. 
Autor Wiadomość

(...)
"Objawami niedoboru magnezu mogą być: (...) lęki, trudności w koncentracji, zaburzenia snu"

Powiem ci Panzer, że niechiał bym się narzreć chloranu potasu, a w dodatku w FB może być zamiast magnezu glin. Chyba dobrze o tym wiesz, ale wszystkim innym odradzam jedzenia fotobłysków. :)

19 sty 2007, o 23:21

to może coś z solami baru czy strontu? :D

joke... bo ktoś mądry to zje^^

20 sty 2007, o 10:56

BaClO4 i Mg (70/30) powinien być dobry. taki kop że uśniesz na miejscu i na amen

20 sty 2007, o 12:07

to może coś z solami baru czy strontu? :D

joke... bo ktoś mądry to zje^^

jakos mi sie nie widzi zeby ktos "madry" to zjadl! proponuje popic bromem i bedzie si... temat jest chyba o "madrym jedzeniu" z drugiej strony kto nie je glupio ten je madrze (prawie!)

Cytuj:
dodając do niej łyżkę miodu i łyżeczkę octu jabłkowego.

jezu co do za metody? boze? jak mozna sobie robic lewatywe dla przyjemnosci? masakra!

Alternatywne Forum Gitarowe - www.gitara-online.pl

21 sty 2007, o 21:30

wale sobie na dzien 4-10kaw (z lyzeczki kazda), robie tak od kad jest zimno bo kawka fanie rozgrzewa i jest pyszna... a wiec przejde do sedna, odkad tak sobie pije ta kawe uczy mi sie duzo latwiej (jakies 50%czasu mniej), do tego dodatkowym plusem jest brak sennosci do okolo 01:00 w nocy (kawy nie pije po 20:00) a jak chce np o 23:00 isc spac to sie klade i zasypiam (bez problemow)...
W jednej kawie jest okolo 250mg kofeiny, dawka smiertelna to 10g, wiec wiecej niz 30 (a juz napewno 50) kaw na dzien nie polecam :lol:
ja z tym przesadzam i wierzcie mi, nie usciedzicie po tylu kawach w domu - chce sie biegac itd :lol: (ja pije tyle bo mam niskie cisnienie i doktorek powiedzial ze tak z 5na dzien moge spokojnie)
z tego co pisza to organizm lubi jak mu dac tak z 300mg na dzien - czyli jedna mocna kawa....
aha noi najwazniejsze -> teoretycznie przedawkowanie zaczyna sie od okolo 1g kofeiny (4kawy)... ale jak czytalem o objawach to u mnie nie wystepuja zadne z nich

tak wiec polecam kofeinke bo naprawde dobre to jest 8)

ps. kumpel miesza to z ***** i wciaga sobie noskiem - podobno ***** lepij dziala (tego sposobu wchlaniania kofeiny nie polecam :lol: ) (a moze pod powieke, albo sypac na rany? :wink: ) <--- joke

pozdro :P

31 sty 2007, o 15:04
@MODERATOR

a ja polecam popularne tabletki na kaszel dla studentów, ale w formie tabletek, nie syropu :wink:

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.

31 sty 2007, o 15:12

31 sty 2007, o 15:26
Zasłużony dla forum

Ale za przeproszeniem pieprzysz :wink: w jednej kawie jest 100-150 mg kofeiny. (normalna kawka)Zalecane dzienne spożycie wynosi do 500mg. Dawka śmiertelna zaś jest to od około 500mg(no, troche wiecej) dla osób ze słabym sercem, do nawet 2-3 gramów.... A 10 to już kosmos, zauważ ze na wiki liczą pod postacią kawy

Jednakże wypicie pod postacia kawy takie ilosci kofeiny jest niemożliwe- bardzo szybko sie ja wydala z organizmu. Najlepiej działa około 250-300mg czystej kofeiny rozpuszczone w soczku :wink:

A co do wciagania- fajni koledzy.....

/ a tabletki to osławiony tussi z HCl efrydyny, a nie z pseudo ajk to w każdym leku na katar i grype teraz.... Nie polecam, kofeina sporadycznie stosowana daje lepsze efekty niż pchanie sie tussim....(czego nie zamierzam próbować) :wink:

/ ja równiez moge gadać bzdury :wink: co jest prawdopodobne

Ostatnio edytowano 31 sty 2007, o 15:48 przez sativ, łącznie edytowano 2 razy

31 sty 2007, o 15:41

opieralem sie na wiedzy zdobytej w necie - wiec fakt, mogly byc bledy...
tak wiec przepraszam za pier*** i dziex sativ za mila poprawe :wink:
pozdro

ps. sativ, u ciebie moge kupic troche kofeiny? bo chetnie bym sobie wcinal po 300mg przed szkola... :D

31 sty 2007, o 15:45
@MODERATOR

eee tam sativ, ja kawy nie lubie a kofeina za droga, więc wole 2x do roku faszerować sie tussi :lol:

31 sty 2007, o 15:48
Zasłużony dla forum

Kofeina za droga jak sie nie wie gdzie kupić :wink: Jakby co to u mnie 10g/ jedyne 40zł :wink: A zamiast tussi jak już to czysta efka....Chociaz ja nie pochwalam wspomagactwa :wink: Ale rozumiem, sesja to sesja :wink:

/Eech, jakbyście sie dowiedzieli w jakiej cenie sie kupuje kofeine to..... :wink: A to 40zł to ironia :wink:

Ostatnio edytowano 31 sty 2007, o 16:17 przez sativ, łącznie edytowano 1 raz

31 sty 2007, o 15:59
@MODERATOR

kurcze CTX ma chyba o wiele taniej kofeinke :D, poza tym 40 zeta dla studenta to dwie dobre półlitrówki :lol:

31 sty 2007, o 16:14

Jeśli już wspomagacie się lekami, to zamiast Tussipect'u polecam Sudafed. Sudafed to czysta pseudoefedryna (no z wypełniaczami), a Tussipect, prócz efedryny zawiera w sobie jeszcze jakieś lukrecje, korzenie itp.

Poza tym co to za teorie, że efedryna jest zła a kofeina super? Gdyby nie wszechobecna niechęć do leków, to brało by się efedrynę na równi z kofeiną.
Ale fakt faktem, na efedrynę nałożone są jakieś dziwne ograniczenia.

31 sty 2007, o 21:42

czy ja wiem czy dziwne??, myślisz że jest na ią embargo kupna, bo jest szkodliwa czy ma działanie narkotyczne?? Otóż nie, jest zabroniona gdyż łatwo z niej amfe zrobić :/

GG:3716505

31 sty 2007, o 22:03

:D Kein zejdzmy z tematu, bo wiele osob sie nim zainteresuje ^^ tussi jest dobry i bede go sobie musial strzelic przed olimpiadkami ;) mozle lepiej wyproboje ten sudafed? wie ktos moze jakiego rzedu jest tam zawartosc efedryny?

tak apropo wiecie ze planuja wycofac "aviomarin" (jakos tak na chorobe lokomocyjna) :D co ja bede teraz robil na osiedlu? ;) <- JOKE! sa inne leki ;)

Alternatywne Forum Gitarowe - www.gitara-online.pl

31 sty 2007, o 22:38

Kein, masz rację. ;) Ale dla osób, które nie mają w zamiarach syntezy amfetaminy takie ograniczenia mogą być kłopotliwe. I stąd właśnie ludzie jedzą pół paczki Tussipectu, czyli efedryny w nieczystej postaci ;)

doomEL, nie efedryny, a pseudoefedryny (izomer). 30mg / tab.
A co to aviomarinu, dimenhydrynat w nim zawarty to dość popularny deliriant. Ale wątpię w to, że go wycofają. Nie ma on właściwości narkotycznych, tylko po prostu ogłupia i usypia.

31 sty 2007, o 22:43
@MODERATOR

Wolność dla tussipectu, niech żyje nam :D :D

No a teraz żeby nie było żem głupi, ile kosztuje ten sudafed??

31 sty 2007, o 23:42

blizard pseudoefedryna to enencjomer , który ma o 30-razy słabsze działanie od efedryny tej czynnyej biologicznie. Weź sobie przelicz koszta. A ponadto jakby ktoś chciał to by mógł robić ścierwo z tussipectu. :D acha doomEL, mówisz że dla ludzi którzy sienei parają robieniem dragów to kłopotliwe, ale zobacz ile ludzi by zaczęło robić dragi jakby to sprzedawali w sklepie chemicznym na kilogramy :)

GG:3716505

31 sty 2007, o 23:46
@MODERATOR

sorry Kein, ale o czym Ty do mnie mówisz?? Ja sie tylko pytam ile kosztuje sudafed w aptece.

1 lut 2007, o 01:55

Acha, jest taka fajna stronka jak www.mp.pl/leki z wykazem wszystkich dostępnych na rynku leków wraz z ich cenami, ilością tabletek itp.
Naprawdę ułatwia to życie, nie trzeba pytać ;- )

1 lut 2007, o 10:14

Zamiast ryb, bo nie każdy musi za rybami przepadać można regularnie zażywać tran. Wyjdzie praktycznie na to samo. A tak na marginesie, co to jest "tussi" ??

Pozdrawiam,
ASorEX

6 kwi 2007, o 23:39

Nie ma on właściwości narkotycznych, tylko po prostu ogłupia i usypia.

Mylisz się:
:arrow: https://hyperreal.info/node/5488
:arrow: poczytaj se trip raporty...

7 kwi 2007, o 10:57

Ciekawski napisał(a):
Nie ma on właściwości narkotycznych, tylko po prostu ogłupia i usypia.

Mylisz się:
:arrow: https://hyperreal.info/node/5488
:arrow: poczytaj se trip raporty...

kolega ma rację, weź sobie 5 tablet aviomarinu i sam zobaczysz jak ktos żarł amidy kwasu wiadomo jakiego :P to wie o czym mowa.

z tą efedryną to pieprzycie że aż żal sie robi

proponuję wizytę u kardiologa za 2-3 lata jeżeli tylko na nim sie skończy

nie szkodliwe hehe dobre to se sprawdźcie do jakiej grupy leków należy

w małych dawkach tak 4 tabletki to ok tylko nie za często.

kofeina też nie w dużych dawkach, jak dasz pół łyżeczki do gorącej wody (bo jak by ktoś nie wiedział to w zimnej sie nie rozpuszcza, chyba że zmieszać ją z pewną solą sodową) to nawet nie trafisz kluczem w zamek gdy bedziesz chciał wybiec z domu i będziesz się czuł raczej **jowo a już nie mówię o wypiciu tak gorzkiego napoju :)

a na koniec najlepiej kupcie sobie r-r adrenaliny taki w ampułkach i se w żyłę dopiero bedzie jazda, a na sen worek z butaprenem albo pawulon :)

7 kwi 2007, o 13:42
dziś dowiedziałam się że najlepszy jest olej lniany z serem bialym zmiksowany Smacznego

12 kwi 2007, o 22:33
Zasłużony dla forum

Dzieci, czy każdy temat odnośnie jedzenia/picia/alkaloidów/itp ma się zmieniać w dyskusje o efedrynie, pseudo- i ich specyfice ? O tej godzinie już odpuszczę, ale wróćmy do tematu może, co ?

No i teraz pytanko: pija ktoś "ziółka" ? Tzn wszelakie napary ziołowe, poprawiające koncentrację & samopoczucie ?

PS: Fioleke: Dawno Cię nie było na forum - jak tam się żyje ? Pozdrówka :)

13 kwi 2007, o 01:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona