Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ] 
Kolejny "profi" 
Autor Wiadomość

Post Kolejny "profi"
Widzieliście już?

http://www.tvn24.pl/-1,1664496,0,1,16_l ... omosc.html

11 lip 2010, o 12:53

Swoją drogą był chyba kiedyś temat "ku przestrodze" czy jakoś podobnie. Proponowałbym przykleić tutaj takowy i dorzucać w postach konkretne artykuły (nie linki bo one lubią wygasać) pozbawione komentarza.

Nie rozumiem tego, naprawdę. Tyle się zawsze mówiło o korpusach, że papier tylko i wyłącznie, że odpowiednia osłona itd. Ilu jeszcze baranów będzie musiało się położyć żeby to w końcu dotarło?

11 lip 2010, o 13:07
*

Ogólnie w tym lubelskim to ostatnio czad się niezły dzieje. Jeden 19 latek rozbrajał chyba jakiś niewypał albo kombinował coś z "bombą własnej roboty" (dziennikarze are like it 8) ). Oczywiście oboje (z tym dzisiejszym) do piachu. Podsumowując - 2 ofiary śmiertelne w przeciągu tygodnia w lubelskim - w takim tempie to i nawet akcja: becikowe nie pomoże.

A co do tego ku przestrodze - idioci na zawsze pozostaną idiotami i będą mieli idiotyczne pomysły. Lekkomyślność, brawura, uczucie "niezniszczalności" i taki wiek.

Pozdrawiam
Rajek

ObrazekObrazek

11 lip 2010, o 19:31
*

Z resztą, o tym można gadać w nieskończoność. Ale jestem jak najbardziej za tym, by na tych idiotycznych lekcjach PO albo jakichkolwiek innych poruszać temat zagrożeń płynących z nielegalnego (no bo tak to jest) używania, tworzenia, handlu takimi materiałami. Trzeba młodzież edukować w tej kwestii, ale nie edukować w ten sposób w jaki robią to media (głownie to chodzi o nagonkę na takich). Bo w mediach poważny pan policjant powie - rozbrajanie niewypałów wiąże się z bardzo poważnym ryzykiem, blablabla, należy zadzwonić, blablabla, nie wolno dotykać i inne pierdoły. To nie o to chodzi. Przede wszystkim należy uświadomić młodzieży co to są te materiały wybuchowe, jak się zachowują, na jakie bodźce działają, pokazać co robi odrobina takiego materiału z puszką, z wiadrem, z tkanką żywą. No i edukować w sposób czysto naukowy (fizyka, chemia).
Ostatnie czasy stały się rą spryciarz.pl, dzieci neo itp. Zagrożenie jest w internecie, w takich właśnie portalach. Wpisujesz w necie "przepis na bombę" i bez problemu zostajesz małym terrorystą.

Jeżeli państwo samo sobie edukuje idiotów to niech się nie dziwi, że wpadną na idiotyczny pomysł i idiotycznie skończą swoje idiotyczne życie.

Pozdrawiam
Rajek

PS. Polecam przeczytać sobie artykuł, naprawde ciekawy i dający wiele do myślenia - http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9765

ObrazekObrazek

11 lip 2010, o 19:48
@MODERATOR

A co do tego ku przestrodze - idioci na zawsze pozostaną idiotami i będą mieli idiotyczne pomysły. Lekkomyślność, brawura, uczucie "niezniszczalności" i taki wiek.

Ta? Wakacje, nudzi się smarkaczom i bawią się w bombermanów. Zamiast zająć się czymś kreatywnym, robią sobie bomby z gaśnic.

11 lip 2010, o 20:19
*

Raymundo ale to nie tylko w wakacje się zdarza. Być może faktycznie, częstotliwość takich wydarzeń się nasila, ale nie zwalałbym tego na brak czasu w wakacje :D chociaż niegłupi pomysł, powinni takich wziąć do jakichś prostych robót, a tak to tylko siedzą i walą baki pod siebie...

Pozdrawiam
Rajek

ObrazekObrazek

11 lip 2010, o 23:23

Też pewnie walisz bąki pod siebie więc wezmę Cię do przekopania mi ogródka.

11 lip 2010, o 23:28
*

No ale jak sobie uważasz ;]

Pozdrawiam
Rajek

ObrazekObrazek

11 lip 2010, o 23:31

Dobrze, więc idę dalej stawiać piec martenowski...

11 lip 2010, o 23:54

ahhh ci kowboje z dzikiego wschodu :roll:

12 lip 2010, o 00:04
*

ahhh ci kowboje z dzikiego wschodu :roll:

I irytujący faceci skądkolwiek :wink:

ObrazekObrazek

12 lip 2010, o 00:16

Nie skądkolwiek tylko z Lublina jestem :P

Dokładny adres na PW :lol:

12 lip 2010, o 13:36

Dzikiego wschodu, to mój drogi Froncie raczej nie widziałeś...
Ja też mało widziałem... Ale gdy podczas pielgrzymki za wschodnią granicę ( w celach tych samych co 95% osób po obu stronach przejścia granicznego w kolejkach) zostałem schwytany przez tamtejszą milicję i doprowadzony na komisariat pod zarzutem przestępstwa gospodarczego (nielegalnego posiadania pieniędzy konkretnie).
Z racji tego że jestem człowiekiem rozsądnym i praworządnym, natychmiast dobrowolnie poprosiłem o poddanie się karze zwracając zgodnie z tamtejszym prawem nielegalnie posiadane pieniądze, w wyniku czego poniosłem stratę finansową, ale jakież zwycięstwo moralne nad złym i skorumpowanym systemem !!

A tak na poważnie - coś więcej bym na ten temat powiedział, ale skoro kolega CTX wraca do stawiania pieca, to ja w czynie społecznym pójdę pozamiatać ulicę albo chociaż podleję tą biedną wydeptaną trawę obok ulicy...

12 lip 2010, o 16:30
@MODERATOR

Wcale na dzikim wschodzie tak źle nie jest ;)
co prawda w centrum kijowa można wykupić sobie jazdę wozem opancerzonym, strzelanie z AK-47 i Dragonova oraz za wyższą opłatę przelot MIGiem, a jak się to znudzi to i odwiedzić można Charnobyl, a dodatkowo alkohol można spożywać na ulicy - pod warunkiem, że nie zachowuje się głośno :)

jedynie odprawy lotnicze dość długie w porównaniu do standardów Europejskich :)

12 lip 2010, o 21:45

Ja odwiedzałem przejście graniczne Uściług-Zosin, ze względu na lekkomyślność znajomego zamiast wymienić w kantorze walutę, znajomy skorzystał ze stojącego obok przejścia "objazdowego kantoru". W efekcie to co wymienił milicja zaprotokołowała i odebrała, nas po 3h przesłuchania wypuścili...
Większe miasta rządzą się innymi prawami, Włodzimierz Wołyński rządzi się swoimi... Chociaż czasem powspominać można, swoją głupotę rzecz jasna...

13 lip 2010, o 00:02
Post odp.
Uwielbiam Lwów i okolice tego miasta totalnie nie prawdziwe informacje wygłaszacie koledzy ... Briańsk Smoleńsk Orzeł /Homel/ czy wiele innych miast nie jest obcymi.... , przypominają się wtedy dobre czasy.... :roll:
Zwykła wycieczka jest zdecydowanie wskazana tubylcy to za przeproszeniem chrzest i własną religię prawosławną mieli już od dawna.... daleko nam do tego to inny kraj posiadający szczery naród w ostatnich dekadach bardzo zagmatwany politycznie jednak bardzo zachęcam do tego typu wycieczek czy spędzenia wakacji , wiem doskonale bo tak się zagmatwało wszystko że wcześniej przed Jelcynem mieszkało się tam kilkanaście lat i było na tyle wygodnie...... , prawo na narzekania mogą mieć jedynie ci co to wszystko poznali od środka ... , kiedyś dawniej.... , może tak obecnie nie ma aż takich zróżnicowanych tematów ... bajkopisarzy oraz mitomanów zapraszam na wschód na wakacje tutaj trzeba nosić spodnie .....

твои браток еко босем...
пака пебята :wink:

13 lip 2010, o 02:13

13 lip 2010, o 07:20
poka riebiata E8

Wnuki już niańczysz i pieluchy im zmieniasz ..... ?

14 lip 2010, o 00:45

14 lip 2010, o 01:00

A co? Wśród bezwnucznych zanikła już znajomość cyrylicy? :mrgreen:

14 lip 2010, o 10:06

Cyrylicę znać wypada. :roll:

14 lip 2010, o 13:40
eko osiem napisał(a):

A co? Wśród bezwnucznych zanikła już znajomość cyrylicy? :mrgreen:

Nie to ... tylko bardzo dziadziusiowato podchodzisz do pisowni ... :D

14 lip 2010, o 23:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 22 ]