witam kobita z laborek cofneła mnie z opracowaniem literaturowym bo nie miałem wyjaśnione co to za typy reakcji a ja tak patrze w to i nie wiem za bardzo a nie chce tego znowu poprawiać więc jak by ktoś mógł mi pomóc to bardzo prosze oto one:
a nie chodzi przypadkiem o oksym o-metylobenzylidenoacetonu????
2) tworzenie soli amoniowej
3) to jakieś odwodornienie (czyli utlenienie)
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
weź udział:
6 wrz 2006, o 10:55
Anonymous
ok Panowie i Panie to o co Was pytałem w tym temacie juz mam a tego czego sie mnie nie udało znaleść albo załatwić skaśc to wyrzuciłem były tego raptem 2 reakcje więc nie jest źle bo i tam mam ich za dużo mam teraz takie pytanko jak nazywa sie związki w których są 2 atomy azotu konkretnie w moim 2 są w pierścieniu związku cyklicznego ja nazwe przetłumaczyłem ze słownikiem technicznym z angielskiego na polski w ten sposób:
1,4-dimethyl-3-benzo-alfa-1,2-diazepine to na polski mi wyszlo coś takiego 1,4-dimetylo-3-benzo-α-1,2-diazydek tyklo ten azydek mi sie nie podoba jak to by nazwać mam teraz pytanko to jest sól dwu azoniowa czy coś takiego pozdrawiam
6 wrz 2006, o 17:57
o.r.s.
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 6 maja 2004, o 17:24 Posty: 983 Lokalizacja: Bobrosławiec Śl.
Eeee, po prostu: 1,4-dimetylo-3-benzo-alfa-1,2-diazepina
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości