Witam, mam taki problem... moj murek znajduje sie przy szkole (gimanzjum/technikum) i co przerwa niestety zasiadają tam hordy dzieciaków, które, jak łatwo się domyślić syfią wszędzie... mam już dosyć sprzątania terenu i chciałbym wyprubować coś za pomocą chemii, a mianowicie substancji śmierdzących... jako, że jestem noga z chemii, prosiłbym o jakieś porady dla laików, a najlepiej adrsesy gdzie mozna kupić konkretne substancje...
Ale wracając do meritum sprawy - możecie mi powiedzieć, które substnacje śmierdzą, a jednoćześnie są w maire bezbarwne, tak, ażebym mogł wysmarować nimi murek? Dobrze by było też, żeby zapach po jakimś czasie stawał się mniej intensywny...
Wiem, że prośba jest nietypowa, ale tylko to mi zostało, więc prosze was o pomoc... Pozdrawiam
ps. słyszałem o kwasie masłowym, ale nie wiem gdzie go mogę kupić....
16 mar 2007, o 09:52
Bystry
Witam
Po 1 w chemii nic nie śmierdzi tylko ma swój specyficzny zapach a po 2 to możesz tam zostawić swój kał rozsmarować go i po kłopocie
16 mar 2007, o 10:18
pitter
Dołączył(a): 2 sty 2007, o 18:19 Posty: 85 Lokalizacja: z Polski
podluz gnojowki, w jakims dolku zeby za bardzo nie roznosilo do szkoly..
Jak dzieciaki usiada, poczuja to sie zaraz wyniosa, a ty przy okazji nawieziesz roslinki
Jak sie bedziesz chcial tego pozbyc, to zasypiesz ziemia..
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 21:36 Posty: 113 Lokalizacja: Z Czarnobyla
hej dakkar , co do tego filmu to co było w butelce ?
17 mar 2007, o 00:56
jaozyrys
@MODERATOR
Ocet.. Ale radosna twórczość
17 mar 2007, o 01:59
eko osiem[*]
Re: Śmierdzące substancje - pomoc
tomek81c napisał(a):
ps. słyszałem o kwasie masłowym, ale nie wiem gdzie go mogę kupić....
Niestety na zakup wymagane jest zezwolenie i raczej odradzam, pomysł z kalem czy gnojowka wydaje sie najlepszy
eko.
18 mar 2007, o 00:59
Tryptamind
glosnik i sygnal o okreslonej czestotliwoci, w GB prowadzono badania na ten tamat, istnieja czestotliwosci ktore slysza tylko dzieciaki i mlodzierz, dorosli jej nie slysza, a co wazniejsze jest to bardzo denerwujace (przypomina bzyczenie komarow), skuteczne
18 mar 2007, o 14:07
black_coder
proponuję zobaczyć, jak dzieci reagują na tioalkohole - efekt murowany
18 mar 2007, o 23:51
Dakkar Fezboul
Tryptamind napisał(a):
glosnik i sygnal o okreslonej czestotliwoci, w GB prowadzono badania na ten tamat, istnieja czestotliwosci ktore slysza tylko dzieciaki i mlodzierz, dorosli jej nie slysza, a co wazniejsze jest to bardzo denerwujace (przypomina bzyczenie komarow), skuteczne
Wkurzające to mało powiedziane, ale raczej ich nie odstraszy. Można to ściągnąć na komórkę jako "odstraszacz na komary". U nas bawią się tym w kółko.
19 mar 2007, o 01:55
Tryptamind
zalezy jeszcze jaka moc wyjsciowa, i dokladny dobor czestotliwosci, odstraszacz na komary odstrasza komary nie ludzi, nic w tym dziwnego, w programie w ktorym to widzialem, i testach, skutecznosc 100% trudno zeby odstraszacze ktore mozna kupic, ktore sa przeznaczone min. do uzytku przez mlodych ludzi, mialy je odstraszac
19 mar 2007, o 11:13
Dakkar Fezboul
No cóż, to tylko moje subiektywne odczucia, ale nie jestem w nich samotny. Niektórych ludzi to bawi, niektórych wkurza (odstrasza).
19 mar 2007, o 22:22
emek
Dołączył(a): 20 wrz 2006, o 22:13 Posty: 57 Lokalizacja: miasto na 2 litery
THT byłoby dobre - tylko zaraz ludziska by straz wzywali że gaz smierdzi
19 mar 2007, o 23:42
eko osiem[*]
odp.
TNT jeszcze lepsze zlikwiduje murek i po sprawie nie bedzie na czym siadac i po problemie hee hee
eko.
20 mar 2007, o 00:39
Anonymous
Ja bym po prostu kupil sobie wiatrowke 0,5l absolwenta i paczke fajek.
1 dzien w oknie i masz spokoj od dzieciakow, tylko co kilka dni beda przychodzili postawic znicza ; )
21 mar 2007, o 16:55
logi
jest sposób:
Idź natarg, kup od baby masło z mleka swojej roboty (bez dodatku subst. konserwujących).Włoż je do słika dodaj nieco soli żelaza (katalizator rozkładu) i postaw w ciepłym miejscu na jakiś czas.Gdy się zaśmierdzi dodać oleju wymieszać i posmarować murek tym roztworem olejowym.
Zapewniam efekt murowany
28 mar 2007, o 13:39
logi
jest sposób:
Idź natarg, kup od baby masło z mleka swojej roboty (bez dodatku subst. konserwujących).Włoż je do słika dodaj nieco soli żelaza (katalizator rozkładu) i postaw w ciepłym miejscu na jakiś czas.Gdy się zaśmierdzi dodać oleju wymieszać i posmarować murek tym roztworem olejowym.
Zapewniam efekt murowany
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości