1 Obklejamy piłeczkę tenisową najlepiej taśmą skecz czy coś takiego taką co łatwo odkleić i jest z zewnątrz szorstka
2 tasę obklejamy paipera aż uznamy że taka grubość wystarczy
3 Dzielimy kulę na pół jakimś pisakiem i po tej lini tniemy jakim ostrym nożem
4 Potem wsadzamy nóż międż y piłkę a taśmę i odciągamy ją tak długo aż odpadnie od piłki, to samo robimy z drugą połową
5 w jednej z pół kul robimy dziurkę na lont
6 tak otrzymane pół kule pakujemy gwiazdkami prochem czym chcecie
7 przy łączeniu przykładamy karteczki do karzed pół kuli przykłady je do siebie , wyciągamy karti, łączymy pół kule taśmą
8 Nie zapomnij cie o loncie XD
Odnoszę ogólne wrażenie, że tekst jest napisany nie po polskiemu zwłaszcza pkt 7
17 cze 2007, o 16:28
artnew
Sulik napisał(a):
...Langford "Analiza kompieli galwanicznych"...
Kluczownik napisał(a):
1.po bokach skrzyneczki (tych krutrzych)wywiercamy otwory 1cm pod krawędzią górną wiertłem 20 mm 2.powstaje po wywiercenciu nad diurą taki nostek i odpiłowujemy go 3.przymierzamy nasze łorzyska czy pasują 4.bierzeny nasz stary klej i wyjmujemy z niego taki plastik w środku (ten co wysuwa sztywt) 5.składany go i przyklejamy natyczke tasmą 6.przewiercamy go równiutko wzdłusz wiertłem 6mm 7.nasadzamy go na pręt gwintowanynasadzamy podkładki i przykręcamy 8.puźniej nakręcamy po 2. stronach nakrętki dajeny podkładki nasze łożyska podkładki i nakrędki i zaciskamy i wkładamy w otwory w skrzynecce 9.dopasowujenu łorzyska do otworów i wyjmujemy wał 10.na dnie skrzyneczki wbijamy nasze 4 gwożdzie ale tak żeby deseczka (deseczka 10cm na 8.5cm )nie tarła o wał (2 gwożdzie na lewą strone opierania sie deseczki o krawęć i dwa na drugą (trzeba dopasować po szwojemu))
Piter napisał(a):
Eee ostanio myslałem nad zakupem dodatkowych koleb i mam pytanie
2pio napisał(a):
Pompy prużniowe...
elessar napisał(a):
Też nie mam cylindru
17 cze 2007, o 19:10
bitejug
Cytuj:
nie, sadza do pcz nicht gut
Cytuj:
mine pracen na konkursen hniven
Jak się macie czepiać Termometru i Flashbanga to macie...
17 cze 2007, o 23:27
$13rg1ej
@MODERATOR
Dołączył(a): 21 maja 2006, o 12:53 Posty: 497 Lokalizacja: Pułtusk/Warszawa
Elo wszystkim piromanom, pirotechnikom i chemikom:) pozdro dla wszystkich
18 cze 2007, o 23:26
Oxygenium
Dołączył(a): 29 maja 2005, o 11:09 Posty: 623 Lokalizacja: Poznań
artnew napisał(a):
chemical_brother napisał(a):
Elo wszystkim piromanom, pirotechnikom i chemikom:) pozdro dla wszystkich
ja tu ortografa nie widze, co najwyżej celową literówke (elo)
w celowniku naszego pięknego języka (komu? czemu?) końcówka -om dla liczby mnogiej jest prawidłowa
_________________ Kto chce, ten szuka okazji. Kto nie chce, ten szuka wymówki.
matko jaki ja jestem tępy rzeczywiscie bledu tam nie ma... musialem pijany byc albo miec jakis atak... przepraszam...
19 cze 2007, o 15:31
matey23
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 13 lis 2005, o 19:46 Posty: 457 Lokalizacja: Mielec
kochampolske napisał(a):
Witam sprzedam odczynniki w cenach hurtowych
chloran potasu KCLO3 tech. w postaci drobnego pyłu cena za kilo 9 zł azotan baru Ba(no3)2 tech. drobne kryształki cena za kilo 12 zł azotan potasu KNO3 tech drobne kryształki cena za kilo 6 zł siarka S tech. w postaci drobnego pyłu cena za kilo 5,5 zł urotropina tech. drobne kryształki. cena za kilo 9 zł Azotan sodu tech. drobne kryształki Cena za kilo 6 zł Polichlorek winiluPVC drobny proszek cena za kilo 11 zł Benzoesan sodu spoż. drobny proszek cena za kilo 9 zł
odczynniki sprzedaje tylko w oryginalnych 25 kilowych opakowaniach, więc podaną cenę należy pomnożyć x 25 kg. koszt wysyłki paczki o wadze 25 kg 30 zł, a priorytet 33. możliwy odbiór osobisty
nie rozdzielam opakowań, jeśli ktoś potrzebuje małe ilości to zapraszam do mojego sklepu.
kontakt ze mną również przez sklep w którym jest podany e-mail i telefon.
HeeHee... kolejny "steropian" A co do pisania poprawnie wzorów sumarycznych odsyłam do IUPAC.
19 cze 2007, o 19:19
Oxygenium
V-Man napisał(a):
upuscilby go na podloge i rosczaskał
nie jest to ortograf, ale bosko brzmiący zapis fonetyczny niepoprawnie wymawianego słowa. prawie na codzień słysze takie słówka w moim miescie często slysze "poczebuje" albo "uczymie"
V-Man napisał(a):
ktorymi da sie cos nakrecic, a do innych znowu nie wiele brakuje
DMchemik napisał(a):
pozatym nie jest cały jak widzę.
V-Man napisał(a):
reszte organizuje, pozyczam - ale to raczej zadko.
Oxygenium, może masz do czynienia z Krakusami ? Ja jako krakus zawsze mówię "czecia" "czymać" "do Czebinii", "oczymywanie", "szczałki" Ale "utrzymie", to bardziej do śląska pasuje
19 cze 2007, o 23:19
eko osiem[*]
szalony napisał(a):
Oxygenium, może masz do czynienia z Krakusami ? Ja jako krakus zawsze mówię "czecia" "czymać" "do Czebinii", "oczymywanie", "szczałki" Ale "utrzymie", to bardziej do śląska pasuje
Ale qurna to nie krakowskie forum i piszemy lub staramy się pisać po Polsku literowki normalka bywają ,slogany gwara itd.
Ale ortografia jest jedna wpadki bywają pozdro.
eko.
19 cze 2007, o 23:30
Oxygenium
eko osiem napisał(a):
Ale qurna to nie krakowskie forum i piszemy lub staramy się pisać po Polsku literowki normalka bywają ,slogany gwara itd. Ale ortografia jest jedna wpadki bywają pozdro.eko.
jasne, wpadki bywaja, ale jak sie pisze prużnia albo cherbata, to już trudno nawać wpadką
szalony napisał(a):
----> zobacz, skąd jestem
będąc tzw "ludnością napływową", byłam i jestem wyczulona na takie smaczki, jak "uczymie", czy godzina "czecia" , odmienna intonacje zdania, a zwłaszcza pytania czy przezabawne słowka gwarowe. Kiedy po raz pierwszy uslyszalam, jak kolezanka pyta: "a ile pan tego poczebuje" (odpowiednio po poznańsku akcentowane), to w pierwszej chwili nie rozumiałam, o co chodzi, a potem rozśmieszyło mnie to
ortografia jest jedna i czeba sie jej czymać
xxx-xx-xxx napisał(a):
Witam mam pytanie a mianowicie jaki materiał wybuchowy mugł bym zrobic mając do dyspozycji H2O2 i inne srodki ogólnodostępne. Tylko prosze nie pisać ze łatwo ject zrobic TCAP. Bo chodz wytworzenie tego nie jest trudne to jednak chciałbym byc jeszcze w jednym kawalku.
eko osiem napisał(a):
pozatym rozbudowa wspaniała dużo kasy z Unii itd.
eko osiem napisał(a):
Polecam dla wachających się , a uczyć się trzeba wszędzie byłem widziałem i mam swoje zdanie eko.
Ja wkleję kilka swoich ulubionych kwiatków, część jest już bardzo stara:
2pio napisał(a):
na początku bezwodnika reaguje bardzo gwałtownie (brutalnie :p -dosłownie) z H2O2. Jeśli temperatura jes zaniska to reakcja zostaje opuzniona aż nagle powstaje wile bardzo gwałttownych reakcji aż do usatnownie własciwej temperatury. dodanie H2SO4 lub/i H2O2 do mieszniny kwasów nadoctowego i octowego nie daj ważnych efektów egzotermicznych. mieszanina powinna lezakować przez 12 godzn.
2pio napisał(a):
kwas peroksyocotwy jes bezbarwnom cieczom
mój ulubiony
2pio napisał(a):
kwas peroksyoctowy miesza sie z wodą alkocholem, eterem, H2SO4 i jest dobrze chroniony w mieszanine z wodom dopuki jest rożcienczony i wolny od zanieczyszczeń (?impurities). sole, kwasy i zasady pobudzom go do hydrolizy na kwas i H2O2. Odór jest bardzo śmierdzoncy.charakterystczny/nie mam pojęcia (pungent)
Przydał by mi sie drucik platynowy i nigdzie nie moge go znaleść więć może ma ktoś pomysł gdzie on może występowaćQuestion
22 cze 2007, o 11:41
mateusz chemik
crazyuser napisał(a):
tak
uprzedzajac nasteone pytanie odppowiadam w sklepie
uprzedzajac nastepne pytanei raczej go nei kupisz
uprzedzajac nastepne pytanie nei wszystko sie kupuje czesciej sie robi tuz przed wykorzysaniem
uprzedzajac nastepne pytanei a o P2O5 to juz sobei poszukaj Sad
Wze chemilu kochany przeczytaj ten artykul tam pisze co i jak potem supneiwski jak masz problemy tam tez pisze co i jak a jak beda probelmy konkretne w danym przepisie to pytaj bo jak na razie wszystkie odpowiedzi masz w artylule a ceny sobie w googlach znajdziesz
po zatym wykraczamy powoli za tematyke dozwolona w czesci otwartej forum Wink
Sugerowalbym narazie pocwiczyc na "normalnych" syntezkach a nei na mw.
Większość to literówki, ale znalazło się też kilka kwiatków
23 cze 2007, o 16:09
Oxygenium
blizzard napisał(a):
ale może zrobimy małe polowanko, kto pierwszy znajdzie kwiatka u oxy
to polujcie każdemu może zdarzyc sie jakis ort, mnie też, więc szukajcie, a znajdziecie
blizzard napisał(a):
mnie nigdy nie dojedzie
gratuluję znakomitej znajomości naszej ortografii lub umiejętności korzystania ze slowników moze jak troszkę poszukam w starszych postach, to jednak znajde?
to jeszcze mały bukiecik
#snajper# napisał(a):
ale jeśli ktos zapomni ściągnąć przed dośw. branzoletkę to jest nie zaciekawie
szymonek_20 napisał(a):
Ale kto wie, moze to żeczywiście jest amonowa
dwa_w_obieg napisał(a):
chyba lepszym pomysłem jest tak jak napisał V-man pokombinowac z akumulatorami ktore moga dawac naprawde spore natezenie pradu bez bawienia sie z kondensatorami
crazyuser napisał(a):
poza tym studia sluza innym rzeczą niz nauka
front napisał(a):
kapusta w garku a mięso chasa po lesie
super karta, nalezy sie gwiazdka
front napisał(a):
Moze mam jeszcze sloik w zamrarzarce
front napisał(a):
tym pisalem ale cos nie wygodnie bylo
eko osiem napisał(a):
No własnie , dla tego lepiej nie zjadać fixum dyrdum
i specjalnie dla prezes- the inventor
prezes- the inventor napisał(a):
no tak co tam kawałek jakiegoś lasku albo czegoś" napewno sobie tak myślisz nie ?
prezes- the inventor napisał(a):
tylko że kawałek tu kawałek tam i wkoncu nie zostanie ani jeden hektar lasów
oraz specjalnie dla blizzard
blizzard napisał(a):
ale apeluje do Was o rozsadek, którego brakuje rządzocym i uznanie racji obydwu stron a nie tylko jednej.
Ostatnio edytowano 30 cze 2007, o 17:43 przez Oxygenium, łącznie edytowano 1 raz
23 cze 2007, o 18:27
szalony
czesio napisał(a):
Witam z chęcia kupie odczynniki z północy podlasia (mieszkam w Augustowie i interesuje mnie odbiór osobisty na terenie Augóstowa i w promieniu ok 30km).
czesio napisał(a):
ja jestem z augustowa i jestem za obwodnica przez rospude. Jak by od początku planowaną tą alternatyweomijajacą rospude to by rolniki sie przyczepiali ze przez ich pola
25 cze 2007, o 22:29
prezes- the inventor
**
szalony Ty tak ne szalej bo czesioooo dobrze napisal, bo "Podlasie" sie pisze sie razem sie
25 cze 2007, o 22:41
Elmo
@MODERATOR
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 20:10 Posty: 608 Lokalizacja: Kraków
Cytuj:
Augóstowa
26 cze 2007, o 12:48
eko osiem[*]
odp.
Ja napisałem
eko osiem napisał(a):
inaczej dópa blada z tymi wloskami , eko.
Kurna ale siara hee hee nie strzelajcie w plecy i nie gazujcie błagam , na swoją obrone mam to że pisalem napalony co wynika z textu eko
1 lip 2007, o 00:37
$13rg1ej
@MODERATOR
Dołączył(a): 21 maja 2006, o 12:53 Posty: 497 Lokalizacja: Pułtusk/Warszawa
HmX napisał(a):
Dekstyna jest dobra ale nie we wszystkich gwiazdkach. Nie każdą zlepi by była twarda. Trzeba kąbinowac i testowac.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości