Hmm.. jakby to zacząć:
jeśli palicie fajkę wodną to wiecie jak wygląda do tego węgielek
Chodzi o to żeby skleić węgiel w kostkę lub coś innego. Tylko czym?
No i jeszcze kwestia bezpieczeństwa: nie będe palić fajki wodnej z jakimś syfem w węglu
_________________ Młody mąż wyniósł z pożaru swoją świeżo upieczoną żonę!
12 lip 2007, o 12:27
lif2
Dołączył(a): 16 paź 2005, o 17:07 Posty: 19 Lokalizacja: sy ńikond
pękł Ci co prawda nie wiem jak wyglada węgielek od fajki wodnej... (używam bletek.. ) ale.. jedynym pomyslem który natychmiast nawinął mi sie na myśl jest zrobienie tzw 'kleju domowego'
mąka + woda -> konsystencja 'ciapki' -> suche miejsce na kilka godzin... trzyma porządnie jak na domowej roboty klej... (ale nie wiem jak 'smakuje' palona mąka)
...kleju takiego niestety nie da się wąchać... -żart
_________________ "witam.. jestem tegorocznym finalostom olimpiady z języka polskiego -czy mam jakieś szanse aby dostać sie na wasz wydział?
ODP:
-Jeśli jest Pan takim "finalistom" to raczej nie. Pozdrawiamy!"
www.brainmade.tk
12 lip 2007, o 23:37
raymundo
@MODERATOR
Przecież taki węgielek kosztuje maksymalnie 1.50 to po co sie trudzić?
13 lip 2007, o 11:41
Chuher
[Toś mi pomógł lif2]
raymundo: chce po prostu sprawdzić jak by się paliły węgle domowej roboty - czy dłużej (ale do tego trzeba mieć chyba porządną prasownicę żeby się długo paliły). Wiadomo że są tanie węgielki, no ale zawsze coś tam kosztują.
13 lip 2007, o 12:34
lif2
Chuher napisał(a):
[Toś mi pomógł lif2]
wyczuwam sceptyzm... (albo sie myle..) ale z tą mąką i wodą mówiłem poważnie.. (mąka albo skrobia-musisz eksperymantalnie dobrać bo ja to robilem dawno temu...) ja używałem tej tzw. 'ciapki' jak bylem maly utwardzając proch czarny i tworząc takie 'beleczki' -była frajda jak sie takie coś paliło..
Pozdrawiam!
_________________ "witam.. jestem tegorocznym finalostom olimpiady z języka polskiego -czy mam jakieś szanse aby dostać sie na wasz wydział?
ODP:
www.brainmade.tk
13 lip 2007, o 18:28
Chuher
No przecież wiem. Lepiej nawet użyć dekstryny, która jest używana w gwiazdkach.
Dobra walić to, wydam kase na kokosowe węgle - nie będe wdychać jakiś syfów.
14 lip 2007, o 09:29
lif2
słusznie.. zdrowie najważniejsze.. a ja myślałem że to "Toś mi pomógł.." było 'uszczypliwe'... ale ok.. źle zrozumialem..
Pozdrawiam
ODP:
www.brainmade.tk
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości