Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
Odczynniki izraelskie poniżej norm. 
Autor Wiadomość
Post Odczynniki izraelskie poniżej norm.
Post wynika z przestrogi przed tanim kupowaniem u nieznanych firm !!
Ma ktoś może doświadczenie w zakupie u haifa chemicals Ltd. prosze o posty.
Moje pierwsze doswiadczenie wypadło bardzo negatywnie :cry: tak to bywa jesli sugerujemy się jedynie ceną ,zamówiony towar doszedł w oryginalnych opakowanich w terminie ceny atrakcyjne na skalę europejską hurt.
Wszystko opadło po otworzeniu opakowań/ worki jutowe/ produkt tech. zawiera zanieczyszczenia w postaci : grudek ziemi ,mumifikowanych insektow wielkosci muchy domowej ,zanieczyszczenie nie wynika z drogi transportu jakim był statek lecz jednoznacznie wskazuje na producenta .
Nie da się przez worek jutowy zanieczyścić na tyle surowiec bez rozerwania szwu na workach , produkt tech. zanieczyszczony jest zwykle poprodukcyjnymi zw. chemicznymi nie ciałami obcymi może interpretacja prod. tech. w tamtym rejonie jest inna ?? nie wiem dlatego ten post !! zdaję sobie sprawę że oczyszczenie z cząstek stałych jest w miarę proste ale zawartość naprawdę dziwna :?
Konkluzja :arrow: 1-wszy i ostani zakup w tej firmie !!
Reasumując tanio nie zawsze wychodzi dobrze , przeproszę swojego dotychczasowego dostawcę z Danii i obiecuję nie będę szukał innych "tanich dostawców " surowców chemicznych :evil:
pozdrawiam.
eko.

19 lip 2007, o 23:36
@MODERATOR

przepraszam z góry za OT, ale chyba już wiesz skąd się wziął antysemityzm?

19 lip 2007, o 23:52
PROFESJONAŁ

Dostałeś zagrychę i jeszcze wybrzydzasz ?? :lol:
To pewnie takie ich cz.d.a. - musisz przeanalizowac, co w tym jest :lol: .
G.M.

20 lip 2007, o 01:41
Post odp.
Jesli w tonie np. NaNo3 mamy 30kg. suszonych insektow to nie wydaje mi sie smieszne , a zawartośc grudek ziemi pow. 0,1% samo mówi za siebie,
post jest tylko ostrzeżeniem lecz mysle edukacyjny ,znam wiele firm kupujacych surowce własnie tam i z tad beznadziejna reakcja na odczyny lichej produkcji !! !!
Ew. analize zostawię specjalnie dla ciebie :wink: może masz wprawę jesli tak to tylko podeslij .
eko.

20 lip 2007, o 02:21
**

Z tego co wiem o tej firmie to jest największym izraelskim min. producentem nawozów sztucznych i pewnie w tym przypadku z korzystali przy odparowywaniu roztworu z izraelskiego słońca :P.

20 lip 2007, o 09:02
nie ma co sie wq... bo to poprostu zydowski zmysl do interesu. zaplacisz za tone NaNO3, gdzie jest go moze 940-950kg (plus dla zyda!) a oprocz tego zyd oszczedza swoje srodowisko wysylajac smieci za granice. ja bym na twoim miejscu, eko, wybral NaNO3 a reszte z powrotem odeslal z opdpwiednim listem :wink: :wink:

a tak na marginesie: ja swoje doczynniki zamawiam na miejscu albo kupuje na forum. i wydaje mi sie, ze nawet pomimo atrakcyjniejszych cen nie skusilbym sie na zamowienie poza obszarem Europy, a juz do takich panstw jak Wlochy czy Hiszpania mialbym watpliwosci...

pozdro

20 lip 2007, o 10:17

Cz.d.a. = czystość dla antysemitów. A tak poza tym, moje nieliczne kontakty z Izraelem raczej wypadały bardzo pozytywnie.

20 lip 2007, o 12:56
@MODERATOR

ja za to wczoraj rozpuszczajac EDTA cz.d.a. w wodzie zauwazylem ze... mam tam jakies czarne zmielone cos dodatkowo - odczynnik ze "standarda" - a skad oni to dostaja to nie wiem :)

20 lip 2007, o 14:38
moze na prawde za granice badziewie wysylaja...? skoro ty, Sulik to juz drugi przypadek.

20 lip 2007, o 17:19
Post odp.
V-Man napisał(a):
ja bym na twoim miejscu, eko, wybral NaNO3 a reszte z powrotem odeslal z opdpwiednim listem
pozdro

Ta odp. najbardziej mi się podoba :wink: z tym że paka dotyczy kilkunastu ton zamówionych na firmę de facto niemiecką :D
eko.

22 lip 2007, o 02:11
**

ja za to wczoraj rozpuszczajac EDTA cz.d.a. w wodzie zauwazylem ze... mam tam jakies czarne zmielone cos dodatkowo -

Widzisz, a policzyli tylko za EDTA... Plus dla Ciebie... :lol:

22 lip 2007, o 11:43
@MODERATOR

Sulik napisał(a):
ja za to wczoraj rozpuszczajac EDTA cz.d.a. w wodzie zauwazylem ze... mam tam jakies czarne zmielone cos dodatkowo -

Widzisz, a policzyli tylko za EDTA... Plus dla Ciebie... :lol:

szkoda tylko ze to EDTA jest potrzebne mi do spozadzania r-ru mianowanych i zaczyna byc troche malo cz.d.a. jak na cz.d.a. ;)

22 lip 2007, o 12:30
Post Re: odp.
eko osiem napisał(a):
V-Man napisał(a):
ja bym na twoim miejscu, eko, wybral NaNO3 a reszte z powrotem odeslal z opdpwiednim listem
pozdro

Ta odp. najbardziej mi się podoba :wink: z tym że paka dotyczy kilkunastu ton zamówionych na firmę de facto niemiecką :D
eko.

to niech sie Niemcy martwia...
moj dealer ma certyfikat na zaopatrywanie szkol, uniwerkow i innych labow istniejacych oficjalnie (szpitale, apteki, jakies przyzakladowe...). juz ladnych pare lat wspolpracy i ani jednej wpadki. ma oczywiscie nieco wyzsze ceny (jakies 3-5%), ale wole tak, niz w ufajac w dobra jakosc wdepnac w goowienko.

22 lip 2007, o 14:33

A może w Izraelu te zanieczyszczenia to takie gratisy, w końcu marketing to marketing.

30 lip 2007, o 14:08

A tak na marginesie "eko osiem" to mówienie o tym że izraelskie odczynniki są do d...y to chodzenie po ostrzu noża, mogą Twój post uznać za działania antysemickie ;).

30 lip 2007, o 14:12
Post odp.
karolto napisał(a):
A tak na marginesie "eko osiem" to mówienie o tym że izraelskie odczynniki są do d...y to chodzenie po ostrzu noża, mogą Twój post uznać za działania antysemickie ;).

Antysemitą nie jestem i wali mnie to stwierdzam fakty !! a pitolenie o antysemityzmie w biznesie raczej nie występuje liczy sie zysk i organiczone zaufanie :wink:
Jak to mawial pewien decydent z minionej epoki :arrow: uwieriaj i priewieraj /ufaj i sprawdzaj / zaufalem i sprawdzilem zdania nie zmienię .
Coraz bardziej szanuję już sprawdzone firmy a szukanie oszczędności wyszlo od gory ehh ekonomy zasr...e
eko.

30 lip 2007, o 23:31

Ciekawe Eko czy dla krajan też takie wysyłają czy tylko exportują do innych krajów jakieś badziewia. 8)

Obrazek

Obrazek

31 lip 2007, o 13:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]