Nom, H2O2 związane w węglanie sodu (nadwęglan sodu) podobne jak np NaSO4 x 10 H2O ; tyle że zamiast H2O mamy H2O2 (tylko że nie dziesięć). Wyczytałem na forum a nie w szkole.
Podchloryn też jest ale w tych tańszych (ach ten bitrex w denacie, iluż Mietków to na co dzień oczyszcza go domestosem, działa ...)
29 sie 2007, o 22:04
Zielik
Ja kiedyś robiłem biały fosfor z draski od zapałek - draske ogrzewałem w probówce bez dostępu powietrza (zatkana watą) a na ściankach kondensował się biały P. Jak by go w czymś rozpuścić to też można wstrzyknąć do pomidora
31 sie 2007, o 13:40
eyeti
**
Dołączył(a): 5 sty 2007, o 23:44 Posty: 179 Lokalizacja: z Probówki xD
Myślę, że wstrzyknięcie nic tu nie pomoże no chyba że wypełnienie jedynie skórki. Poza tym świecenie spowodowane jest powolnym samorzutnym utlenianiem Pbiałego na powietrzu, podejrzewam, że w kontakcie z wodą wyglądało by to zupełnie inaczej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości