Oxy, zauważyłem że Tobie czesto się nóż w kieszeni otwiera
Myślałem że ktoś coś wysadził w suchym lesie jako miejsce gdzie drzewa rosną ^^
ale i tak nie ma co oceniać go za piromana, bo ani słowa nie ma tam o przyczynie wypadki się zdarzają, zarówno profi jak i 'lamom', ale jednak i tak czuję nosem że to jakiś fbek był czy coś w tym stylu (pewno kmno4, popularne)
27 paź 2007, o 18:17
Oxygenium
Dołączył(a): 29 maja 2005, o 11:09 Posty: 623 Lokalizacja: Poznań
Nostra napisał(a):
Oxy, zauważyłem że Tobie czesto się nóż w kieszeni otwiera
zgadza sie, często, bo często mnie różne debilizmy ostatnio wkurzają... a zauważ, że czasem mi sie wszystkie noże we wszystkich kieszeniach otwierają
Cytuj:
Policja ewakuowała mieszkańców zabudowań po eksplozji ładunku pirotechnicznego w jednym z domów jednorodzinnych w Suchym Lesie k. Poznania. Do szpitala trafił 15-latek, który prawdopodobnie wywołał eksplozję.
_________________ Kto chce, ten szuka okazji. Kto nie chce, ten szuka wymówki.
Dołączył(a): 4 gru 2006, o 08:37 Posty: 611 Lokalizacja: Średniowiecze
Trzeba być totalnie bezmyślnym debilem... dzieciarnia naczytała się przepisów, ale czego nie oczywiście BHP no bo po co a potem kończy się to problemami, że siedzą nam na karku władze, pilnują... i bardzo dobrze. Bo ja się boję, idąc na spacer na odludzie, czy mi przypadkiem coś nie rąbnie niedaleko, spowodowane przez bezmyślnych dzieciaków. Dlatego od dziś ostra straż w nowej komnacie o MW. I popieram Pessos'a celem - kształcenie. NAJWAŻNIEJSZE - BEZPIECZEŃSTWO
Pozdrawiam Alchemik
_________________ ALCHEMICZNA KRUCJATA
Sapentiam, prudentiam et scientiam.
Z rtęcią reaguje dusza...
Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.
27 paź 2007, o 18:42
blady
Zasłużony dla forum
Oxygenium napisał(a):
kolejna osoba, nie majaca bladego pojęcia o chemii...
27 paź 2007, o 19:08
chemical_brother
Dołączył(a): 18 mar 2007, o 15:50 Posty: 327 Lokalizacja: jeleśnia
_________________ Chemia to nie gra...masz tylko jedno życie;(
27 paź 2007, o 19:15
Alchemik
**
Dołączył(a): 4 gru 2006, o 08:37 Posty: 611 Lokalizacja: Średniowiecze
Cytuj:
Eksplozja spowodowała wypadnięcie szyb w oknach
Cholera co on miał, niech go diabli...
Pozdrawiam Alchemik
_________________ ALCHEMICZNA KRUCJATA
Sapentiam, prudentiam et scientiam.
Z rtęcią reaguje dusza...
Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.
27 paź 2007, o 19:27
Jack21
Dołączył(a): 21 sie 2006, o 18:59 Posty: 60 Lokalizacja: Łódzkie
Co on tam mógł mieć hmmm, szkoda, że nie ma takich informacji. Ale bardziej zastanawia mnie jakie sobie ten gość wybrał miejsce na swoje testy skoro "Eksplozja spowodowała wypadnięcie szyb w oknach" . Wyszedł sobie taki na podwórko i postanowił sie pochwalić sąsiadom co to on potrafi.... ehhh
_________________ Jack21
27 paź 2007, o 19:56
doznanie
@MODERATOR
żepa.pl no normalnie kurczyca mnie chyta po co sie rzucac z motyka na slonce
_________________ <center>
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
27 paź 2007, o 20:16
greg
Dołączył(a): 23 kwi 2007, o 19:57 Posty: 38 Lokalizacja: Z za winkla
Igrał igrał i się doigrał. W komentarzach piszą że cyt"miszaninę już znaja i jest dostępna w karzdym sklepie z kosmetykami i srodkami piorącymi" więc pewnie robił ctap-ek albo inny nadtlenek.
Tyle się o nim pisze a do niektórych to nie dociera i skutek już mamy. A co do sklepu Aktyn to pewnie i wokół niego będą węszyć czy aby nie z tamtąd pozyskał odczynniki.
27 paź 2007, o 20:34
Nostra
rozwinę swoją skromną wypowiedź
żepa.pl to może być skierowana do niektórych z Was Chłopak mógł robić jakiś wrażliwy fb w dużej ilości w mocnym korpusie i to stało się przyczyną tego co się stało ( a szyba to nie problem), ale... mógł równie dobrze robić coś innego, najbliższe mi są szelki więc takowe przywołam. Taka szelka spokojnie okno rozbije, nie należy zakładać, że szyby poszły od fali uderzeniowej, nie gańcie za błędną nomenklaturę (nie znam się na MW), mógł być przy oknie, ale równie dobrze z dala od niego i coś odstrzeliło w szybę. Nawet jeśli to MW to pewnie inicjujący jakiś, a one przecież są niebezpieczne, ale samo ostrzeżenie przed ewentualną możliwością nie chroni, to tylko zwiększa prawdopodobieństwo uniknięcia wypadku.
Czy osoba potrącona przez samochód sama wbiegła na ulicę i jest to "żal.pl"? Zarówno tak i nie, ale nie wiemy kto zawinił póki nie zobaczymy/uslyszymy szczegóły, z reguły na pierwszy rzut oka oskarża się kierowcę, bywa że niesłusznie, tutaj podobnie, oskarża się za głupotę i brak wyobraźni. Ciekawy byłbym gdyby tam pisało "35 letni saper wojskowy" - komentarze byłyby zupełnie inne.
Pirotechnika to nie szydełkowanie, nie przewidzisz tutaj co się stanie, jeden palucha nie oparzy a olewa BHP regularnie, drugi będzie miał pecha. Dlatego boli mnie, że Polska mentalność lubi krytykować i spuszczać emocje z łańcucha. Chłopak leży w szpitalu, idź i zapytaj się go co robił, a jak Ci powie "pracowałem w okularach, rękawicach, znałem wszelkie zasady dotyczące tego, nie śpieszyłem się, stawiałem na dokładność, niejednokrotnie wychodziło. Dziś miałem pecha, zwyczajnego pecha" - i wtedy napisz to co napisałeś, bo chyba wszystkie te komentarze są opieprzające.
Oczywiście większym proawdopodobieństwem jest jednak ta głupota, ale niech będzie to w 99% pewne, zostaje 1% Pamiętajcie, w piro nie ma rzeczy jednoznacznych
P.S. rozpisalem się, rzadko kiedy to robię, no ale nie lubię oczerniać gdy nie znam faktów, a takich nie zna nikt z nas.
P.S.2. trochę chyba przegiełem... ale gdzie mam się wygadać jak nie tu...
27 paź 2007, o 20:48
Drwall
Temu chłopakowi nic nie urwało(z tego co piszą) tylko go przypiekło, mógł więc robić fb'ka. TCAP tak sam z siebie nie wybuchnie, może miał NI3 i słuchał jakiejś techniawy? FB'ka wyklucza sklep z kosmetykami, do kosmetyków pasuje głownie tcap. Hmm, możliwości jest dużo.
27 paź 2007, o 22:05
Oxygenium
Dołączył(a): 29 maja 2005, o 11:09 Posty: 623 Lokalizacja: Poznań
blady napisał(a):
Oxygenium napisał(a):
wiedzialam, ze wladze zareagują zielonego pojecia brzmi lepiej?
_________________ Kto chce, ten szuka okazji. Kto nie chce, ten szuka wymówki.
Oxygenium napisał(a):
blady napisał(a):
Oxygenium napisał(a):
a może malutkiego pojęcia??
27 paź 2007, o 23:43
crazyuser
chemical_brother napisał(a):
Oxygenium napisał(a):
blady napisał(a):
Oxygenium napisał(a):
a może malutkiego pojęcia??
podsujmyy blade malutkie i zielone chmmm
powazna sprawa a wy sobei robicie malutkie blade i zielone
_________________ posiadane odznaczenia i ordery :
snopeczek sianka z kokardką - dar od doznanie@MODERATOR
28 paź 2007, o 00:09
SUMAR
Żal mi takiego pier**** jak powyzej co niektorych(za malo przezyliscie w zyciu) ,glupim trafem moze byc pomylka lub zbieg okolocznosci ,a ten ktos mogl to robic 100x a za 101x wpada niestety (wszystkim kieruje przypadek lub Bóg ) i na to niema mocnych sam mam 1,5/4 w zawiasach zwykla pomylka nieszczesliwa dla mnie bardzo nieszczesliwa wiec darujcie sobie szpece od MW bo ciency jestescie tyle odemnie
_________________ niewazne jak wąską furtką przeciskac sie mam co spotka mnie z litanii kar sternikiem wlasnych losow jestem sam wlasnej duszy kapitanem
28 paź 2007, o 01:53
hausner15
Cóż zarejstrowałem się tu by nieco wyjaśnić sprawę.
Jest to mój dobry kumpel z klasy i mogę powiedzieć tyle że on nie jest takim debilem by się tak narażać! większość z was od razu stwierdziła że to lamka, a on z pirotechniką ma już do czynienia od dłuższego czasu. Po prostu miał pecha. Gdy do niego dzwoniłem powiedział mi że to był fotobłysk ale nie pytałem się o skład.
Mam nadzieje że innych nie będziecie osądzać tak pochopnie.
28 paź 2007, o 17:56
chemical_brother
W takim razie powiedz przyjacielu jak on się teraz czuje??
28 paź 2007, o 22:27
GenMaster
Dołączył(a): 11 lut 2007, o 21:01 Posty: 235 Lokalizacja: Z Polski
SUMAR napisał(a):
Żal mi takiego pier**** jak powyzej co niektorych(za malo przezyliscie w zyciu) ,glupim trafem moze byc pomylka lub zbieg okolocznosci ,a ten ktos mogl to robic 100x a za 101x wpada niestety (wszystkim kieruje przypadek lub Bóg ) i na to niema mocnych sam mam 1,5/4 w zawiasach zwykla pomylka nieszczesliwa dla mnie bardzo nieszczesliwa wiec darujcie sobie szpece od MW bo ciency jestescie tyle odemnie
SUMAR a tobie co sie stało mógł byś napisać (chociażby na pw)
byłbym wdzięczny bo z czyiś wpadek idzie wyciągnąć nie jednokrotnie więcej niż normalnie ... (choć trochę głupio to brzmi )
Pozdro TB303
_________________ ..... . . TB303 . . .....
29 paź 2007, o 00:12
wolek14
hausner15 napisał(a):
Cóż zarejstrowałem się tu by nieco wyjaśnić sprawę. Jest to mój dobry kumpel z klasy i mogę powiedzieć tyle że on nie jest takim debilem by się tak narażać! większość z was od razu stwierdziła że to lamka, a on z pirotechniką ma już do czynienia od dłuższego czasu. Po prostu miał pecha. Gdy do niego dzwoniłem powiedział mi że to był fotobłysk ale nie pytałem się o skład.
Mam nadzieje że innych nie będziecie osądzać tak pochopnie.
Zawsze jak ktos wie cos wiecej na jakis temat, to uwaza sie go za boga. Hausner15: czy ty wiesz cos o piro, ze odrazu osadzasz ze on wszystko robil ok? To, ze on mial w domu jakies odczynniki, to nie znaczy ze wszystko robil jak nalezy... Ja tez mam w klasie takiego kumpla, co mysli ze jezeli on co roku na odpust przpierdoli cala kase na petardy, to ze zna sie na tym...g*wno prawda!! a wszyscy mysla tak samo o nim jak ty o swoim kumplu...
przemysl to i daj znac...
Fb moze wybuchnac samoczynnie jedynie od wilgoci (KMnO4), wiec malo prawdopodobne ze to byl samozaplon...
_________________ "...a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione..."
30 paź 2007, o 15:27
Nostra
wolek nie rób z siebie pośmiewiska
30 paź 2007, o 15:34
wolek14
o co ci chodzi??
_________________ "...a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione..."
30 paź 2007, o 15:37
Nostra
po prostu rozumiem tego chlopaka, i nie sądze aby uważał się za Boga, jakby mi coś strzeliło to znaczy że lama i debil jestem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości