Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
WYBIELACZ DO BIELENIA MASY CELULOZOWEJ 
Autor Wiadomość

Post WYBIELACZ DO BIELENIA MASY CELULOZOWEJ
Witam serdecznie.
Mam pare pytań odnośnie WYBIELACZA DO BIELENIA MASY CELULOZOWEJ, a dokładniej jakie proporcje stosować i z jaką subs. mikeszać aby wyszedł zamierzony efekt?? Dodam iż jest to masa w proszku i jej czystość wynosi 99,8 %.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc[/quote]

14 lis 2007, o 21:45

Może jakąś fotkę daj, skład, pisze coś na opakowaniu ?

15 lis 2007, o 16:05

Niestety w chemii jestem zielony:| Składu nie znam także... Dysponuje tylko tą fotką i wiem że czystość tego wybielacza 99% co pewnie mało mówi... Mogę dodać że jest to bardzo drobny pył i zamieścić link do aukcji gdzie się znajduje taki sam wybielacz
http://www.allegro.pl/item269464461_wyb ... _1_kg.html
Pzdr

Załączniki:
Komentarz: Tak to wygląda
263039422.jpg
263039422.jpg [ 12.41 KiB | Przeglądane 6461 razy ]

15 lis 2007, o 17:53
**

Nie mam 100% pewności ale jest to chloran potasu, często stosowany do bielenia miazgi. A znając wcześniejsze aukcje tego allegrowicza jestem skłonny się do tego przychylić. Zresztą możęsz go zapytać, ale cena i tak zaporowa.

16 lis 2007, o 11:52

Niestety sam wystawiający nie zna proporcji i nie ma instrukcji:) Widzę że trzeba będzie metodą prób i błędów próbować aż do skutku i może coś zdziałam.
Pzdr all

17 lis 2007, o 14:31

zajmowalem sie kedys troche wybielaczami optyxcznymi , jakby co to prosze o kontak na priwa.

5 sty 2008, o 17:07
SianoPIS!

Jeśli kupiłeś go na allegro to jest to na 100% Chloran potasu. Bo na drugiej fotce jest worek z napisem "potassium chlorate". Możesz na nim porobić m.in FB, Proch chloranowy, gwiadki i wiele innych.

8 sty 2008, o 16:16

Post odp.
najlepiej weź 0.5 g tego czegoś :) i 0.5 g siarki, tylko nie tej z zapałek tylko normalnej siarki :) zmieszaj nasyp na papierek i pozaginaj tak żeby się nie wysypywało i walnij w to młotkiem mocno jak będzie huk to jest to kclo3 :)

8 sty 2008, o 17:24
SianoPIS!

Albo KCLO3 z siarką zawinąć w folie aluminiową i rzucić o mur. Będzie mini petarda

9 sty 2008, o 23:11
@MODERATOR

ludzie przeciez wiele jest empirycznych metod sprawdzania tego roztopcie ten wybielacz + zelek zrobcie SSA

a co to tej minipetardy to nie radze bo mocniej scisniesz i masz minirane ;p

9 sty 2008, o 23:12

ej mam pytanie bo ja tez chciałbym sobie kupić chloran potasu
ile dałeś za kg ??
i czy można płacić za pobraniem przez pocztę polską ??

24 sty 2009, o 11:23

ej mam pytanie bo ja tez chciałbym sobie kupić chloran potasu
ile dałeś za kg ??
i czy można płacić za pobraniem przez pocztę polską ??

Tu masz przykładową aukcje: http://www.allegro.pl/item533988158_chl ... y_pap.html
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A na przyszłość sam szukaj!

ZAPRASZAM DO DZIAŁU: SKLEP :)

24 sty 2009, o 16:16

Chyba kogoś pokruszyło żeby za kilogram chloranu dawać 74 zł :p choć słyszałem o ludziach co za 1kg zapłacili w pochu ponad stówkę :P

24 sty 2009, o 23:16

Zależy jakiej czystości kto potrzebuje...

24 sty 2009, o 23:28

Chyba kogoś pokruszyło żeby za kilogram chloranu dawać 74 zł :p choć słyszałem o ludziach co za 1kg zapłacili w pochu ponad stówkę :P

eeee pomyliłeś się...bo za kilo wychodzi 7,5 zł :wink: (aukcja dotyczy 1t)

25 sty 2009, o 00:11
Post odp.
Miałem nie odpisywać ale jednak ,
bolesne jest czytanie tego typu aukcji :cry:
Chińskie ścierwo techniczne sprowadzane na tony w workach na paletach oferowane jest jako :szok: cz.d.a. !!
Chloran potasu cz.d.a jest oferowany jedynie jako odczynnik chemiczny w kryształach, odczytywanie Chińskich ptaszków na opakowaniu kosztuje tłumaczenie , idąc po najmniejszych kosztach bazując na tym co zrozumiałe i czytelne czyli % wielu Idiotów bez namysłu oceniają subiektywnie czystość :cry:
Tłumaczenie z Chińskiego wyraźnie mówi że :
Produkt techniczny czyli wg. standardów 75-95 % produktu technicznego zawiera w swoim składzie 98% KClO3 :cry:
Opieranie się na bezpodstawnych % i pisanie bzdur jest jedynie chwytem reklamowym , robienie z ludzi idiotów jest było i będzie ,niedouczonych sprzedawców zachęcam do translatora pisanie bzdur powinno być karalne z urzędu !!
Po prostych wyliczeniach oferowany techniczny KClO3 zawiera w swoim składzie max. 85% czystego KClO3 reszta to syfy poprodukcyjne !!
Cena za tego typu wysoce techniczny produkt powinna bazować w okolicy 3-4zł/kg ,poprzednie i obecne zastosowanie wyraźnie technicznego związku z dodatkami antyzbrylaczy kieruje jednoznacznie cel zastosowania jedynie herbicydowego stosowanego w PKP, przepakowanie w butle i nowa etykieta stanowi jedynie tzw. kamuflaż i pitolenie babci etc.
tyle od
eko

25 sty 2009, o 04:51
*

Też takie odczucia miałem czytając ten opis. Przecież cz.d.a. nikt by nie używał do bielenia. Jego cena byłaby pięciokrotnie większa, tymczasem to coś, bo odczynnikiem tego nie nazwę jest i tak dwukrotnie za drogie. Myślicie że da się w jakiś sposób "udu***" tego oszusta? Jeśli się udowodni że sprzedawany przedmiot nie jest zgodny z opisem?

MAM CIĘ!

25 sty 2009, o 12:48
PROFESJONAŁ

Ja takie zachowania nazywam po imieniu czyli... syndromem $nopa :) (bez urazy) i uważam je za naganne.
Tak gwoli ścisłości dla niekumatych:
Odczynnik cz.d.a. różni się od cz. tym, że posiada CENZURKĘ z DOKŁADNĄ zawartością pozostałych śmieci, które dzielą z nim miejsce w opakowaniu.
Na aukcji jest ten sam chloran którym ja handluję (w tej chwili koleś sprzedaje właściwie "opcje na chloran" bo surowiec utknął na bocznicy kochanych PKP :) ), z ta różnicą, że ja nie sprzedaję go jako cz.d.a.
A tak na marginesie, na cholerę komu cz.d.a. do pirotechniki amatorskiej?
Reklama dźwignią handlu :).
pozdrawiam G.M.

26 sty 2009, o 04:59
PROFESJONAŁ

Przy okazji polecam chloran cz.d.a. z POCh-u
Podane ceny są cenami netto.
http://www.poch.com.pl/katalog-produkto ... =739700116
G.M.

26 sty 2009, o 05:03

hmmm, a czy to wina mojej Mozilli, czy tam niema cen... jest pole cena i jest puste, o co chodzi??

ZAPRASZAM DO DZIAŁU: SKLEP :)

26 sty 2009, o 19:21
PROFESJONAŁ

Dla mnie to też zastanawiające, bo jeszcze wczoraj jak wstawiałem i sprawdzałem link, cena była ?? :).
Jedyne bodajże 361zł netto (za kg nie za worek :) )
G.M.

27 sty 2009, o 01:15
Zasłużony dla forum

Czasami niestety potrzebne są odczynnniki cz.d.a ;) Ale bynajmniej nie do palenia... Swoja drogą ceny które rzucają firmy chemiczne mają marżę ok. 1000% jeśli nie więcej czasami....Ale czasem lepiej rzucić siankiem i zamówić w aldrichu, ale za to miec pewność że otrzyma sie czysta substancje a nie ścierwo [+ dokładna specyfikacja]

Bynajmniej to co znajduje sie na tej aukcji potrafi poprawić humor ;)

27 sty 2009, o 01:34
Czasami niestety potrzebne są odczynnniki cz.d.a ...Ale czasem lepiej rzucić siankiem i zamówić w aldrichu, ale za to miec pewność że otrzyma sie czysta substancje a nie ścierwo

Odczynniki z alricha, mercka, fluki, santoku, itp....... można mieć za dużo niższą kasę !!
wszystkie cz.d.a. lub cz. w oryginalnych opakowaniach z datą produkcji , nie trzeba zamawiać u tzw. producenta i wywalać wiele sianka :)
pewność otrzymania oryginału jest w 100% nawet Sp.cz. kto szuka ten znajdzie ,
BTW.... zazwyczaj techniczne związki są ubocznym produktem tzw. odpadem poprodukcyjnym z którego łatwiej jest coś zrobić niż zapłacić za unieszkodliwienie, najczęściej produkty uboczne poreakcyjne poddaje się celowo syntezie z innym odpadem poprodukcyjnym celem uzyskania związku technicznego , nie neguje technicznych produktów bo są potrzebne , jednak nie chodzi o oczyszczenie bo czasem jest to prawie niemożliwe zazwyczaj czystość uzyskujemy jeśli surowce syntezy są czyste , oczyszczanie pozostałości poprodukcyjnych po syntezowych jako odpady jest bardziej kosztowne niż uzyskanie od podstaw cz. zw. !!
Doskonale rozumie ciężkie syntezy organiczne gdzie produkt jest zanieczyszczony w formie technicznej by podczas następnych operacji został oczyszczany
pozdro.
eko !!

27 sty 2009, o 02:29
Zasłużony dla forum

Po prostych wyliczeniach oferowany techniczny KClO3 zawiera w swoim składzie max. 85% czystego KClO3 reszta to syfy poprodukcyjne

B&G napisał(a):
Na aukcji jest ten sam chloran którym ja handluję, z ta różnicą, że ja nie sprzedaję go jako cz.d.a.

B&G napisał(a):
CHLORAN POTASU ....................1kg -12zł,....0,5kg -7zł
powyżej 99,5 %, drobny proszek

Że na określenie cz.d.a. ten chloran się nie łapie nie ulega wątpliwości (99,5%), lecz 99,5% =! techniczny<85>99% zwykle nazywa się 'czystymi', i w znakomitej większości zastosowań (w tym do bielenia/przyspieszania spalania) nie jest potrzebna wyższa jakość.
B&G napisał(a):
w tej chwili koleś sprzedaje właściwie "opcje na chloran" bo surowiec utknął na bocznicy kochanych PKP Smile

Akurat tutaj nie masz racji, ostatni transport towaru zawierający chloran dotarł do tej firmy (P.P.H. VOKE ul. Traugutta 1A 05-870 Błonie) już 15 stycznia :wink:

27 sty 2009, o 12:11
Zasłużony dla forum

Odczynniki z alricha, mercka, fluki, santoku, itp....... można mieć za dużo niższą kasę !!
wszystkie cz.d.a. lub cz. w oryginalnych opakowaniach z datą produkcji , nie trzeba zamawiać u tzw. producenta i wywalać wiele sianka :)
pewność otrzymania oryginału jest w 100% nawet Sp.cz. kto szuka ten znajdzie ,

Całą ofertę katalogową? Ostatnio kupowałem ProClin w aldrichu bo producent sprzedawał najmniej opakowania 25l.... A innej opcji kupna niestety nie znalazłem poza jeszcze droższymi opcjami.

Pozdrawiam

27 sty 2009, o 12:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona