Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
następni geniusze 
Autor Wiadomość

wiele zagadnein obecnie traktowanych jako normalka dlugo oczekiwalo na stosowny aparat matematyczny zanim sie dalo je ugryzc.
Wracajac w blizsze nam tematy ale nie wdajac sie w szczegoly co by nie podpasc mozna powiedizec iz matematyka uratowala wiele ale i wiele zniszczyla ;) A co niektore podreczniki matemamtyki czy fizyki powinny dawno na stos i to przed niegroznym urbanem poleciec.

Tak jak kazde narzedzie moze byc neibezpieczne. Dziwne tylko czemu to wiedza chemiczna jest tak chetnie branan na cenzorowanie ? Moze dlatego ze da sie to normalnei lyknac i nei trzeba sie gimnastykowac (choc tak naprawde jest inaczej ale to kwestia do korego meijsca docieramy) :)
A moze to wynik tego ze ten sam aparat matematyczny moze sluzyc niecnym celom ale jest stosowany w wielu innych dziedzinach i nie ma normalnei jak go zabronic ;););)
A moze to wynik tego ze mieszac kazdy moze nawet bez jakichkolwiek podstaw :) nie mowiac o jako takim uksztaltowaniu zdolnosci do wspolzycia z innymi jako kawalek spoleczenstwa ;)
I tu chyba azor ma dolek ;) A ten dolek to dolek startowy dla wielu znamienitych "gwiazd" mediow i kronik policyjnych.

Walka z terroryzmem zachacza o kpiny i zamiast naprawde walczyc generuje sie stery papierow a ci ktorych powinna dotknac czuja sie swietnie i nie maja specjalnych problemow ;(

Patrzac w ujawniane po czasie informacje roznch agencji a nawet to co w polsce traci klauzule tajnosci i staje sie ogolno dostepne to normalnie slychac perwersyjny chihot historii ;)
Co ludzie potrafia utajnic. I czasami wyglada na to ze utajniano matematyke :) a to dopiero ujawnia sie matrialy sprzed kilkudziesiciu lat ciekawe co bedzie jak wyplyna na wierch obecne "osiagi" szkoda ze sie tego neidoczeka ;)

No i z ciekaosci ponawiam pytanie cenzura czy autocenzura ?

4 lut 2008, o 19:15
tak z ciekawosci cenzura czy autocenzura ?

:cry:
napisze inaczej zawsze uwazalem że osoby kalekie sa nadzwyczaj zlosliwe w stosunku do osób sprawnych sexualnie i umysłowo !!
Zawsze fajnie jest jechac po kimś kto na obronę nie ma szansy daje to poczucie wyższosci porównywalne z leworęcznym orgazmem po ktorym zostaje tylko kac moralny !!
tyle od
eko

5 lut 2008, o 02:08

Czyli wygląda na to, że matematycy też sie muszą ukrywać :D Tylko że jest różnica między chemikiem (pirotechnikiem) amatorem, a matematykiem amatorem :arrow: Matematyk to sobie może co najwyżej policzyć powierzchnie kartki papieru, za to my mamy większe możliwości :D A co za tym idzie - jesteśmy potencjalnymi terrorystami w opinii publicznej. No cóż - matematyka nie zamkną za posiadanie ołówka i cyrkla (narzędzia pracy) a nas za odczynniki mogą - powiedzmy sobie szczerze - łamiemy prawo chomikując nie powiem co po szafkach :wink: Ale i tak chemia rządzi 8) 8) 8) :D :D :D

5 lut 2008, o 16:42

Warsztat matematyka to jego leb ;) no i cos do pisania ;)
Na szczescie za to teraz nie zamyajw a byly (a nawet i sa) i to niedawno nawet w tzw cywilizowanych krajachu przypadki wskazujace na cos zupelnei innego ;)

Zanim zamkneimy matematykow a wkrotce po nich fizykow (ci to na masowke ida nie zadne tam przystanki ale jak co to cale miasta od razu - porownaj z madryymi dzialaniam amerykanskiego rzadu udostepniajacymi to i owo w internecie i to calkiem nie dawno) to warto popatrzec historycznie.

Ładneij to bedzie na modelu ewolucyjnym ale rowneiz dobrze sprawdza sie na kreacyjnym ;)
Siedzi malpa i wpie...la banan gorym otworem. Banan jest smakuje, pomlaskuje sobje ogonem radosnei przebiera. Az tu nagle jak nei blysnie i trzasnie ... biedna malpa nerwiczki dostala, banan lykla ze skorka, amebe zlapala. Ale to pikus bo i tak nic z tego nei zrozumiala. A jako bonus zalapal konarem palacego sie drzewa ;) Jak jej zadek przypieklo to od razu nauczyla sie ze to co robi bum i swieci to nie jest dla dzieci. I aby smetne ogona resztki ratowac biegiem ze wody szukac, a ze zemia palila w lapki to beidactwo na 2 zaczelo chodzic. Ale miala pecha zanim dobiegla do wody to jej ogon upalilo i siersc zaczelo macac. W ostatniej chwli do wskoczyla i na czubku glowy troche siersci ocalila. Ocalila takze tu i wdzie ale to pomineimy milczeniem skupiajac sie na spekcie akustyczno termicznym,
Po szoku tak wielkim biedactwu sie cos pomieszalo i zaczela gola prawie na 2 lapach ciekac. Ale jedno jej we lbie zostalo jak sie pali to uciekac.

Czy pochodzimy od malpy ? Patrzac na powyzsze wyglada ze nie ;) Mimo pozornej zgodnosci opisowej jedno rozni - pciag do ognia i do fajerwerkow ;)

Ale pamiec w spoleczenstwie zostala. I wie ze jak jakis osobnik cos tam rozpala/ wysadza to jest niebezpiecznie. Na reszte nie starcza wyobrazni.
Po prostu nie ma tego w pamieci zbiorowej,

Kazda widza jest neibezpieczna nie tylko pirotechniczna, powiedzialbym ze patrzac po ilosci szkod ta akurat jest najmniej neibezpieczna choc neistety najbardziej spektakularna. Ale wiekowa histeria robi swoje no i do tego wojenne wspomneinia uzupelniaja tragiczny obraz wiedzy.

To odbrze ze pilnuja i wylapuja bezmyslnych piro-costam.
Ale o wiele bardziej neibezpieczny jest sam czlowiek (i nie chodzi o jakis ucia pucia wrrrr i rozwalenei 10 cm blachy lewym uchem czy uzywanie jakichs dziwnych artefaktow).
Szczegoly sobie pozwole pominac aby nie wyjsc na udzielacza lekcji terrorystom :) mimo iz sa nimi faszerowani ludzie praktycznei od przedszkola ;)

Mowi sie ze glupie spoleczenstwo i bezrozumne jest latwe w kierowaniu - cos w tym jest, ale wydaje mi sie im bardziej latwiejsze w kierowaniu tym wieksze zagrozenie celowe czy przypadkwoe stwarza dla siebie i innych.
Cos w tym co pisalem o azorku i jego dolkujest ;)

5 lut 2008, o 17:42

Z powazaniem SUMAR

jeżeli temat nie zniknie prosze by wyżej piszący człek udowodnił ze jest specem :D

wlasnej duszy kapitanem

5 lut 2008, o 22:27
Prosze o usuniencie tematu !!

jeżeli temat nie zniknie prosze by wyżej piszący człek udowodnił ze jest specem :D

Sorry moze zaspalem lub cos mi umkneło :roll:
W czym sprawa ??
eko

6 lut 2008, o 00:34

Prosze o usuniencie tematu !!

Z powazaniem SUMAR

/me popatrzyl obwachal z lewej z prawej z gory i dolu i domyslil sie z oporami ze "wyżej piszący człek" to chyba /me.

Uwaga takiej znamienitości nie moze pozostac bez odpowiedzi gdyz bylby to grzech zaniedbania (jakze modny aczkolwiek nie przepadam za nim znaczy grzechem zaniedbania )

Wlasciwie to odpowiedz jest juz udzielon i jest to prosba z gatunku samospelniaczek.
Byc moze "czlek nizej piszacy" niedoczytal tego czy tamtego w sporej ilosci tekstu. Pozwole sobie wiec przypomniec iż "czlek wyzej piszacy" nie jest i jest z tego dumny. A wyjasnienie znajduje sie powyzej. Poniewaz "czlek nizej piszacy" odciety jest od pewnych informacji to pozwole sobie przytoczyc ostrzezenei ktore zawsze udzielam w przypadku jakichs dziwnych pytan :
/me sie na niczym nie zna
/me nic nie potrafi
/me jest roślinność okopowa
/me w zyciu nie mial w odnozu zadnego odczynnika a tym bardziej jakichs piroperwersji czy mw
Mysle iz to drobne powtorzeniewielokrotnie stwierdzanego faktu oczywistego pozwoli na wyjasneinei wielu watpliwosci. :)

Domyslajac sie (moze blednie ale jakos tak mi sie to nasUnelo) o sens znaczenai slowka spec. To chialem ponowic moje zapewnienie iz jestem dumny iz nie jestem profi-spec-czycotamjeszcze w sensie o jakim byla mowa powyzej. I jak latwo mozna wyczytac powyzej mam troszeczke inna skale wartosci.

Prawda zawsze boli trudno /me sie musial ponownie przyznac ze jest tlumok + kilka innych epitetow ktore zalapal od prawdziwych specow ;( ale coz sie nie robi dla osob ktore sie szanuje.

Nie ma sensu wyjasniac co mialem na mysli. Choc pomimo tego co wroble cwierkaly o tym i o owym, czy patrzac na "spontaniczne" posty tu i uwdzie czy delikatne sugestie widze iz powyzsze trafilo wlasciwie i zabolalo tam gdzie trzeba. Jak by ktos mial watpliwosci to odsylam do kronik policyjnych, onetu itp oraz tam gdzie kazdy wie.
Aczkolwiek wydawalo mi sie iz pomimo tego co niektorzy insynuowali to "czlek piszacy ponizej" raczej nie jest osoba ktora sie powinna poczuc dotknieta. Widac moje osady byly mylne a zyczliwi mieli racje. Co ze smutkiem odnosnei wlasnej blednej oceny aczkolwiek i z zadowoleniem z wyjasneinia sytuacji konstatuje.

Jak juz pisalem poyzej zawsze sie znajdzie ktos kto cos pali na stosie, umieszcza na indeksie bo burzy mu obraz idealnego swiata krazacego wokol.
Na forum niepierwszy i pewnie nei ostatni raz gina posty w tajemniczy sposob takie prawo i nei ma dyskusji ;)
A wic jak by zginely a ktos byl chetny to z checia udostepnie kopie , wraz z kontekstem z ktorego posty wynikly.

Kiedys mowili ze prawdziwa cnota czegos tam sie nie boi. Ale gdzie w dziesiejszych spec czasach szukac prawdziwej cnoty.

No bo jak to mozliwe ze wpadlo takie kundlisko i osmiela sie miec wlasne zdanie i wcos watpic i podwazac ?

Nie spec i nieprofi ale zwykly user (taki kundelek a nie rasowiec) cieszy sie iz przejawy spec sa widoczne ale martwi sie gdzy sa widoczne w mediach.

A co do dowodow jakichs. Konkursy kto ma dluzszego a moze w to kto ma wiecej paluszkow dawno mnie nie bawia.

6 lut 2008, o 03:54
@MODERATOR

chodzi o to zeby nie odkopywac i sie nie klucic co zaszlo a co nie bylo jak bylo szkoda moze brak BHP nie wiem nie ma co gdybac bo nowa teorie wzglednosci wymyslimy uchylmy czola tylko nad czlowiekiem ktory juz nigdy nic nie napisze na forum (niezaleznie od jego zachowania - to jest nieistotne !!) a teraz niech temat bedzie i niech spoczywa w ciszy... wystarczy

6 lut 2008, o 08:03

Ano sprawa jest w tym ze sie pieprzy o byle czym a nie na temat, sorki CU ale to nie jest Forum Filozoficzne !! zreszta co mi tam piszta co chceta to juz nie ten sam poziom co kiedys :(

wlasnej duszy kapitanem

7 lut 2008, o 00:29

sorki ? a za co ? przeciez mnie nie uraziles ;) (wyraziles swoje zdanei i jest ok ;) ). Mam nadzieje ze ja Ciebie tez nie uraziłem. Przypuszczam ze zamieszanie to z powodu zbytniej rozwklosci postow co niektorych userow (/me ze wstydem spuszcza wzrok) i "lekkiego" zjezenia po przeczytaniu pewnych produkcji (nie naszych)
A co do filozofii to ledwo ja pchnolem ;) choc chemia/piro/mw to raczej sposob bycia czy filozofia a niz autmatyzm czy sama teoria ;)
Postanowilem ze bedzie krotko i mam nadzieje ze sie udalo ;)

7 lut 2008, o 12:26
@MODERATOR

Post zamieszanie
sporo bałaganu wynikło z tego, że wątek który zacząłem był o wybryku gówniarzy w chojnicach (kamis pisze, że widział ten przystanek. coś mi sie zdaje, że wie więcej) i nagle pojawiła się w wątku śmierć Człowieka. samo zestawienie jest nie za bardzo. a potem poleciało.

"zadajmy sobie pytanie czy musiało do tego dojść?
skoro doszło to znaczy, że musiało!"

7 lut 2008, o 12:39

Co do tego przystanku to widziałem osobiście niezły rozpierdziel nawet te rurki co jest z nich przystanek zrobiony powyginane

To tylko zwykłe puste w środku rurki. No ale musiało mieć siłę te MW.
Cytuj:
To ty jesteś stamtąd? No, no...

Haha no to mamy sprawcę. Przyznaj się Kamis...

NBT napisał(a):
Żadne mw. Sławek handlował odczynami. www.piroshop.xt.pl . Znałem go osobiście, niedawno jeszcze się kontaktowaliśmy [*]

Popieram. Jakiś idiota ze Sławka bloku powiedział, że handluje to odraz wszyscy w to wieżą... Omg oczerniają ludzi tylko.

zatrudnij detektywa, nie pisz posta pod postem i sie troche zastanow /// doz

8 lut 2008, o 17:49

jak widac ponzej nie tylko pirotechnika bywa tematem numer 1 :

http://www.se.com.pl/se/index.jsp?place ... &page=text
Cytuj:
Wysadził dom, bo nie dostał seksu
Wybuch pożądania
Seksualna frustracja pana Wiesława W. (42 l.) z Jelenina (woj. zachodniopomorskie) doprowadziła do tragedii. Kiedy ukochana kobieta odmówiła mu seksu, zdesperowany mężczyzna wysadził w powietrze dom. Na szczęście nikomu nic się nie stało.

Pan Wiesław wybrankę swojego serca, Małgorzatę Wojdyło (38 l.), poznał lata temu na wiejskiej dyskotece. Zakochani szybko się pobrali i odremontowali dom. Ona pracowała jako ekspedienta w sklepie, on robił na budowie. Wspólnie odchowali trójkę dzieci. Sielanka skończyła się 5 lat temu, kiedy pan Wiesław przeszedł na rentę. - Zaczął więcej czasu spędzać z kolegami na piwie pod sklepem - opowiada pani Małgorzata. W końcu skłóceni małżonkowie rozwiedli się - on zamieszkał na dole, ona z dziećmi na poddaszu.

Kilka dni temu panu Wiesławowi zebrało się na amory. - Przyszedł do mnie do góry i poprosił, bym zeszła do niego i przespała się z nim. Gdy stanowczo odmówiłam, wykrzyczał, że to już koniec - opowiada nam poruszona pani Małgorzata. Po chwili kobieta z przerażeniem usłyszała donośny huk, od którego cały dom dosłownie podskoczył. To zdesperowany brakiem seksu pan Wiesław zapalił gaz, ulatniający się z odkręconej butli.

Cudem przeżyli
Siła eksplozji była olbrzymia! Ognisty podmuch zwalił ściany działowe domu niczym dziecięce klocki. Wybił wszystkie szyby, których szczątki poleciały na ulicę.

Gdy przerażona kobieta zeszła na parter, nieomal zemdlała! Pomiędzy gruzami i fragmentami wyposażenia na kanapie siedział spokojnie - z przypaloną grzywką - jej były mąż! Nikomu nic się nie stało tylko dzięki temu, że zapalił się wyłącznie gaz zgromadzony w powietrzu. Aż strach pomyśleć, co stałoby się z panią Małgorzatą i jej dziećmi, gdyby wybuchła cała butla.

Ona wciąż go kocha
Pan Wiesław został już zatrzymany przez policję. Była żona wraz z dziećmi schronienie znalazła w domu sołtysa. Choć załamana utratą domu, nie przekreśla go. - Wiesiu, wysadziłeś nas w powietrze, ale cały czas masz jeszcze szansę! Może kiedyś się zmienisz? Bo ja wciąż cię bardzo kocham - oświadcza niespodziewanie kobieta. No cóż, panie Wiesiu, wciąż jest szansa na namiętny seks...

--------------------------------------------------------------------------------

artykuł pochodzi z Super Expressu
Copyright Media Express

9 lut 2008, o 00:07
Post odp.
Hee hee sila sexu jest przewodnia siła narodów !! ,
Zaden dzieciaty facet bez ten tego nie działa normalnie , koniec tej pogadanki jest oczywisty !! śmieszny jest koncowy fragment o miłosci ze strony Pani Magdaleny zatem nie warto było flustrować na tyle Wiesława !!
" dla tych co jeszcze nie wiedzą lub zaczynali a nie sa przekonani "
Oswiadczam jako eko
Bezpieczniej jest uprawiac S.E.K.S. niż wszelkie miesxzanki wybuchowe ,
Faceta rozumię w 100% skrajne myslenie ale bywa .
Sex- gwałt
Sex-kasa
Sex-norma
Pozbawiając sie tych kilku czynników uzupełniając o monogamię zostaje jedynie zapłakaC !! !!
eko

9 lut 2008, o 02:25
SianoPIS!

Obrazek
Cytuj:
Na terenie giełdowej spółki Stalprodukt SA w Bochni doszło w sobotę do eksplozji wodoru. Nikt nie ucierpiał ale uszkodzeniu uległ pobliski budynek wodorowni - poinformował PAP rzecznik małopolskiej straży pożarnej, Andrzej Siekanka.

"Podczas przetłaczania gazu część wodoru ulotniła się z instalacji i doszło do eksplozji. Na skutek wybuchu uszkodzony został zbiornik, a w wodorowni, przy której stał, wyleciały szyby z okien. Prawdopodobnie też naruszona została konstrukcja budynku, jego stan muszą ocenić specjaliści" - powiedział Siekanka.

Zbiornik miał pojemność ok. 300 metrów sześciennych. Nie wiadomo dokładnie, jak dużo gazu eksplodowało. Według świadków, wybuch było słychać w promieniu kilku kilometrów.
czytaj dalej

Dużo wodoru... dużo, przynajmniej nikt nie ucierpiał co mi się wydaje dziwne.

3 sie 2008, o 13:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3