Autor |
Wiadomość |
Panzerfaust_PL
|
Wszem ogłaszam (głównie debilom z forum jak np. bystry), że piszę bez błędów ortograficznych, a interpunkcja to nie to samo co ortografia i braku przecinka przed 'że' nie należy brać za błąd ortograficzny. Ponadto duża część forumowiczów pisze tak, jak im wygodniej, a debile czepiają się każdego błędu tylko tych którzy napisali że nie popełniają błędów ortograficznych.
Bystry ja może czasem nie zauważę błędu, ale to że masz coś nie tak z głową zauważy każdy, więc pracuj nad tym.
Z pozdrowieniami dla Bystrego.
Panzerfaust.
_________________ "Uderzenie kolbą o zlew powoduje jej stłuczenie"
|
8 lut 2007, o 14:03 |
|
|
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
|
nie wiem czy pisales mature z Polskiego w czasach kiedy bylo wypracowanie - ale... tam chyba 3 bledy interpunkcyjne = bledowi ortograficznemu - taki przelicznik jest.
a interpunkcja ma to wazniejsze imho nad ortografia, ze powoduje czytany tekst bardziej czytelnym.
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
8 lut 2007, o 14:43 |
|
|
Panzerfaust_PL
|
mam 15 lat. nie pisałem matury ale to nie jest matura a bystry niech sie nauczy czytać ze zrozumieniem
|
8 lut 2007, o 14:45 |
|
|
Sulik
@MODERATOR
|
a nie sadzisz ze tego typu posty powinny isc na PMa do osoby zainteresowanej a nie robic sobie oficjalnej wojenki na forum ? - to raczej taka nie pisana zasada netykiety, ze wlasne porachunki zalatwia sie na PMa, wyjasnijcie sobie co macie wyjasnic i tyle - bo widze ze chyba za soba nie przepadacie
a co do matury etc... no to w takim razie poponuje wziac sie za interpunkcje przyda Ci sie, bo jak sprawdzajaca bedzie chciala Cie uwalic, to uwali chocby za interpunkcje, a jak nie to oleje
sam nie pisze moze poprawnie ortograficznie bo jakos ningdy nie zwracalem uwagi na pisanie poprawne - czemu ? nie wiem
zdaza mi sie wiele literowek, ale wg. badan wystarczy tylkoo zeby pierwsza i ostatnia litera sie zgadzaly oraz dlugosc wyrazu, a 90% ludzi i tak to odczyta poprawnie
wiec zasada do do ortografii, stylistyki oraz interpunkcji jest taka: nie wiesz na 100% nie poprawiaj, albo sprawdz na so.pwn.pl - a dopiero wtedy poprawiaj
i jak sam wspomnialem powyzej, z reguly nie interesuje sie ortografia, ale akcja BYKOM STOP jest imho jak najbardziej pozytywna - ale nie powinna wywolywac wasni
a najlepiej jak by sie ktos zgosil na meczennika i poprawial co niektore posty - najlepiej kolorujac poprawna wersje
Pozdrawiam
|
8 lut 2007, o 14:51 |
|
|
Panzerfaust_PL
|
no dobrze ale na gadu zostałem zablokowany na PW nie chce żebym do niego pisał a nie dociera do niego że na kompie pisze szybciej niż ręcznie, a recznie nie walę literówek ani błędów interpunkcyjnych.
Bystry ja wyciągam rękę na zgodę bo nie ma sensu się kłócić z powodu wielkiej sprawy.
|
8 lut 2007, o 14:54 |
|
|
Front
Dołączył(a): 4 cze 2006, o 20:19 Posty: 1039 Lokalizacja: Warszawa
|
mcaie pzrkyałd ze sliuk ma rcaje. Pnazreafsut grtay wanra.
|
8 lut 2007, o 15:15 |
|
|
Tweenk
@GŁÓWNY MODERATOR
Dołączył(a): 26 mar 2004, o 19:11 Posty: 1171 Lokalizacja: Warszawa
|
To nie dotyczy literówek, tylko przestawiania kolejności liter. Nawet jeden ortograf obniża czytelność słowa.
_________________ Siła to ostateczność, do której uciekają się nieudolni.
|
9 lut 2007, o 01:49 |
|
|
Sulik
@MODERATOR
|
no tak Tweenk - literowki to zamiana litery an inna litere, a przestawianie to przestawianie - racja
|
9 lut 2007, o 01:52 |
|
|
SecretKiller
Dołączył(a): 6 sie 2007, o 13:18 Posty: 88 Lokalizacja: co skad...niby ja?
|
Dobrze ze jest taka akcja tylko narazie nie widzi"O"lem zmian
Tutaj zaproponuje moje logo akcjii:D
20 wrz 2007, o 15:52 |
|
|
Ęriu
Dołączył(a): 18 lut 2008, o 19:23 Posty: 27 Lokalizacja: z kątowni
|
Akcja dobra zawsze i wszędzie , a możliwość edycji posta ostatniego w temacie przez autora [tegoż posta] pomogłaby w niej:)
Dobrze, że u nas nie ma tak jak tu: http://cheerleaderka.blog.pl/
|
2 kwi 2008, o 21:30 |
|
|
mlynekt
Dołączył(a): 30 mar 2008, o 11:55 Posty: 59 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
|
no w FF fajnie podkreśla wszystkie błędy na początku nie zajarzyłem o co chodzi
popieram tą akcję czasem naprawdę ciężko sie domyśleć co kto napisał
_________________ ------------------------------------------------------------
GG 2046594
|
3 kwi 2008, o 18:27 |
|
|
Ęriu
|
Ja polecam dla Fronta napisać specjalny skrypt, który sprawdzi błędy w jego postach.
Przecież to jest tragedia .
"kułko, rze, ktura, iztnieje, jurz" z jednego posta...
Na forum bron.iweb.pl byłby już ban za warny...
|
5 kwi 2008, o 15:36 |
|
|
$13rg1ej
@MODERATOR
Dołączył(a): 21 maja 2006, o 12:53 Posty: 497 Lokalizacja: Pułtusk/Warszawa
|
a) temat odkopany
b) Front robi błędy specjalnie
c) jeżeli ktoś popełnia błędy to naogół moderatorzy je zaznaczają na czerwono + dopisek, przy braku edycji jest to dość widoczne więc następnym razem już się tyle błędów nie pojawia
za błędy raczej warnów nie ma, a za nekrofilie owszem są...
pozdro
5 kwi 2008, o 15:43 |
|
|
Ęriu
|
Jak to odkopany?? Przyklejony jest na pierwszym miejscu.
Nekrofilia... heh Niezłe określenie.
PS.
Bzyka facet panienke na cmentarzu i podchodzi do niego drugi facet i mówi:
- Daj pobzykać!!
Na to pierwszy :
- Wykop se !!!!
pozdrawiam:)
|
5 kwi 2008, o 15:50 |
|
|
Front
|
ha ha boki zrywać niee to bónt przeciwko ortografii
dokuadnie i na tym zakończymy
|
5 kwi 2008, o 16:10 |
|
|
=MaLuTkI=
@ADMINISTRATOR
|
to proszę skończ bo zaczyna to mnie i nie tylko strasznie denerwować.
5 kwi 2008, o 17:14 |
|
|
Ęriu
|
Buntuj się na teście gimnazjalnym, na maturze, na pracy magistersiej, w zeznaniach podatkowych, a napewno w życiu Ci to pomoże. Z nauczycielami, egzaminatorami na studiach, promotorami itp. Nie chcę już z Tobą na ten temat dyskutować.
Żałosny jesteś. Dziwię się $13rg1ej'owi, że jest po Twojej stronie. I to jeszcze mod, który powinien zwrócić uwagę.
Do modów: "Moderator ma zawsze racje" hmm, chyba nie... a przynajmniej nie każdy.
To, że Front jest dobry w te klocki (piro), nie zwalnia go chyba z obowiązujących praw na forum. Weźcie się w garść Panowie, bo to łamanie regulaminu. pkt 2.4.3. Sam $13rg1ej napisał, że jest to świadome działanie, Front się przyznał.
Front, widzę wyjście z tej sytuacji. Jeżeli nie lubisz języka polskiego to pisz np. po angielsku, albo... pisz normalnie jeżeli umiesz, po polsku.
PS. Z pkt. 2.2 regulaminu forum trzeba usunąć "i edycji własnych". Wtedy to będzie zgodne z prawdą
Pozdrawiam i życzę miłogo wieczoru.
|
5 kwi 2008, o 18:54 |
|
|
$13rg1ej
@MODERATOR
Dołączył(a): 21 maja 2006, o 12:53 Posty: 497 Lokalizacja: Pułtusk/Warszawa
|
ja nie jestem po niczyjej stronie - ja tylko stwierdzam fakty.
btw. do dziwactw fronta już chyba więkoszość userów przywykła - a co do stylu to już ktoś mu zwracał uwgę wcześniej
5 kwi 2008, o 19:50 |
|
|
prezes- the inventor
**
|
zrobmy ankieta (kogo denerwuje kogo nie)
tak btw czemu mnie to mnie nie denerwuje ? bo kazdy jest oryginalny jest samym soba i pisze/mowi swoim wlasnym stylem mniej zrozumialym lub bardziej i tak powinno pozostac. mnie denerwuja klony czyt. ktos probuje byc kims innym. po tym co malutki napisales mnie skrajnie skrecilo na pawia
byl kiedys na pp [*] taki koles co sie zwal kluczownik. ciezko czesto bylo go zrozumiec co chce powiedziec ale jakos zawsze sie wszyscy z nim dogadali i nikt mu sie nie darl "wkurzasz mnie " "pi$H noormalnie " "przez ciebie mam attack " etc itd itp
e... um... nevermind..
|
5 kwi 2008, o 21:15 |
|
|
Front
|
dzieki za motywację do dalszego trolllowania bede sie bóntował kiedy mi się podoba nie jestem w nic dobry Najwyżej w mieszaniu herbaty włosami
dzięki :* :* :* :* :* :* :* :*
Bede pisau po Frontowemu i qniec
sfoją drogą przydzie taki co sie 1.5 miecha temu zarejestrował i jóż kce wszystkich óstawiac..
|
5 kwi 2008, o 21:16 |
|
|
=MaLuTkI=
@ADMINISTRATOR
|
ptk 2.4.3
jeśli tak Ci sie podoba - 3 ostrzeżenia = ban.
pozdr.
5 kwi 2008, o 21:25 |
|
|
Ęriu
|
Co z tego, że przyszedłem półtora mies. temu?? Tak jak Ty jestem pełnoprawnym użytkownikiem forum. Dużo czytam i im więcej widzę Twoich postów to bardziej mnie skręca. A forum nie przestanę czytać tylko przez Ciebie.
prezes- the inventor, bądź oryginalny i jeździj lewą stroną drogi...
Ortografia tak jak i prawo drogowe jest czymś narzuconym z góry. Tu za bardzo nie ma czegoś takiego jak własny styl... Są jakieś granice. Nawet jak wyprzedzisz na podwójnej ciągłej, to, jak Ci się uda oczywiście, wracasz na prawy pas. A Front cały czas łamie regulamin specjalnie i nikt mu nic nie robi. To tak jakby cały czas ciupał tym lewym pasem .
|
5 kwi 2008, o 22:19 |
|
|
muniek665
|
owszem popieram ta akcje ale jak niektorzy maja angielska wersje windowsa (np: Ja) i nie moge dawac polskich znakow wiec czy to tez bedzie karane
|
5 kwi 2008, o 22:23 |
|
|
muniek665
|
owszem popieram ta akcje ale jak niektorzy maja angielska wersje windowsa (np: Ja) i nie moge dawac polskich znakow wiec czy to tez bedzie karane a nie chcial bym opuscic tego forum
|
5 kwi 2008, o 22:24 |
|
|
kilo
|
So what
_________________ Nie należy przesadzać z demokracją. Nie chciałbym podróżować statkiem, którego kurs byłby określany głosowaniem załogi, przy czym kucharz i chłopiec okrętowy mieliby takie samo prawo głosu jak kapitan i sternik. -- William Faulkner
|
5 kwi 2008, o 22:32 |
|
|