Poprosze podać tytuły najlepszych mówiących o chemii książek, dostępnych obecnie w księgarniach.
26 maja 2008, o 17:52
Łomonosow
Dołączył(a): 17 lut 2008, o 20:55 Posty: 188 Lokalizacja: Bydgoszcz
O chemii jakiej?
Popatrz na takie nazwiska jak Szczepaniak, Lipiec & Szmal, McMurry, Hart, Morrison/Boyd, Atkins.
Esencja. Podstawa.
Przeczytasz, pytaj o nastepne.
26 maja 2008, o 18:20
chemil
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 21:36 Posty: 113 Lokalizacja: Z Czarnobyla
ciekawe są też książki autorstwa Masztalerza,Vogel'a oraz Morrisona i Boyd'a(na allegro lub w antykwariatach) , z tym , że to w większości dosyć zaawansowana chemia organiczna i za wszystkie książki zapłaciłbyś pewnie około 500 zł (jeśli byłyby używane ) , jak nie planujesz od razu startować na głębokie wody chemiczne to zacznij od podręczników szkolnych i Sękowskiego
W zeszłym roku spotkałem się w księgarni z prep.Vogela.
Biblia.Kosztowała 345 zł.Nowa.Kumpel studiuje i powiedzieli mu że może sobie kupić bo i tak wszystkie doświad.pochodzą z niej.i normalnie mu się to opłaci...Pytaj studentów,może odsprzedadzą jeśłi mają??
generalnie wymienione książki nikomu nie zaszkodzą,Supniewski dobry jest dla kogoś kto chce mieć swoje labo,tak po zrozumieniu zasad w chemii i labo.
Chemiczny bazar I i II,
Moje labo,
Efektowna chemia,
Galwanotechnika domowa,
później poszedłem do tyechnikum chemicznego i lit,fachowa się pojawiła.Moge jedną książkę nawet odsprzedać ale to na pv.proszę.
Pozdro Analityk
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości