Dołączył(a): 22 mar 2006, o 15:21 Posty: 35 Lokalizacja: brać kase na odczynniki i szkło?
Jak zrobić gąbke
Witam, czy zna ktoś sposób jak zrobić gąbke (chodzi o coś w stylu gąbek co sie je w kuchni używa tylko że na większą skale)? Jeśli tak to bardzo bym prosił o podanie takiego sposobu bo słyszałem (ale nie z profesjonalnego źródła), że łączy się jakieś 2 płynne subst. i to jakoś się tworzy. Z góry wielkie dzięki
29 lip 2008, o 22:35
chemik11
Jest do kupienia w sklepie budowlanym pianka w sprayu do uszczelniania okien podczas ich montażu (nie znam fachowej nazwy produktu), pianka bodajże poliuretanowa
Jak zasycha, to się robi trochę gąbczasta
_________________ Don't try this at home.
15 sie 2008, o 16:20
szela
Dołączył(a): 22 mar 2006, o 15:21 Posty: 35 Lokalizacja: brać kase na odczynniki i szkło?
ale taka pianka chyba twardnieje a mi chodzi o miękką gąbke np takie jakimi sie w szkole tablice marze i jak ją zrobić a nie gdzie kupić
20 sie 2008, o 22:20
SHOOT
powiedz inaczej . jak zrobić gąbkę którą się myjesz w wannie/ pod prysznicem
a tez jestem bardzo ciekaw
_________________ UWAGA Nie mam polskich znakow na klawiaturze a ze pisze szybko na to moga mylic mi sie znaki (zamiast nie moge napisac nei) ale chyba kazdy wie o co mi chodzi. A poprawianie wszystkiego w Wordzie czy FF to strata czasu.
29 sie 2008, o 16:14
DJ Maciekk
SHOOT napisał(a):
gąbkę którą się myjesz w wannie/ pod prysznicem
No ja bym taka "homemade" gabka sie nie chcial umyc xD
Ale sam jestem ciekaw, jak takie wesole ot cuś wykonac ;]
29 sie 2008, o 20:10
palasz
Dołączył(a): 6 lut 2005, o 11:23 Posty: 380 Lokalizacja: Tarnobrzeg
Spieniane odpowiednie poliestry czasem z domieszką naturalnych składników. Obecnie również z nano-srebrem będące bakteriostatyczne.
Poczytaj technologie tworzyw sztucznych, technologie materiałów spienianych, itp.,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości