Temat ma być swoistym odreagowaniem bo mam na tą kobietę a w zasadzie na całą telewizję ostatnimi czasy straszne nerwy.
Zrobili "gwiazdę" a zasadzie "gwiazdke" z owej Jolanty. Nie potrafi ona śpiewać, tańczyć, nic... wygrała tylko Big Brothera już chyba setnego z serii. W TV ją pokazują, była u drzyzgi, powstają "fun cluby" zachwycające się jaka to ona nie jest cudowna. PARODIA! Sory ale Polacy są tacy tępi że ją czczą?
Brzydka, tępa, z twarzy przypomina konia... kiedyś też chciała być "sławna" robiąc z siebie sobowtóra Joanny Horodyńskiej:
http://www.pudelek.pl/artykul/12180/jola_rutowicz_byla_kiedys_ladna/
O co w tym wszystkim chodzi? Bo ja nie potrafie uwierzyć że to sie dzieje naprawde...
Na TVN-nie od 19 lecą jakieś tańce z gwiazdami, tańce na lodzie, i bóg wie co jeszcze, a o dobry film bardzo ciężko.
16 mar 2009, o 23:35
B&G
PROFESJONAŁ
Bo taka pusta lala dobrze się sprzedaje. Człowiek tak ma, że jak spotka kogoś głubszego lub bardziej ułomnego od siebie, to się dowartościowuje. Jola jest pewniakiem, bo działa budująco na 99% społeczeństwa .
Telewizja ją przeżuje, a potem ... wiadomo co . Dzieje się tak z tego samego powodu, dla którego Wojewódzki robi z siebie chama i idiotę.
GM
16 mar 2009, o 23:44
Drwall
Ooo xD. Widzę, że nie tylko mnie zdarza się czytywać pudelka . W porównaniu z zagranicą w ostatnich czasach promujemy na prawdę mało osób w jakiś sposób uzdolnionych i wartościowych, lepiej wystawić jest gotowy "produkt" w postaci np. takiej Jolki. M.in. z tego powodu ostatnio praktycznie zaprzestałem korzystania z telewizora. Co mnie jeszcze boli, że pudelek ciągle pisze o niej jakieś pierdoły, przez co automatycznie promuje ją i niepozwala ludziom o niej zapomnieć . Tak samo "Taniec w gwiazdami" czy "Dlaczego ONI śpiewają?", ostatnio doszło do tego, że nie mają już gwiazd, i żeby zapchać jakoś program i nakręcać kasę, wciskają często jakieś "gwiazdy", które w większości nie zabłysną jakoś specjalnie i pójdą na śmietnik jak choinka po świętach . Zgadzam się z Malutkim, dużo ciekawszą opcją niż te programy pseudo-rozrywkowe byłoby obejrzenie jakiegoś filmu, ale może dlatego, że poziom społeczeństwa jest taki jest, po prostu jest im wygodniej?
_________________ Punkt widzenia zmienia istotę rzeczy.
17 mar 2009, o 00:15
raymundo
@MODERATOR
Doda to przynajmniej ciało ma
17 mar 2009, o 00:25
jaozyrys
@MODERATOR
Telewizja to dno, na szczęscie pani Jola tylko mruga mi przelotnie czasem gdzieś na onecie Filmy teź ciągle te same puszczają, niestety żeby obejrzeć coś fajnego to trzeba to ukraść, na szczęście przynajmniej można w ten sposób walczyć z globalnym ociepleniem
17 mar 2009, o 01:02
Panzerfaust_PL
przyznaje że nawet nie wiem kim rzeczona Jolantak jest..
@jao obrazek genialny:P sprawdziłem i google potwierdzają:D
_________________ "Uderzenie kolbą o zlew powoduje jej stłuczenie"
17 mar 2009, o 01:09
blizzard
@MODERATOR
Dołączył(a): 17 sty 2006, o 00:29 Posty: 703 Lokalizacja: behind enemy line
O kurde, zaczynam ściągać wszystko co możliwe. Trzeba walczyć z kryzysem.
Co do Dody, to mimo że ma charakter jaki ma to uwierzcie mi, głos i talent wokalny również ona posiada.
Co do jolanty. No cóż, telewizja promuje takie rzeczy bo to się sprzedaje. Twoja reakcja Malutki o tym świadczy. Pokazujesz nam ją na forum tępiąc jej głupotę (bo ja też uważam że głupia jest) ale mimo wszystko rozmawiasz o tym i dajesz temat do rozmowy kolejnym osobom. I takich ludzi jest wiele, a im więcej ludzi o tym gada tym częściej ją pokazują w tv bo na tym trzepią kase. Aż przyjdzie punkt zwrotny kiedy ta panna sie znudzi i przestanie przynosić dochody i będzie po krzyku. Vide Kononowicz Krzysztof i wielu innych. Najprostsza rada. Podśmiewywać się w ciszy i skrytości ducha, nie rozmawiać o tym głośno, szybciej przejdzie.
Prawda jest taka, że głupota i chamówa się sprzedaje.
17 mar 2009, o 02:19
eko osiem[*]
Re: Jola rutowicz
=MaLuTkI= napisał(a):
Brzydka, tępa, z twarzy przypomina konia...
Mały o gustach się nie dyskutuje, wszystko jest sprawą kreacji przez media, od dawna wiadomo ze pokazując w TV stany osobowe do których możesz odnieść się z wyższością intelektualna zawsze były na tzw. TOP-ie .
Jola no cóż osobowością nie jest , nie o tym w tym wszystkim chodzi Maszyna do biznesu jest rozpędzona ktoś tam zainwestował w wizerunek Joli R. i liczy na profity z racji inwestycji Zawsze jest nam milej jeśli widzimy kogoś głupszego od siebie o ilorazie IQ porównywalnym do dafni ew. wołka zbożowego.
Kreowane seriale typu : Kiepscy , Złotopolscy, Plebania ,M-jak miłość maja jedynie zrobić z nas zadowolonych odbiorców tego ścierwa uzależniając od nadawanego materiału Na szczęście pracuje zawodowo i dokładnie zwisa mi to czym nas faszerują , tv oglądam dla przyjemności i tylko wtedy gdy tego chcę , Jola R. teoretycznie ubiera się wyzywająco jednak przy pierwszym dialogu gubi klasę bezpowrotnie , nie wyobrażam sobie bezpośredniej rozmowy nie wiem jak dobra jest w inne klocki jednak sama osobowość nie zachęca do sprawdzenia.
pozdrawiam
eko
17 mar 2009, o 02:44
eko osiem[*]
blizzard napisał(a):
Co do Dody, to mimo że ma charakter jaki ma to uwierzcie mi, głos i talent wokalny również ona posiada
O gustach się nie dyskutuje , jeden woli góralskie śpiewanie inny jak mu ............. ..............., lub ............ ... .
Doda ma jedno - wpływ na odbiór przez kreację medialną ,zagubionych duszyczek rozumiejących jej wykreowaną osobowość w banalnych tekstach które zwykle nadrabiane są wizerunkiem fizyczności.
eko
17 mar 2009, o 02:59
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2580 Lokalizacja: Krakow
Rozumiem, ze tego typu "potworki" pojawiaja sie w tv. komercyjnej zwanej prywatna - no coz na tym wlasnie zarabiaja
ale czemu pojawia sie w tv publicznej ktora to konstytucyjnie powinna miec inne zadanie niz nasycic widzow ogladaniem wspolczesnych gladiatorow, a dodatkowo jeszcze za "rozrywke" na tak niskim poziomie kaze sobie jeszcze placic w postaci characzu zwanego "abonament RTV"
osobiscie TV wywalilem z pokoju dobre kilka lat temu (chyba z 5 lub wiecej) i sporadycznie cos ogladam, kiedy akurat jestm u rodzicow w pokoju i akurat czyms sie otempiaja, a ja jem obiad czy cos...
filmy za to w wiekszosci sa samymi powtorkami, a nawet jesli zdazy sie film wart uwagi - to co z tego jesli co 10-20 minut jest przerywane blokiem reklam 5-7 minut
do tego ciekawe programy sa najczesciej nadawane w porach w ktorych czlowiek siedzi w pracy, lub spi, aby do tej pracy wstac
swojego czasu bylo sporo programow popularno-naukowych/przyrodniczych/etc. a teraz ? papka, papka i nic wiecej
nasze spoleczenstwo jest tak zacofane "rozrywkowo" ze z checia moglo by ogladac walki gladiatorow na smierc i zycie miedzy soba czy tez ze zwierzetami, gdzie krew tryskala by hektolitrami, a ludzie i zwierzeta gineli naprawde jak to za czasow starozytnego Rzymu i tez powstalo by mnustwo fanklobow progamu oraz antyfanow, a i tak wszyscy oni by to ogladali i nakrecali ogladalnosc jeszcze bardziej komentarzami w tym temacie
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
17 mar 2009, o 07:51
blady
Zasłużony dla forum
dokładnie ja tez nie mam TV w pokoju i nie zamierzam mieć ;] wole sam decydować co oglądam aby unikać prania mózgu i karmienia mnie jakimś syfem co obniża moja sprawność intelektualną ;] ale przyznam się że jak jem obiadek to oglądam discovery - choć już tam nawet straszne głupoty pokazują. ale zdarza się tam trafić na jakieś rodzynki ;]
17 mar 2009, o 10:18
raymundo
@MODERATOR
fuu, rodzyny Bladziochu oglądasz? Chyba ta kalafonia od nadmiernego lutowania układów scalonych ci zaszkodziła A korzystając z okazji, że niema żadnej kobity na forum (bo to głównie one uważają że Doda jest tępa, brzydka, nie umie śpiewać i ma celulitis), patrzcie jak sie ona wije w tym teledysku: http://www.youtube.com/watch?v=3g4uFXgq8rY:):)
A Jola to jakaś przytępa jest
Dołączył(a): 17 sty 2006, o 00:29 Posty: 703 Lokalizacja: behind enemy line
Eko, nie zrozumieliśmy się. Chciałem zaakcentować, bo również nie przepadam za twórczością, a dla niektórych "twórczością" Dody, że Ona, w przeciwieństwie do Jolanty posiada prawdziwy talent wokalny, który w mniejszym lub większym stopniu spowodował jej sukces sceniczny.
Jola talentów żadnych nie ma, no chyba do robienia z siebie nadwornego błazna...
17 mar 2009, o 13:29
GUN1917
tak zupełnie szczerze to Doda chyba kiedyś nawet miała jakaś sensowną muzykę , teraz trochę skiepściło się ...
Co do Jolki ... najbiedniejszy to jest ten aktor.. pamiętam go z młodych wilków wtedy wyglądał na porzadnego gościa , co to się porobiło ...
To jak z tą Muchą ... jeszcze nie tak dawno takie dziecko nie winne , a teraz szkapa roz... .
17 mar 2009, o 18:52
prezes- the inventor
**
Re: Jola rutowicz
eko osiem napisał(a):
Zawsze jest nam milej jeśli widzimy kogoś głupszego od siebie o ilorazie IQ porównywalnym do dafni ew. wołka zbożowego.
oj eko eko urażasz w tym momencie np. mnie bo akurat mnie tak samo jest miło niezależnie czy ktoś jest głupszy czy mądrzejszy. jeśli ktoś jest mądrzejszy to 'popycha' do pracowania nad swoją inteligencją. niektórzy wpadają w furie jeśli ktoś jest mądrzejszy i wtedy im jest milej jak widzą kogoś głuszpszego, ale tacy wszyscy nie są.
19 mar 2009, o 21:58
beaker
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 23 wrz 2006, o 18:25 Posty: 149 Lokalizacja: Świętokrzyskie
Nie ma się czym frustrować, co parę tygodni mamy nowego pustaka.
Co do kiepskich to nie wiem czemu wam przeszkadzają, ja czasem oglądam a ogólnie TV to tylko podczas kolacji, załape się na jakaś głupotę. Jak nadmienił kolega wyżej, lepiej ukraść jakiś film na wieczór.
Pozdro.
ps apropo jolki.
19 mar 2009, o 23:45
Dobry666
*
Dołączył(a): 14 sty 2009, o 19:45 Posty: 492 Lokalizacja: Zgierz
Czym tu się dziwić Panie i Panowie... Kultura masowa, massmedia i amerykanizacja polskiej pięknej tradycji... :/
I oto mamy efekty. Co pewien czas wychodzi na światło dzienne nowa "gwiazdka" medialna, Jolanta R., Katarzyna C., Anna M. (jak w kryminale normalnie ) czy jakieś tam inne cudo. Czym to jest spowodowane?? Wszyscy próbują naśladować "wspaniałe" Stany. Jednym to wychodzi na dobre a innym nie za bardzo. Dla przykładu wystarczy popatrzeć na niektóre "dziewczyny" z gimnazjów, lub tylko ich posłuchać... Sama tapeta, można tylko wziąć i skrobać... :/
Większość z nich robi też pewne rzeczy na prawo i lewo, ale to już bajka na inny temat Wszystko to zakrawa na patologię społeczną. Ale czy mamy usiąść i płakać nad tym?? Myślę, że nie! Owszem, można porozmawiać na temat Joli czy innego telewizyjnego dziwadła, ale potem temat do kosza (w sensie nie rozmawiać o nim, bo to nakręca cały ten syf) i zapominamy o nim. Zawsze tak się dzieje, że osoba błyszczy przez krótki czas a potem nikt się do niej nie przyznaje i staje się znowu "zwykłym, szarym" obywatelem/ką. Co najwyżej można odgrzać jeszcze kotleta w paru programach typu: "Jak oni charczą", "Upadłe gwiazdy tańczą na lodzie" lub coś podobnego. Takich rzeczy jest niestety mnóstwo w ramówkach tv i nikt nie ma na nie wpływu. Dziwię się też, że jeszcze ktoś to ogląda... A co do Joli to jaka jest każdy chyba widzi Mam nadzieję, że osoby z takim charakterem i zachowaniem nie kreują wizerunku Polski za granicą! Patriotyzm patriotyzmem, ale wtedy chyba zmieniłbym obywatelstwo Jeszcze adekwatnie kwestii filmów w tv, to NAPRAWDĘ rzadko zdarza się taki godny uwagi a jeżeli już jest, to o beznadziejnych godzinach... Prawie brak jakichkolwiek programów popularno-naukowych. Jedynie co można oglądać to wiadomości Co do rodziny "K" to swego czasu oglądałem ten serial, ale teraz z braku czasu, tv mam jedynie na śniadanie lub kolację i to w niedużych dawkach. Filmy muszę kołować we własnym zakresie - to wszystko smutne, ale prawdziwe Pozdrawiam, D6.
20 mar 2009, o 00:50
raymundo
@MODERATOR
Jolka, Jolka...
Jolka z kiebabem na łbie...
I nie rozumiem jak można Jolkę do Dodzi mojej koffanej porównywać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości