Witam
Nie wiedziałem w którym dziale napisać więc przepraszam jeśli się pomyliłem. Otóż w najbliższym czasie planuje zakup odczynników chemicznych w hurtowni chemicznej. Do hurtowni mam ok. 30 km. Mieści się ona w Lublinie. Nie wiem jednak czy trzeba być pełnoletnim aby kupić odczynniki. Nie chce marnować czasu na darmo. Czy ma ktoś jakieś pojęcie o tej hurtowni? A może ma ktoś trochę odczynników na sprzedaż w Lublinie? Czekam na odpowiedzi
25 maja 2009, o 20:57
Garet
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 19:18 Posty: 515 Lokalizacja: Lubelskie
Jeżeli chodzi Ci o POCH w Lublinie to mi tam odczynniki i sprzęt sprzedali mimo, że nie byłem pełnoletni, jednak nie kupowałem kwasów tudzież innego powszechnie znanego za niebezpieczny odczynnika a poza tym był ze mną rodzić... Sprawdź tylko uprzednio w ofercie internetowej czy dany odczynnik może być sprzedany osobie prywatnej, bo przed wbiciem każdego na kasę, ekspedientka to sprawdzała. (po co jechać na marne)
PS. POCH jest w trochę zakrzaczonym miejscu, jadąc w stronę 'od centrum' przyglądaj się uważnie lewej stronie drogi
25 maja 2009, o 22:35
aktus
**
Dołączył(a): 19 lut 2009, o 01:16 Posty: 456 Lokalizacja: /dev/random
Nie kupisz kwasów ani ługów. To od razu mówię. Na firmę kupisz wszystko. Niestety potrzebują tzw "d**ochronu".
25 maja 2009, o 23:27
chemik10
Nauczyciel
Dołączył(a): 30 gru 2007, o 21:59 Posty: 963 Lokalizacja: Katowice
Sprawa jest taka, że często nawet szkła osobie prywatnej nie sprzedają... (filie Chemlandu) Zależy, gdzie pytasz. Moim zdaniem najlepszym źródłem jest jednak sprzedaż internetowa, niestety
a) taniej (dużo)
b) dostawa do domu
c) bez zbędnych formalności itp. nie musisz szukać dowodu osobistego, czy kupować na firmę
Proponuję to przemyśleć, bo wielu kąsków nie sprzedadzą Ci na bank
_________________ <wyk> Państwo się nie martwią że brakuje miejsc, tylko wykład wszyscy mają w jednej sali, konkurs będziecie pisać w warunkach normalnych.
<g>Wolałbym w standardowych, kurtkę zostawiłem w szatni.
26 maja 2009, o 17:25
Złoty_CK
W sumie pozostaje internet albo podróż do najbliższego nie-pochowoego punktu sprzedaży.
26 maja 2009, o 19:24
Garet
A tam, dramatyzujecie, przecież napisałem, że w POCH'u mnie ładnie obsłużono... (tym, gdzie kolega się najprawdopodobniej wybiera) Szkła co prawda nie kupowałem ale jak pytałem o palnik bunsena to chcieli mi sprzedać... tylko ja kasy nie miałem tyle
27 maja 2009, o 21:25
Dawifd
Garet napisał(a):
Jeżeli chodzi Ci o POCH w Lublinie to mi tam odczynniki i sprzęt sprzedali mimo, że nie byłem pełnoletni, jednak nie kupowałem kwasów tudzież innego powszechnie znanego za niebezpieczny odczynnika a poza tym był ze mną rodzić... Sprawdź tylko uprzednio w ofercie internetowej czy dany odczynnik może być sprzedany osobie prywatnej, bo przed wbiciem każdego na kasę, ekspedientka to sprawdzała. (po co jechać na marne)
PS. POCH jest w trochę zakrzaczonym miejscu, jadąc w stronę 'od centrum' przyglądaj się uważnie lewej stronie drogi
I gdzie to można sprawdzić z tą sprzedażą na osobę prywatną??
Jestem na pochu i nigdzie nie widze czegoś takiego.
Kupie każdą ilość odpadów zawierających srebro, miedź (nawet zloto), po okazyjnych cenach, 1g = 0,4zł.
27 maja 2009, o 21:38
Garet
O damn, mała wtopa, nie wiedziałem, że zmienili stronkę na nową. Na starej gdy klikało się w nazwę danego odczynnika wyświetlała się krótka specyfikacja + informacja czy dany odczynnik może być sprzedany osobie prywatnej/z licencją jakąś tam etc. :/ Być może dalej jest gdzieś to napisane ale też nie mogę tego jakoś zauważyć.
27 maja 2009, o 22:05
Dawifd
Znalazłem do poprania prekursory narkotyków wg. POCH
Ale to raczej nie wszystie substancje "ograniczone"
Kupie każdą ilość odpadów zawierających srebro, miedź (nawet zloto), po okazyjnych cenach, 1g = 0,4zł.
28 maja 2009, o 15:38
krystofer
Mówisz o Standardzie? Jeśli tak to można kupić prywatnie HCl i H3PO4 - stary kupował.
POCH to chłam bo odczynniki co jakiś czas drożeją i nie wszystkie odczyny można kupić np. CuSO4.
9 lip 2009, o 09:25
ukGunther
odczynniki
Jesli chodzi o odczynniki proponuje firmę AGAT, ul Uslugowa 3. Stargard.
Maja bardzo duzo sprzetu szkla, tanio, pytac o wyprzedaz.
Natomiast uwaga na firme ChemLand!!!! ( http://www.chemland.pl/ )
sprowadzaja z chin G...wna,!! u mnie na wydziale narzekaja na ich odczynniki. wiem ze wiekszosc kupuje w chemlandzie, wiec pewnie spotkali sie z krzywymi kolbkami etc. : )
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość