Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Kolejny wybuch na WAT 
Autor Wiadomość
@ADMINISTRATOR

Post Kolejny wybuch na WAT
Jeszcze sprawa Wojtka nie zakończona a mamy następny wybuch...

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-w ... nId,283202

J.

14 cze 2010, o 11:11
@MODERATOR

a jak czytam komentarze na gazeta.pl pod tym artykułem to mi się siekiera składana w kieszeni otwiera :|

przykładowo:
3miastoorg napisał(a):
mam nadzieje że pourywało im paluszki i nikomu już krzywdy nie zrobią tą swoją wybuchową wiedzą.

ehh, szkoda ich

ale ciekaw jestem co poszło nie tak

14 cze 2010, o 11:53

Wybaczcie za moją nie wiedze, lecz moje przypuszczenia ograniczają się do prób wytworzenia detonatorów/spłonek. Nie wiem czy na takich zajęciach można samemu wytwarzać spłonki/detonatory nawet pod nadzorem osób ze specjalnym wykształceniem, lecz nie wydaje mi się aby mogli odnieść podobne obrażenia od innych materiałów. :?
Nie mniej jednak szkoda mi ich, gdyż napewno oznacza to kalectwo do końca życia spowodowane zapewne pasją :cry: :cry:
Pozdrawiam.

14 cze 2010, o 22:07

@Sulik nie ma co sie przejmować onetem :wink:
@ADAM 95 chwal sie dalej :) i pisze się "niewiedzy"

14 cze 2010, o 23:51
Post odp.
Rutyna jest najgorszą z możliwych gdyż zaskakuje bezwiednie ... bardzo szkoda człowieka bo zostanie kaleką jednak zachował to co najcenniejsze życie ....
Wypadki przy pracy z MW zdarzają się nawet u profesjonalistów pracujących na profesjonalnych zestawach tutaj czynnikiem niebezpiecznym jest właśnie rutyna przy wykonywanych pracach.... :cry:
wystarczy chwila nieuwagi zamyślenie by zdarzyła się tragedia , czynnik ludzki jest bardzo zawodny uzależniony od podstawowych spraw jakimi są np. sprawy rodzinne ,miłosne ale również pogrzeby zdrady czy jeszcze inne typu zakup samochodu domu czy mieszkania zaprzątające umysł przy pracy zawodowej :cry:
Wiele wypadków powstaje właśnie poprzez tą nieszczęsną rutynę podobnie jak w wielu przypadkach doskonale pamiętam nie tak dawny wypadek w IPO Wa-wa gdzie w budynku do tego przeznaczonym doszło do wybuchu MW podczas zaprasowywania zrywając lekką konstrukcję dachu ... dyplomowany długoletni pracownik IPO stracił życie w szpitalu , oczywiście WAT ostatnio jest trochę bardziej głośny w mediach ale to może tylko z uwagi na bardziej zwiększone prace nad MW, wg. przysłowia nabita strzelba musi raz do roku sama wypalić wisząc na ścianie ......
Wypadki zdarzają się nawet najlepszym z dyplomami i tytułami naukowymi przy pracy z MW, dla tego niech będzie to zarazem wyraźnym ostrzeżeniem dla amatorów domowej produkcji tego typu związków.
Zastanów się 100X zanim zrobisz coś czy warto ..... przez co momentalnie stracić możesz palce rękę lub życie...
pozdrawiam
eko

15 cze 2010, o 00:05

Post Re: odp.
eko osiem napisał(a):
Rutyna jest najgorszą z możliwych gdyż zaskakuje bezwiednie ... bardzo szkoda człowieka bo zostanie kaleką jednak zachował to co najcenniejsze życie ....

A co to potem za życie - jeśli miał bym być tak strsznie okaleczonym to wolał bym zgon albo żeby mnie nie ratowali.

15 cze 2010, o 15:28

Post Re: odp.
V1 napisał(a):
A co to potem za życie - jeśli miał bym być tak strsznie okaleczonym to wolał bym zgon albo żeby mnie nie ratowali.

A właśnie wczoraj wszystkie media donosiły o udanej transplantacji dłoni od zmarłego dawcy, wykonanej funkcjonariuszowi BOR w szpitalu św. Jadwigi w Trzebnicy. Więc może warto myśleć o życiu? Co prawda, takie środki zastosowano wobec żołnierza, który stracił ręce na posterunku. Dzieci neostrady ze stalowymi korpusami pewnie takiej łaski nie doświadczą.

16 cze 2010, o 13:40
*

http://wiadomosci.onet.pl/2185837,11,wybuch_na_poligonie_zginal_zolnierz__sa_ranni,item.html

17 cze 2010, o 11:31
*

A no o tym słyszałem w teleekspresie, dziwna sprawa...

ObrazekObrazek

17 cze 2010, o 20:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]