Co to za tworzywo sztuczne bardzo ważne sam nie rozszyfruje
Autor
Wiadomość
sebo66610
Co to za tworzywo sztuczne bardzo ważne sam nie rozszyfruje
Witam wszystkich jeśli ktoś wie co to za tworzywo sztuczne jaka nazwa tego tworzywa jest w Polsce służy ono do odlewanie przynęt wędkarskich miękkich w dotyku podobne do silikonu lecz aktywuje się je ciepłem proszę jeśli ktoś wie niech napisze pozdrawiam a niżej linki z filmami i nazwy
Alumisol Soft Plastic
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
15 lut 2011, o 19:23
waldi
**
Mozna takie tworzywo zrobić samemu, jego skład to PCV emulsyjne, zmiękczacz-ftalan dwuoktylu, stabilizator termiczny- organiczne sole baru, kadmu, wapnia, cynku. Dla wzmocnienia działania stabilizatora termicznego można dodać epoksydowanego oleju sojowego.
_________________ "Bóg czuwa nad głupcami, dziećmi i chemikami" Michael Sveda
16 lut 2011, o 09:08
sebo66610
waldi napisał(a):
Mozna takie tworzywo zrobić samemu, jego skład to PCV emulsyjne, zmiękczacz-ftalan dwuoktylu, stabilizator termiczny- organiczne sole baru, kadmu, wapnia, cynku. Dla wzmocnienia działania stabilizatora termicznego można dodać epoksydowanego oleju sojowego.
Dziękuję za odpowiedzi lecz nie wiem czy z tego składu będę w stanie zrobić to tworzywo a w Polsce niema gotowego takiego tworzywa tylko pod inną nazwą ?
Z tego przepisu nie wiem skąd wsiąść pcv emulsje no i jeszcze jaki ma być % skład poszczególnych składników .
16 lut 2011, o 10:27
waldi
**
Dokładniej: proporcje PCV do zmiękczacza dobierasz doświadczalnie w zależności jak twarde- miękkie tworzywo chcesz uzyskać, stabilizator termiczny w postaci np. stearynianu Ca/Zn (nie są toksyczne) ilość 2%, olej jest stabilizatorem pomocniczym (można go pominąć) ilość 2-3%.
Wszystkie składniki kupisz w sklepie chemicznym.
16 lut 2011, o 10:56
sebo66610
waldi napisał(a):
Dokładniej: proporcje PCV do zmiękczacza dobierasz doświadczalnie w zależności jak twarde- miękkie tworzywo chcesz uzyskać, stabilizator termiczny w postaci np. stearynianu Ca/Zn (nie są toksyczne) ilość 2%, olej jest stabilizatorem pomocniczym (można go pominąć) ilość 2-3%. Wszystkie składniki kupisz w sklepie chemicznym.
W moim rejonie brak takich sklepów jedynie muszę zdać się na sieć szukałem tej emulsja pcv i nie potrafię jej odnaleźć byłbym wdzięczny za jakiś namiar i przepraszam za kłopot .
16 lut 2011, o 12:59
waldi
**
sebo66610 napisał(a):
szukałem tej emulsja pcv i nie potrafię jej odnaleźć
Nie żadna emulsyjna PCV tylko PCV emulsyjne, masz to choćby Tu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości